Jump to content

Noen som gjenkjenner denne autopiloten?


Motiva Sør

Recommended Posts

Jeg forsøker igjen :-) Beklager, fikk tidligere ikke til å laste opp et bilde. Bildet er ikke så tydelig men det er den metalboksen nede der kjettingen er koblet til . På boksen står det : scanpilot og Denmark . noen som vet ? Fant ingenting på nettet om den .Takknemlig for svar, hilsen ny motiva 39-2 eier på sørlandet. IMG_1564.jpg

Link to post
Share on other sites

Spørsmålet er, hva ønsker du? Har piloten sluttet å fungere? Disse pilotene har et modell/serienummer for identifikasjon. Jeg googlet litt, og fant:

Stella Marin Skibselektronik

3300 Fredriksværk

Tlf.: +45 4776 1213

 

Ellers så er det generelt ikke noe problem å kjøre en eldre drivenhet fra en nyere hjerne. Hulda kjører en Robertson linjerhydraulikk med en 30 år nyere hjerne/kompass/rorindikator fra Raymarine.

Link to post
Share on other sites

Bare for å legge til, om du er ukjent med dingsen under rattet:

Inni der sitter det en elektromotor. Den kjører begge veier, avhengig av vekslingen mellom pluss og minus. Den vekslingen er det hjernen som styrer. I tillegg er det et reduksjonsgir, som du ikke behøver å bry deg om. Og så er det en clutch. Clutch engasjert, piloten er klar til å kjøre. Clutchen ikke engasjert, du kan ta over styringen. Det er hjernen som styrer clutchen. Trorlig er det fire ledninger ut av boksen. To grove for elektromotoren, og to tynnere for clutchen.

 

Slik ser det ut hos Hulda, som et eksempel på hjerne:

20190503_081558.jpg.182f211a2a448941931364039ee33ccb.jpg

Under hjernen sitter det en to-polet bryter fra AEG. Inn til bryteren går strømmen fra forsyningen og videre inn til hjernen, sort og rød. Ut fra hjernen går sort og rød til autopilotens drivenhet. Dette er et 30 A system, og ledningene er 6 kvadrat. Til venstre for de tykke ledningene kommer en orange sikring, neste grønne lysterklemme er to 2,5 kvadrat ledninger. Disse er for engasjering av clutchen. Resten av ledningene bortover er for kompasset, rorføler osv. Nå er denne Raymarinen 10 år gammel. Raymarine har utviklet og forbedret systemet i vesentlig grad på disse årene.

Redigert av Hulda (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Kjør til. Det hjelper veldig om du forsøker å formulere hva det er du lurer på. Da vil tilbakemeldingen fra forumet bli mer informativt. Som for eksempel om du har en autopilot, og skriver at skitten ikke virker. Så kan du eksempelvis spørre om hvordan du skal finne ut om motor og clutch virker, eller ikke. Da kommer du til å bli dynget ned med mer eller mindre vettug info. :-)

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...