Jump to content

VP MD2030, skifte rem og hjul, spesialverktøy.


Bonsak

Recommended Posts

Hei

VI har en 1998 VP MD2030. Det har gått ett skår av den innerste flensen på ett av hjulene som viftereima går i. Jeg har kjøpt nytt hjul og rem. Men det virker som man trenger ett spesialverktøy for å holde i mot for å få løsnet skruen som holder hjulet. Er det ett eget verktøy som er tenkt til å passe i de 3 hullene på hjulet?

 

Mvh

Bonsak

skade-på-drivremshjul-liten.jpg

Link to post

Hvis du har tilgang på en mutter trekker løsner den nok mutteren greit, videre må du ha en ters for å få av reim skiva. 

Link to post

Gjorde dette for nokre månader sidan på samme motoren. For å løyse mutteren så brukte eg ein liten plankebit som eg kilte mellom dørken og ein av "utstikkaren" med gjenga hol i. Då roterte ikkje reimhjulet når eg løyste muttaren. 

 

For å få av reimhjulet så kan det vere fornuftig å bruke ein avdragar. Denne fester du i dei tre gjenga hola i reimhjulet, og bruker senterbolten til å løyse hjulet. Eg laga ein eigen variant av ein plankebit, nokre boltar og mutrar eg hadde liggane. Hjulet kan vere ganske fast.

 

Ters kan vere litt skummel å bruke, kan fort skade reimhjulet. For din del er det ikkje så farleg, då reimhjulet er ødelagt.

 

iimage.jpeg.6217afca4de770776916001ce2daf755.jpeg

 

Link to post

For meg er en ters og avdrager akkurat det samme, men helt klart skummelt å gripe over reim hjulet hvist det skal brukes om igjenn, da er din metode klart best. 

Link to post
Posted (edited)

Tusen takk for tips alle sammen!

Da drar jeg på Biltema og kjøper avtrekker.

Ett siste spørsmål: Er det riktig å løsne den mutteren på startmotoren som har glidende feste for å få av reima?

 

Mvh

Bonsak

startmotor.jpg

Edited by Bonsak
Lagt til bilde
Link to post

Ja det er riktig, men det er dynamoen, Starteren er like bak på bildet. Itillegg løsner du litt på bolten under(180 grader iforhold til den med pil på)  så blir den løs å kan vippes innover så reima blir slakk. 

Edited by Andora
Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...