Jump to content

Varmeveksler VP TAMD41B


Anchorman

Recommended Posts

Hei

 

Jeg er en fersk maskinist som har et spm. angående varmeveksler.

 

Pga. en trasig bolt til sinkanode som nektet å gi tapt for varme, smøring og alle andre triks så jeg meg nødt til å ta av hele frontdekselet på varmeveksleren for å sjekke status. 

 

Etter å ha søkt litt rundt fant jeg en fin video om temaet. I denne videoen vises det at det er en god del væske i veksleren. Jeg var derfor klar med bøtte og kluter da jeg demonterte slangene, men til min store overraskelse kom det knapt ut en dråpe av hverken sjøvann eller kjølevæske. 

 

Så da begynner jeg å lure om noe er galt her? Burde det ikke være væske i veksleren? Ser heller ikke spor av noen lekkasjer. 

 

Jeg kjørte båten en testrunde etter at jeg hadde byttet lager, pakninger etc. på sjøvannspumpa. Kjørte ca 1 time hvor ca 15 min var full pinne, men temperaturen var stabilt rett over 80 grader. Så det virker som kjøling sånn sett er i orden. 

 

Kan også meddele at når motoren går og jeg løsner litt på bolten til anoden (som jeg omsider har fått løs) kommer det sjøvann ut da.

 

Alle tips mottas med takk :) 

Link to post
Share on other sites

Om det kun er endelokket du demonterer så er det kun sjøvannsiden du eksponerer. Der trenger det ikke ligge vann når motoren er av. Det renner ut av veksleren og ned i eksosslangen/potta. Temperaturen du måler ved gange tyder på at kjølingen fungerer slik den skal.

Link to post
Share on other sites

Hei.

 

Takk for svar.

 

Da slår jeg meg til ro med at alt er som det skal :) 

 

Goddis77:

Er det fall på slangene ut av din varmeveksler? 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...