Jump to content

Båtmagasiner. Abonnerer du, og er det interessant lesestoff


Bruun

Recommended Posts

Hei

 

Jeg abonnerer på de fleste båt bladene. Jeg ser at jeg bruker kanskje maks 15 minutter på å lese gjennom et blad rett og slett fordi det er lite interessant lesning. Ønsker at det skal finnes magasiner, derfor fortsetter jeg å  abonnere, men lurer nå på å avslutte flere av de.

Jeg synes det er alt for mye nyheter, som når de kommer på trykk alt er utdatert. Alt har man sett på nett først. Leverandører og båt butikker er flinke til å annonsere på nett. Jeg skulle ønske at de kunne skrive mer om aktuelle ting, slik som her på båtplassen. Det burde ha vært laget flere reportasjer om prosjekter, som feks Solbris som gjennomfører en stor renovering. Er klar over at det er mange nye store båter på havet, men tenker at om man lurer på noe om de så søker man ført og fremst info på nett. Jeg synes testene er bra, så lenge de blir utført etter en mal slik at alle testes likt. Ønsker meg mere lesestoff om de båtene som faktisk er på sjøen i Norge. Hva koster det å eie en eldre båt? Hvilke utfordringer har en 15 gammel motor? Hvordan kan man oppgradere eldre elektronikk uten å bytte alt på en gang, og hva snakker sammen av gammelt og nytt. Man ser jo her på båtplassen at mange har ca de samme utfordringene, og de kunne det vært gøy å lese om. Ikke minst at profesjonelle kommer inn og gir en «fasit» 

Hva mener dere andre? 

Link to post
Share on other sites

Jeg abonnerer ikke på blader, mye p.g.a det ts skriver.

 

Båter til 2,3 eller 10 millioner er flotte å se på, men egentlig er det uinterressant de testene som er utført på de. Kommer jo aldri til å eie en slik båt allikevel.

 

Dessuten er bladene stappfulle av reklame, det gidder jeg ikke å betale for å lese.

 

Godt en har Båtplassen👍

 

Hold kjeft,når du snakker til meg!

Link to post
Share on other sites

Abonnerte tidligere på Båtmagasinet og Seilas (eller var det Seilmagasinet tro? Blander disse😄). Men av overnevnte grunner sluttet jeg. Det interessante og aktuelle lesestoffet for min del er ikke tester av nye båter og annonser for masse uaktuelt tjafs. Det eneste (norske) magasinet som faktisk hadde interessant lesestoff var bladet Praktisk Småbåtliv som ble gitt ut under redaktør Stein P. Viken midt på 90-tallet. Da hadde jeg ikke råd til å abonnere, men kjøpte likevel nesten hver eneste nummer. Der var det mye DIY-stoff, til og med enkle byggebeskrivelser på kanoer, kajakker og joller som man kunne bygge selv. Helt fantastisk lektyre for en ung mann. Praktisk Småbåtliv var (sammen med en båtinteressert kontaktlærer) hovedgrunnene til at jeg valgt yrkesveien jeg valgte, og som jeg holdt på med i flere år før jeg begynte å trø bak kateteret.

 

På 90-tallet, og litt videre over milleniumsskiftet, da jeg utdannet meg og så jobbet aktivt som trebåtbygger var jeg mer «inni» kystkulturmiljøet. Da abonnerte jeg også på medlemsbladet til Forbundet Kysten. Bra magasin, ikke så flashy som de mer kommersielle, men med gode artikler for trebåt- og kystkulturinteresserte. Men etter jeg flyttet i båt for gode ni år siden har jeg mindre plass og avsluttet derfor medlemskapet og abonnementet. 
 

De eneste magasinene jeg nå faktisk har glede av i ny og ne er Practical Boatowner (PBO) og WoodenBoat. Der det første har interessante artikler om DIY og vedlikehold innen det meste innenfor båtverdenen. Aktuelle ting, slik som skifting av skroggjennomføringer, vedlikehold av motor (og annet) + mye mer som passer en som ikke alltid kjøper ting nytt. Kan anbefales, selv for motorbåtfolk. Mange gode tips å finne:thumbsup: WoodenBoat kjøpes mer inn som «båtporno» for å nyte de vakre linjene og skrogene klassiske båter har. Artiklene deres er det så som så med, selv om de av og til kommer innom verktøy, noe som er mer universelt for alle som driver med båt.

 

Skulle jeg ha valgt kun et magasin:

PBO. Helt klart:thumbsup:

Redigert av Hakkannen (see edit history)
Link to post
Share on other sites

For øyeblikket abonnerer jeg på Båtens Verden og vurderer å ta et nytt abonnement (abonnerte for noen år siden) på svenske Praktisk Båtägande. Jeg sluttet i sommer med Båtmagasinet.

