Jump to content

Komfyr - grill eller ikke?


bjoris

Recommended Posts

Det ser ut som en ENO Perigord passer direkte inn i min NB 870, fra 2012, ser de har gjort litt om på de siste pentryene slik at de har hatt separat koketopp og komfyr. Det skal såvidt jeg har klart å måle meg til være enkelt å sett inn en stekovn. Det var til alt overmål også T-splitt inne i pentryen med påkobling så dette ser ut til å være plug-and-play. 

 

Det som nå hindrer meg i å bestille er at jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal gå for denne med eller uten grill. Det er en saftig prisforskjell, uten grill 6800, med grill 9500. 

 

https://seatronic.no/eno-perigord-gourmet

 

Denne kommer til å bli brukt fortrinnsvis til pizza og til å varme rundstykker i til frokost.

 

Tanken er at den skal passe rett inn der denne skapdøren står i dag. Legger også ved bildet fra en 2013 modell som hadde komfyr

IMG_0717.JPG

273_1413897976.jpg

Redigert av bjoris (see edit history)

Blogg:S/Y FRI -  (2008-2018: Hanse 350 - 2019: NB820 Sport og Bavaria B/One) 2020-: NB 870 Ardea D4-260 2012/2013 model

Link to post

Så lite som jeg bruker grillen i komfyren hjemme så hadde det i alle fall ikke vært aktuelt for meg å betale 2700,- ekstra for grill i båten. Men folk har jo forskjellige bruksmønstre og behov da. Griller du mye i komfyren hjemme?

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post

Det er jo en liten utfordring å steke pizza i vanlig gass ovn, jeg har hatt dette i seilbåten i 11 år, brukt kun til rundstykker og grandis. Grandis er veldig greit, da jeg går rett fra jobb til båten før tirsdagsseilas og da er NBen base, så ja jeg vil ha komfyr, men mulig bare tull med disse grillgreiene...

 

Blogg:S/Y FRI -  (2008-2018: Hanse 350 - 2019: NB820 Sport og Bavaria B/One) 2020-: NB 870 Ardea D4-260 2012/2013 model

Link to post

Takk for tips:) Wallas Service, ja jeg er enig i at det kanskje er litt råflott, men jeg bruker ikke båten helt som andre heller. Det er en helårsbåt og jeg syns det er veldig greit å kunne ta med ferdig mat og gå rett fra jobb f.eks heller enn å kjøre hjem...

 

Steke pizza i stekpanne, jeg har prøvd, det har jeg aldri fått til...


Har spurt SeaTronic nå om forskjellen, de visste ikke, me skulle sjekke opp og ringe tilbake. Stekovn vi hadde i seilbåten hadde bare ett rør med flammer fra små hull på hver side av dette røret, det ført jo til at pizzaen ble svart noen steder og ikke stekt andre steder. Løsningen ble å legge en av stekeplatene nederst, da fordelte varmen seg bedre, men det tok vinter og vår å steke pizza i den.

 

Heller mot grill når pengene først sitte løst, men får ned å ta skikkelige kontroll mål først så jeg ikke går på en smell på monteringen...

 

AIS og hekktrøster blir nok prosjekt for 2021

Redigert av bjoris (see edit history)

Blogg:S/Y FRI -  (2008-2018: Hanse 350 - 2019: NB820 Sport og Bavaria B/One) 2020-: NB 870 Ardea D4-260 2012/2013 model

Link to post

Jeg har hatt gasskomfyr med grillelement i 5 år nå, bakt kaker,muffins, stekt pizza, gratinert poteter, stekt "alle" former for poteter, og ikke minst stekt rundstykker.

 

Har enda ikke brukt grillelementet.

 

Eneste gangen vi buker grillelement er til ribba på julaften, men da er vi hjemme.

 

Så, jeg vil tro du kommer langt uten grillelement, men at stekeovnen er en real oppgradering er det ingen tvil om.

 

Hold kjeft,når du snakker til meg!

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...