Jump to content

garmin-plotter og Raymarine-Ap, kan dei "snakke sammen"


Heimegut

Recommended Posts

ok. har veldig lite erfaring med dette. kun kobla garmin vhf opp mot garmin kartplotter tidligere, for å få koordinatane på vhf.

kansje best å høre med forhandler før en  kjøper.

 

synes forresten garmin autopilot er veldig mye oppi pris, i forhold til  raymarine sin komplette autopilot.

liker godt garmin, da eg er vant til det...

Link to post
Share on other sites

@HeimegutMed systemet Raymarine Evo 100  følger kurscomputer ACU-100. Det er denne boksen som er bindeleddet mellom plotter og hydraulikkpumpen som sørger for kurskorreksjoner.

image.png.b923c3d67e176c6a8043a8dd1cee1cbd.png

 

Data inn på kurscomputeren er i formatet SeaTalk ng. Det er samme programspråk (format) som NMEA2000. Kjøper du en Garmin plotter så har den NMEA2000 og følgelig er disse to kompatible og kan snakke sammen. Du må sette opp et NMEA Backbone, og vipps har du full funksjonalitet. Inngangen på kurscomputeren er ledninger (ikke plugg), derved kobler du bare en NMEA 2000 dropkabel inn. Denne kutter du pluggen av i ene enden og kobler innpå kurscomputer. Det er fem ledninger, blank, signaler i pluss og minus, samt rød strøm og sort jord.

 

Raymarine vil i alt sitt reklamemateriell prøve å få deg til å tro at den kun virker sammen med SeaTalk ng-utstyr. Det de da utelater er at 99 % av andre plottermerker mm i dagens marked har NMEA 2000 som altså er samme språk, men med andre plugger og andre farger på ledningene.

SeaTalk ng har visse pedagogiske fordeler over NMEA2000 ved at fargekodesystemet lettere synliggjør forskjell mellom backbonekabel og dropkabel. Ulempen er at det bare fysisk passer med Raymarineutstyr og du må derved lage spleis/kobling mot NMEA2000. RM STng er også noe dyrere enn NMEA2000-kabler.

 

I ditt tilfelle er det ikke noe problem fordi du bare kan ta en NMEA2000-kabel og klippe i den enden som går inn i kurscomputeren.

Redigert av HansH (see edit history)
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...