Jump to content

Båtvarmer - 80 mm rør til 90 mm Y-forgreining


bjoris

Recommended Posts

Ja, blir litt spørsmål ang nybåten:) På denne er det lagt ut ett Y-spjeld med mekanisk vender slik at en kan regulere all varme til akterdekket. En super løsning som jeg ville lagd til om det ikke fantes, jeg lagde dette til i seilbåten og vi fikk "ny" båt, det å sitte ute godt og varmt under kalesjen er perfekt og fint til tørking av kler mv. 

 

Problemet på denne båten er at jeg ser at slangene stukket inni og ikke utenpå Y-spjeldet og er tapet fast. Den ut til akter dekket faller lett av. I tillegg tar spjeldet bort i røret inne Y-spjeldet siden slangen tydligvis er stukket litt for langt inn og er derfor treng å skyve på.

 

Jeg har jo nå da oppdaget årsaken, denne Mikunien ser ut til å bruke 80 mm rør istedefor 90 mm som Y-spjeldet er. Litt ukurrant da disse spejeldene er enten 90 eller 75. Løsnignen med å tape var ikke veldig bra. Hvordan har dere andre løst dette?

 

Tenker at kanskje en 90/75 overgang må til med slangeklemme som kniper 80 ned til 75. Antar det går fint, men har ikke prøvd! Før jeg bestiller deler så hadde det vært greit med litt erfaring:)

 

Er det ett problem for varmeren om en kniper ned fra 80 til 75?

Edited by bjoris (see edit history)

Blogg:S/Y FRI -  (2008-2018: Hanse 350 - 2019: NB820 Sport og Bavaria B/One) 2020-: NB 870 Ardea D4-260 2012/2013 model

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...