Jump to content

Ødelagt turteller på Optimax 115 motor


Espen Askeladden

Recommended Posts

Hei, jeg er ikke særlig teknisk når det kommer til motor.

 

Turtelleren i båten min har stoppet å vise riktig. Selv når båten er av viser den turtall på 1000 rpm, derfor synes jeg den virker veldig lite troverdig å bruke, med tanke på forbruk. Derfor lurer jeg på om det er mulig å fikse dette eller om jeg må erstatte den og i såfall er det noen som kan gi meg en liten pekefinger på hvordan det skal gjøres.

 

hva skal til for å montere noe slikt for eksempel https://www.maritim.no/kus-turteller-7k-m-4-led-alarm-hvit-rustfritt

 

Det andre jeg lurte på er hva som skal til for å montere en knopmåler på båten, helst mekanisk.

 

På forhånd takk!

 

 

Edited by Espen Askeladden (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det er normalt at turtelleren hviser det siste turtallet motoren hadde når tenningen bryte (på Mercury ihvertfall). Derfor står den som regel alltid rundt 900-1000 rpm når motoren er av.

Link to post
Share on other sites

Jeg bytta klokka for et par år siden, trodde det var noe feil med giver eller elektrisk, men var selve klokka som var gåen.

Båtgal og Hondafan: Askeladden,Honda Civic Sport, Honda TRX400,Honda CBR 600RR, Honda Kantklipper, Subaru xv

Link to post
Share on other sites

0916 skrev 20 minutter siden:

Det er normalt at turtelleren hviser det siste turtallet motoren hadde når tenningen bryte (på Mercury ihvertfall). Derfor står den som regel alltid rundt 900-1000 rpm når motoren er av.

Samme på min Honda.

Link to post
Share on other sites

-morten- skrev 1 time siden:

Jeg bytta klokka for et par år siden, trodde det var noe feil med giver eller elektrisk, men var selve klokka som var gåen.

Bevegde visere din seg da eller sto den helt stille?

Link to post
Share on other sites

0916 skrev 1 time siden:

Det er normalt at turtelleren hviser det siste turtallet motoren hadde når tenningen bryte (på Mercury ihvertfall). Derfor står den som regel alltid rundt 900-1000 rpm når motoren er av.

Høres ut som det kan være saken her da. Takk for svar!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...