Jump to content

Ustabilt båtbord med bajonett feste


PaalO

Recommended Posts

Hei forumvenner
Vi har byttet til en Finnmaster båt og i båten er det et flott teak bord. Bordet har en søyle som er festet i dørken med et såkalt bajonettfeste (se vedlagte bilde). Vi har ikke hatt båt med et slikt feste av bordet før og vi opplever at dette festet er svært ustabilt og usikkert. Vi har allerede opplevd et par ganger at bordet har vridd seg litt sideveis under seiling med det resultat at bordet har løsnet og veltet. Er det noe vi ikke har skjønt i forhold til sikring ved montering av bordet eller er dette en svakhet ved festeanordningen? Noen som har erfaring?

6272D5DE-D8AA-4B2C-BF49-DC87FC1E4319.jpeg

Edited by PaalO
Link to post

Mulig jeg tar feil, men skal ikke festet som du viser på bildet være festet til undersiden av bordplaten? I dørken pleier det være en plate med "hull" som bordsøylen- med konisk ende - blir presse ned i.

Link to post

Har samme gulvfeste i min båt, men vet ikke om det er flere varianter. Der må man tre nedi 'røret' først, og vri det til det sitter. (bolt) Deretter kan man tre på bordet som står fjellstøtt. Har du løst 'rør'?

Link to post

Det stemmer at det er et rør/søyle med en bolt i enden som man skrur ut, trer ned i sporet og så vrir/skrur man røret med klokka til bolten låser/skrus fast i festet på bildet over. Det vi erfarer er at hvis bordet vrir seg bare litt tilbake (mot klokkka) feks ved at noe reiser seg og kommer til å skyve/vrir bordet litt så har vi opplevd at det løsner og velter. Ikke spesielt hyggelig hvis det er fullt av mat og drikke... Det er jo trangt i en liten daycruiser så det skal ikke så mye til å vri bordet litt uforvarende. Høres ikke ut som du har opplevd det? 

Link to post

Jeg har samme feste, og opplevde det samme før jeg skjønte 'konseptet' ordentlig. Jeg fant ut at man først må sørge for at kilen nederst i røret blir stående nitti grader i forhold til sporet i beslaget, så dra røret litt oppover samtidig som man skrur det fast. Da sitter det godt. Jeg måtte frese / borre ut litt i selve gulvet for å få plass til kilen og denne operasjonen.

Link to post

Har samme feste i min daycruiser og aldri opplevd at dette sitter dårlig, men bruker samme oppskrift som TCMan beskriver.

Link to post

Ja, jeg har bare brukt vårt en sesong, men kjører samme løsning som TCMan og Dixie 2100. Jeg har aldri opplevd at det løsner, men Pass på som TCMan sier at bolten er såpass løs at den går i endeposisjon (90grader) før du skrur den til. Ønsker du at røret sitter bedre fast i dørkflens enn i bordplate, så kan du kanskje eksperimentere litt med smøring, men det er kon, så det sitter nok bra uansett..

Link to post

Hei folkens
Takk for gode svar . Da skal jeg eksperimentere litt i forhold til å få vridd tappen 90 grader.

Ha en strålende flott båtsommer😊

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...