Jump to content

Skrogvaskemaskin, erfaringer.


Gofa1964

Recommended Posts

Gofa1964
Posted (edited)

Er det noen som har gjort seg noen erfaringer over flere sesonger i forhold til skrogvaskemaskiner?

Har kun prøvd en gang i 2018 i Vollen i Asker på en Nordan 780 og syns det virket veldig bra. Den var veldig grodd under og toppfarten økte med 10 knop.

Ser nå at man med klippekort kan få vasket til 250 kr pr gang for båt under 20 opptil 483 kr pr vask for båt opptil 52 fot fot hvis man kjøper klippekort på 6 vask for en sesong. Da begynner dette å bli veldig interessant.

Vil gjerne høre andres mening om dette. Jeg har også hørt at det har kommet en tilsvarende maskin i Tønsberg. Noen som vet hvor? 

Edited by Gofa1964
Link to post
-morten-

dette er nok kun for de som har båt på østlandet!  Har ikke noe tro på at noe sånnt kommer i resten av landet! men skulle gjerne hatt det!

Link to post
Gozzi

Brukte maskinen i Vollen en gang. Ble mye riper av de roterende børstene som tok vannlinjen. Tror den ble kjørt alt for hardt på min båt. 

Link to post
Pequod
Posted (edited)

Brukte den på snekka mi for noen år siden, merket umiddelbar forskjell. Men de stopper den før den kommer til ror og propell, så det er en del av båten som ikke blir tatt der du selv må bruke høytrykksspyler.

 

Jeg vurderer å ta en slik vask på båten jeg har nå før jeg drar av gårde på årets lange tokt ettersom jeg ikke får tid til å ta den opp på land før jeg drar.

 

EDIT: Sjekket Vollen nå og der står det at de ikke kan tilby vask i år ettersom anlegget må repareres og de svenske reparatørene ikke får kommet over grensen...

Edited by Pequod
Link to post

Jeg har vasket skroget i Vollen tidlig sommer ( før ferien) og før opptak de to siste årene. Fungerer veldig bra på min Windy Scirocco 32. Jeg kjører opp drevene og får børstet hele bunnen. De har en høytrykkspyler med lang lanse til drevene men virkningen av denne er så som så. Meget godt fornøyd ellers og når jeg tar opp båten etter siste båtvask er bunnen helt ren. Synd at de ikke er i gang i år, vi får krysse fingre for at de kommer i gang igjen.

Link to post
Havelle

Vi forsøkte i høst. Var i utgangspunktet fornøyd, men så senere at vi fikk masser av riper i bunnstoffet. Ikke nok til å gjøre båten skade, men nok til å gjøre meg skeptisk. 

 

Husk at du heller ikke kan bruke denne samme sesong som du har lagt på bunnstoff.

 

Alt i alt en middel minus opplevelse for oss, til tross for at vi var veldig fornøyd dagene etterpå (og den får av mye dritt under, det er helt sikkert! Økte farten med flere knop!)

 

Vil nok heller foretrekke å slippe og spyle under en gang ila sesongen enn dette.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...