Jump to content

Rana GH 430 S, erfaringer?


Djoniba

Recommended Posts

Jeg har bestemt meg for å selge min Strandebarmer til fordel for en mer sjøsterk båt da det blåser mye her på Sørlandet. Trenger tips om en båt jeg har fått tilbud om å kjøpe. Det er en Rana GH 430 S. Den kommer med to motorer, en Suzuki 30 HK som går fint og en Suzuki 25 HK som sannsynligvis erketypisk å fikse. I tillegg følger det med tilhenger (dårlig kulelager på trav hjulene). Båten ser veldig bra ut ellers. Får denne for 15 000.


Er dette en sjøsterk båt? Er prisen god? (Tenker å fikse opp og selge en av motorene)

Link to post
Share on other sites

Du bor i Arendal, ikke sant? (Skrev det i en annen tråd.)

 

Da er GH430 helt ok. Mye ettermiddagsbris her fra kl 13 til 18 på sommeren, på fine dager. Den båten takler det fint. Kam bli litt våt dersom du kjører litt sent og har vind inn skrått forfra. Med fart skjer ikke det. 

 

Jeg hadde en Rana 430 (annen båt, bredere) og var ute i det meste av vind her nede opp til stiv kuling (men da skrått pålandsvind). Aldri farlig, for det er jo en del øyer å gjemme seg bak.

 

Når alt kommer til alt så handler det om type bruk. Til veldig mye bruk fungerer en standard GH14 fint her.  Skal du drive med havfiske på viktige dager holder den ikke.

 

Så hvordan tenker du å bruke båten?

Fiskebåten: Shetland 498 - min 16" "speed sjark" - 60 HK Evinrude VRO (deaktivert VRO)
Turbåten: Neptim 8000, VP TMD40A TAMD41B

Link to post
Share on other sites

Takk for svar. Ja jeg bor i Arendal. Blir koseturer rundt omkring og fiske. Vet ikke hvordan du definerer havfiske, men planlegger å finne torsken 😊

Link to post
Share on other sites

Har mange sesonger i GH14.  Relativt sjøsterk for sin størrelse, men våt som sagt lenger opp.   Vi hadde dekk/vindskjerm på vår, hjalp godt på det da , men den skvetta jo enda mer med mer vekt foran :)   

Kjenner ikke 430S , men forskjellen er vel at S har hevet dørk + sider for å gjøre den selvlensende (eller selvdrenerende?)   , noe som nok gir den litt mer vindfang 

Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha

Link to post
Share on other sites

Går fint å finne torsken med den. Er jo bare å se an været. Jeg har fisket mye i Grimstad med en 14 foter. 

Fiskebåten: Shetland 498 - min 16" "speed sjark" - 60 HK Evinrude VRO (deaktivert VRO)
Turbåten: Neptim 8000, VP TMD40A TAMD41B

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...