Jump to content

"Enkel" reparasjon av dørk/gulv


Teresa

Recommended Posts

Leste om "epoxy injection" på en engelsk båtside, og et par Googlesøk senere kom jeg over denne videoen. Er dette en brukbar metode for å unngå å skjære ut hele dørken og bygge opp på nytt? Finnes det alternative produkter her til lands for å gjennomføre en slik "easy-fix", og har noen av dere gjort noe lignende? 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg har reparert delaminert dekk ved bruk av epoxy. Kryssfinerplaten var løsnet fra dekket og ble bare holdt på plass av glassfiberarmert polyester på undersiden av kryssfineren.  Dekket var tydelig svekket i det delaminerte området, som jeg visuelt kunne inspisere i forbindelse med montering av en luke. Jeg brukte arbeidsmetoden beskrevet her: https://www.westsystem.no/a/64/delaminerte-sandwich--konstruksjoner

Det er viktig at konstruksjonen ikke er fuktig før reparasjon med epoxy.   

 

Skum i båt er i mange tilfeller en ulempe da skum kan ta opp fuktighet som en svamp. Jeg har brukt noen timer på fjerning av vått skum i dobbelbunn, som ikke blir erstattet. Jeg har vurdert å bruke steinlim, https://www.biltema.no/bygg/kjemikalier/lim/steinlim-2000029972 . 

 

 

Link to post
Share on other sites

Takk for lenken, okristi. Var nettopp noe sånt jeg tenkte på. Har ikke kommet over noen slike tråder på forumet, men derimot lest et titalls med tråder der man bytter ut hele gulvet. Er en slik "epoxy injection" kun midlertidig, eller er det andre årsaker til at den ikke er like utbredt til tross for (forhåpentligvis) færre arbeidstimer og noe enklere gjennomføring?

Link to post
Share on other sites

I mange tilfeller er det lekkasje og fuktighet som er årsaken til at dekk og dørker får svekkelser. Ved fukt inntrengning til kryssfiner vil den delaminere og etter hvert råtne. Årsaken til at man ikke kan velge "epoxy injection" er utfordringen med å fjerne fuktighet fra reparasjons stedet.

Dersom man kan utføre reparasjonen på et tørt skadested vil dette være en varig reparasjon og resultatet kan bli sterkere enn det var originalt.

 

Jeg brukte sist https://www.biltema.no/batutstyr/batpleie/epoxy/lamineringsepoksy-2000020523 til en "epoxy injection" reparasjon. Fornøyd med produktets evne til å trenge inn i reparasjons sted og passe lang herdetid.

 

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...