Jump to content

Oljereservoar til trimpumpe Volvo Penta DPS -A - drev.


Luckystrike

Recommended Posts

Det er en  liten oljefilm bak hekken på båten, i vannet når den ligger til kai, som jeg ikke klarer å lokalisere. Lurer på om trimpumpa til drevet har felles beholder til servostyringa ? Må prøve å finne ut om det minker noe på væsken til de ulike beholderne. Både trimflaps og olje til drevet er uendret nivå på. Ikke kjekt når en ikke vet hvor lekkasjen er. Og ikke veldig gira på å ta båten på land igjen. Forstår det slik at selve pumpa til trimminga er montert på selve aggregatet, men oljebeholderen er vel felles med servopumpa... ? Noen som vet ?

Link to post

Du utelater helt å fortelle hva slags maskineri du opererer. Type drev og motor (servo). Men helt generelt tør jeg påstå at trim og servo ikke deler oljetank.

Link to post

Står ingenting i manualen så langt som jeg har sett. Om det er et lukket system så er det bare å kjøre til det evt er tomt og trimmen ikke virker da.... !? Hvis det skulle være lekkasje.

Link to post

"Tanken" til triimpumpene sitter i skjoldet til drevet på høyre side. Du kommer ikke til der uten at båten er løftet opp. Jeg hadde lekkasje på en pumpe. Så en liten oljefilm i blandt etter jeg hadde kjørt.

Link to post

Jeg har hatt det samme på D3 med DPS-B drev. Måtte etterfylle reservoaret baak skjoldet når båten var på land. Kjøpte repsett på ebay for å bytte pakninger i trimsylinderne. Byttet på den høyre som jeg mistenkte at lakk, og problemet løst.

 

Link to post

Jeg har to D3-motorer med DPS-A drev i min båt. Fikk også en oljefilm på sjøen i blant.

Tok båten opp. Viste seg at det var o-ringen på påfyllingslokket som lakk. Byttet o-ringer og etterfylte med olje.

Det var vann i oljen, så jeg flush-et og fylte opp med ny olje da jeg tok opp båten på høsten. 

Link to post

Ser her har vært litt aktivitet på tråden etter jeg har vært litt av. Da var det sikkert det jeg mistenkte det kunne være. Er vel ikke det værste å fikse...?

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...