Jump to content

Yamarin 76 DC- Trekker starter fra forbruksbatteri ved dårlig startbatteri?


Pondus1236

Recommended Posts

 

Trenger litt hjelp til å forstå det elektriske systemet på en 2008 Yamarin 76 DC. Har leid ut båten, og i dag fikk de ikke start etter en natt i utehavn, det bare tikker høyt. Startbatteri viser 13.0 V, forbruk var under 11,5. Forsøkte med et nytt batteri på forbruk, da han koblet av feil batteri først, da startet den. I feilsøking viser det seg at den ikke starter med forbruksswitch av, er dette riktig? 
 
Er det slik at den trekker den fra forbruk om startbatteri er lavt? Vil jo forklare at den starter med nytt batteri på forbruk. Isåfall burde vel startbatteriet byttes, og det gamle forbruksbatteriet lades og settes inn? Forbruksbatteriet har en ladespenning på ca 14,0V under kjøring. Det sto et dualbatteri fra Sønnak som forbruk,kan det bety at det er også ment som reservestartbatteri?
 
Min batteriteori er ikke den sterkeste, men med 13V på startbatteri burde den ikke starte? Har dog ikke målt ladespenning. Har alltid startet før, startbatteriet ble ladet i forrige uke, og ladet under kjøring i går. Bryteren ble slått av i natt.
 
Eller leverer forbruksbatteriet en styrestrøm eller noe til starter, slik at man er avhengig av nok strøm der? Ser ikke noe slikt i manualen, kun til tenning. Ville jo vært merkelig.
 
 
 
Redigert av Pondus1236 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Det er ikke manuell batterivelger, kun on/off switch på hver av de. De har start/forbruk som standard, mener jeg, begge deler er markert på tegning. Setter inn nytt batteri start,og nyoppladet batteri inn på forbruk, tror det er det sikreste.

Link to post
Share on other sites

Forbruksbatteri har ganske begrenset kapasitet. Hvis en ligger et døgn med kjøleskap oa, på fult, så høres 11.5 volt normalt ut. Trenger ikke være dårligere batteri. 

 

På Mercury så er DTS(Elektrisk gass/gir/motorstyring) koblet på forbruksbatteri. Antar samme her.

Så må ha spenning på begge batteriene. 

Hva slags hovedstrøm bryter har du? Mulig å koble sammen batteriene for "nødstart? 

 

Redigert av Sørlandet2 (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...