Jump to content

VP AD41 Varsellampe og buzzer for vanntemp og oljetrykk er på hele tiden


BonDia

Recommended Posts

Instrumenter for vanntemperatur og oljetrykk viser som normalt, men varsellampe og buzzer er på hele tiden. Ikke noe galt verken med kjølevannstemp eller oljetrykk. Motor går som en klokke. Noen som har forslag til løsning?

Link to post

Varsellampene og buzzeren har egne givere. Altså ikke de samme giverene som klokkene har. Lyser det både på oljetrykklys og templys ? Begge to lyser og gir alarm hvis giverledning til varsellampene berører gods , men det kan også være selve giverene som er defekt da disse er helt uavhengige av giverene til klokkene som jeg forstår viser normale verdier.

Link to post

Takk for svar!

Det lyser kun i venstre varsellampe, dvs vanntemperaturen. Klokkene viser normalt, så det er kanskje ikke usannsynlig at det er giveren til kjølevannstemperaturen som er defekt? 

Varsellamper.jpg

Link to post

Koble fra ledningen på giveren. Blir det stille da er feilen i giveren. Fortsetter det å pipe ligger ledningen mot gods et sted. 

Link to post

Ja,følg veiledningen til Brigg. Litt forskjellig hvor giveren til tempvarsellys er plassert. Vanligvis er den skrudd inn på undersiden i eksosmanefoil litt langt fremme, ca over dynamo. Giveren til klokka er plassert i termostathus, men noen har begge tempgiverene i termostathus , side om side. Er det bare en i termostathus finner du den andre som sagt på undersiden av eksosmanefoil. 

Link to post

Takk igjen for svar!

Det eneste jeg fant med ledninger koplet til, (på styrbord side) var denne - kan det være giveren til temperaturen?IMG_20210606_154216.jpg.6b950c9a739b69714b6f60b8f5d290dd.jpg

Link to post

Nei, det er giveren til oljetrykklyset. Regner med du har sjekket at ikke begge giverene til temp er plassert på termostathus så du ikke leter forgjeves. Du er på riktig side , men skal lenger frem, rett I bakkant av dynamo og så opp på undersiden av eksosmanefoil, fordel med et speil. Du finner også giveren til oljetrykk-klokka like under, så ikke forveksle med den. Den du skal ha tak i har bare en ledning , mens giver til oljetrykk - klokka har to. Husker ikke fargen på ledningen , men det står i koblingsskjema.

Link to post

Fant den, lå ganske bortgjemt, ja. Koblet fra ledningen, startet motor, og det er stille. Stoppet, koblet på ledningen igjen og startet opp. Varsellampen blinker og buzzer piper. Da kan det være defekt giver? 

Link to post
BonDia skrev 47 minutter siden:

Da kan det være defekt giver? 

 

Meget sannsynlig. Om feilen var i ledningsnettet ville det ha pipet selv om giveren ikke var tilkoblet. 

Link to post

Enig med Brigg. Ny giver hos VP koster vel en del. Pass på at du får riktig giver for giveren er bare en av/ på bryter, mens den til klokka gir gradvis motstand og vil derfor ikke fungere med varsellampen og alarm. Biltema eller andre har slike givere, men da kan gjengene bli et problem og du må muligens ha en overgang. 

Link to post
BonDia skrev for 7 timer siden:

Mener det er del nr. 18.

Tror jeg bestiller den så den kan skiftes ved service til høsten.

Igjen, hjertelig takk for hjelp!

Det er den ja ,som kalles temperaturvakt (ikke sensor)med delenr. 873066. God sommer.:thumbsup:

Link to post

Takk skal du ha, hegra. Forresten, lurer på om giveren kan skiftes enkelt med f.eks en pipenøkkel, og mens båten ligger på vannet? 

Ha en riktig god sommer selv! 

Link to post

Ikke noe problem å bytte denne når båten ligger på vannet. 

 

Men det står kjøleveske bak sensoren. Bør være mulig å skru ut den gamle, holde en finger for hullet mens man navigerer den nye på plass. Kan bli litt søl, men om man har alt verktøy og ny sensor klar bør det ikke bli så ille. Alternativt kan kjølevesken tappes på en ren beholder først, bare så mye at nivået kommer under sensoren. Så helles kjølevesken tilbake etterpå. 

Link to post

Hei, takk for svar! Hvis jeg greier å åle meg rundt og ligge opp ned greier jeg sikkert å få det til😀 

Link to post

Det gikk aldeles glimrende! Eneste problemet var å få ålt meg ned i posisjon til å komme til med begge hender. Rant bare ut ca 1 dl kjølevæske, og selve skiftet av sensoren gikk som en lek! Hegra og Brigg: Tusen takk for god hjelp! 

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...