Jump to content

Motorbytte - Nor-Dan 6100 med aq250 - Alternativer?


Mark1234

Recommended Posts

Hei igjen alle kunnskapsrike typer her på båtplassen. Jeg kjøpte en Nor-dan 6100 med en aq250 motor og et 290sp drev i fjor. Ryggen har allerede blitt god og brun. Men så fort et problem forsvinner, dukker det opp ett nytt. Motoren skulle helt sikkert vært overhalt. Det meste kan jo løses på disse motorene, men med småbarn og tidsklemmer vil jeg helst slippe å ligge med fjeset nedi motorrommet resten av sommeren.

 

Jeg har allerede lest en god del tråder, men blir jo som alltid småstressa når man tenker å sette igang noe slikt selv.

 

Jeg lurer på følgende; Hvilke alternativer har jeg på motor? Er det kun volvo penta som passer på drevet? Eller kan jeg bruke mercruiser sine også? Krever bruk av mercruisermotor mye modifisering? Hvor mye må jeg budsjettere om byttet skal settes bort?
 

Budsjettet er så lavt som mulig, så blir mest tråling på finn. Ser det ligger noen 3.0LX fra mercruiser der nå. Er disse kraftige nok? Og sist lurer jeg på om en V8 blir for tung i denne båten? Syns de har så fin gange. 
 

beklager et litt rotete innlegg, og takker for svar!

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...