Jump to content

Kalesje til styrehus med rette flater - bør jeg ha kalesje eller polykarbonat på baksiden?


Mastiff

Recommended Posts

Jeg skal til høsten få meg kalesje til styrehuset. Den vil bestå av enten to sider og bakstykke eller bare to sider, og så polykarbonat bak. Båten ligger ute hele året, og grunnen til at jeg lurer på polykarbonat er at vinden nesten alltid kommer rett bakfra, og da er det kanskje bedre å ha en plate der? Kanskje 4 mm polykarbonat holder? Det blir da billigere enn kalesjen, som koster rundt 2500 per del formsydd. Sånn ser styrehuset ut:

 

674901812_MadMax(2).jpg.7dcc996c4b6f1e3b5dda6775f03ab373.jpg

 

Men for å kunne komme lett til motoren og sånt bak, vil jeg la plata/kalesja bak gå opp rett bak benken og til taket. Så det blir bare konsollen og benken som blir innelukket. Dermed blir det også mindre område å holde varmt (satser på dieselvarmer etter hvert, med utføring av eksosen bak benken, derfor blir ikke kalesjen/plata ført helt ned).  Rett utenfor benken på hver siden skal jeg sette opp firkantede aluprofiler fra dørk til tak for å feste plate/kalesje bak og kalesjene på siden.

Link to post

Jeg synes at de eksisterende rørene under taket innbyr til kreative løsninger, så mitt ofrslag er plate bak, kalesje som kan rulles opp innunder taket på sidene. Festeanordninger med trukknapper og korte bånd, f.eks.  - og det ser ut til at de skråstøttene bakers innbyr til å "låse2 bakplaten fast.  Du kan lage flenser (eller egentlig ta utsparing for de skrå rørene) slik at bakplaten ligger an mot eksisterende rør.

Link to post

Takk for det, men som jeg skrev, skal plassen bak benken være utenfor styrehuset, for å kunne komme til der, så jeg kan ikke feste noe i de rørene. Og framme setter jeg kalesjen på siden av førerhuset.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...