 

Som TS savner jeg mer praktisk stoff, om oppussing, oppgradering og DIY, noe jeg synes det blir indre og mindre av. 

 

Båtens Verden har også en helt grei utgivelsesfrekvens, mens Båtmgasinet nesten kommer ut for ofte og det er mye av det samme stoffet også, spesielt alle disse testene av alskens nye båter, som interesserer meg midt et visst sted...

 

Har ikke lest så mange av de utenlandske magasinene, synes de blir altfor dyre når jeg må kjøpe dem på Narvesen , men hvis jeg for eksempel har vært på reise i Storbritannia, så kjøper jeg alltid med meg et eller annet blad.

 

Som medlem av RS får jeg også RS-Magasinet, og som medlem i Viken Kystlag får jeg Kysten. Hender det er noe interessant der også.

 

Skrev forøvrig nylig et blogginnlegg om akkurat dette temaet: https://pequod.nesodd1.no/?p=19321

 

 

Link to post
Share on other sites

Enig med trådstarter, jeg er heller ikke interessert i allverdens båt tester. Det er greit å lese om nye båtmodeller som overgår hverandre, men jeg betaler ikke for det i form av et båtblad da det ikke er aktuelt. Jeg synes det er viktigere å få tips om hvordan man kan vedlikeholde  og bruke båtene  faktisk vi har. Og min er fra 1995... 

Redigert av Oliver (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Ship O'hoy! Spiltte mine bramseil!  To tønner med Rom!

 

Jeg abonnerte på Båtmagasinet og andre motorbåtblader i mange år og sa opp abonnementene da jeg syntes de ble dårligere etterhvert.

Men etter at jeg konverterte :yesnod:  fra motorbåt (Fairline Phantom) til seilbåt (Bavaria 37 Cruiser 2C) i fjor høst, så abonnerer jeg nå på Seilmagasinet. Det er bra lesestoff det :sailing:  

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

nomen skrev for 16 timer siden:

Jeg abonnerer ikke på blader, mye p.g.a det ts skriver.

 

Båter til 2,3 eller 10 millioner er flotte å se på, men egentlig er det uinterressant de testene som er utført på de. Kommer jo aldri til å eie en slik båt allikevel.

 

Dessuten er bladene stappfulle av reklame, det gidder jeg ikke å betale for å lese.

 

Godt en har Båtplassen👍

 

Enig her, test av svindyre båter er lite relevant for de fleste av oss. Samme er det ofte i bilblader, test av mye biler som er utenfor rekkevidde for de fleste, selv nå med lav rente....

Link to post
Share on other sites

Bruker ikke tid og penger på slikt. Det jeg har sett ved å bla gjennom  slike blader synes jeg stort sett omhandler båttyper og reklame jeg ikke finner relevant for min del. Jeg greier meg bra med internett og bp.

Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten Saowanee
Jeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................

Link to post
Share on other sites

Kjøpte i løssalg, og abonnerte på alt av båtblader helt i fra slutten av 70-tallet. Seilas & Båtliv,  Sjøsport, og etter hvert Båtmagasinet . Dette var jo lenge før internett, og slike media, så mye av det som sto i bladene var jo nytt og interessant stoff. Det var jo spesielt mye om snekkene og seilbåter til å begynne med. Etter hvert ble det vel mye om store dyre  uoppnåelige cabin-cruisere som vel de fleste ikke hadde råd til. Det som skrives i dagens båtblader er mye det samme som den gang, om enn i andre sammenheng etc. Abbonerer ikke på noen blader i dag. Alt er jo på internett.

Link to post
Share on other sites

Eneste jeg har abonnert på var Seilas & Båtliv en periode på 80-tallet.  Husker de hadde en serie med veldig gjennomarbeidede båttester.  (som sikkert ble i dyreste laget å drive på med i lengden) 

Kjøpte senere Båtmagasinet temmelig fast.   Mye bra lesestoff der de første årene, spesielt artikkelserien om norske båtkonstruktører.   

Så gikk jeg lei, mengden interessante artikler (for meg) gikk ned mens annonsemengden bare økte, så jeg sluttet å kjøpe bladet.  Så ble det Vi Menn båt en periode, som jeg syns hadde mer fokus på båter som passet min lommebok bedre :giggle:

 

Ellers har jeg hatt sans for svenske Vi Båtägare.   Men blir jo lenger og lenger mellom kiosker med bra utvalg i blader så det har jeg ikke sett på lenge

Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...