Jump to content

Skifte tollegang


Båtnovise

Recommended Posts

Har en åpen plast/glassfiberbåt med påhengsmotor - og for sikkerhetsskyld hører vel årer og tolleganger med på sjøen. Så har den ene tollegangen knekt, jeg har bestilt meg nye, tror at det bare er å skru ut skruene - men her begynner problemene for en nybegynner. Skruene går bare «rundt og rundt», så da er de vel fester med mutter eller noe på undersiden? Men hvordan kommer man til der? Skroget er jo liksom «brettet ned» på innsiden av båten - det er en smal glipe med åpning til undersiden av der skruen må komme ut - hvordan i all verden kommer man til her...? 

Link to post
Share on other sites

Kommer du til å se under kanten med et speil? Eventuelt ta bilde opp under kanten med telefonen slik at du kan se hva du har med å gjøre?
 

Hvis mutter på undersiden kan du kanskje komme til med en fastnøkkel der du holder mutteren igjen med enden av gapet på fastnøkkelen. Mulig du må bruke fingrene og stikke fingrene opp under kanten for å få entrer skive og mutter. Sannsynligvis noe «knotete» å få skrudd skikkelig opp under kanten, men med litt knoting burde det jo gå, ting ble jo montert en gang.

 

Hvis ikke mutter på undersiden er sannsynligvis skruene skrudd rett i glassfiberen. Da får du de opp ved å skru mot klokka samtidig som du løfter skruene opp under skruehodet med et flatt skrujern eller lignende. Siden skruene spinner er nok festet ødelagt. Før montering kan du sparkle oppi skruehullene med fortykket epoksy for så bore opp passelige hull når tollegangene har ankommet. 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...