tobixen Startet 19.Juli.2021 Del på Facebook Startet 19.Juli.2021 Fruen er rå på å åpne østers, men når jeg er alene greier jeg det ikke sånn helt uten videre - men jeg har funnet et par triks. Østersen plukkes, og legges i en bøtte med sjøvann. Sjøvannet byttes av og til. Østersen åpner seg etterhvert for å puste ... eller spise, eller hva nå enn østers egentlig gjør ... så da er det bare å være rask og stikke inn østerskniven før den lukker seg. Noe den fort gjør dersom den blir berørt, eller til og med dersom man kaster skygge over den. En slik bøtte med østers er en fin ting å ha i cockpit, avhengig av vind, trafikk og geografi - av og til er det rett og slett ikke tid til å gå inn og få seg en matbit - men man blir fort lei av rå østers. Det andre trikset er å rett og slett dampe dem i noen få minutter. De smaker helt anderledes etter at de er dampet. Skjellene åpner seg ikke like mye som blåskjell, men de åpner seg nok til at det går greit å få inn østerskniven, eller eventuelt bare bruker hender. Den største forskjellen mellom en østerskniv og en liten grønnsakskniv er at østerskniven bare er skarp på spissen, og ikke på kantene - dette er for at man ikke skal skjære seg så lett når man krangler med en østers. Risikoen for å skjære seg er fortsatt til stedet med østerskniven dersom man forsøker å åpne en østers som er lukket - men med disse to triksene er risikoen for personskader omtrent ikke-værende, og man kan bruke en nesten hvilken som helst kniv til jobben. Sitér dette innlegget https://solveig.oslo.no/ Link to post Share on other sites More sharing options...
tom Cognac Svart 19.Juli.2021 Del på Facebook Svart 19.Juli.2021 blåskjell er ok, dampet i hvitvin med litt hvitløk +++, eller i en fiskesuppe, eller annen fiskerett, (selv om svigerfamilien ser på det som agn ), østers derimot = snørr = ikke noe for meg Sitér dette innlegget jeg tørker ut på land....! Link to post Share on other sites More sharing options...
Ruby Svart 19.Juli.2021 Del på Facebook Svart 19.Juli.2021 Østers er snadder for oss som liker det👍. Trådstarter spør om råd om hvordan åpne østersene, ikke om hva andre mener det smaker…. Jeg pleier å bruke et fuktet kjøkkenhåndkle til å holde østersen med og samtidig beskytte hånden, med litt «lirking» med en god østerskniv i den sposse enden åpnes de vanligvis enkelt og sikkert. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
pero Svart 19.Juli.2021 Del på Facebook Svart 19.Juli.2021 Vi har en silikonform som passer til østersen og brettes over den. Da ligger den godt og det går (stort sett) fint å føre inn kniven og vri så det åpner seg. Da er det bare å dra kniven langs det øvre skjellet og delikatessen ligger klar til fortæring. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
tobixen Svart 19.Juli.2021 Emnestarter Del på Facebook Svart 19.Juli.2021 1 hour ago, Ruby said: Trådstarter spør om råd om hvordan åpne østersene Mer "konstantere at jeg har funnet to triks som fungerer for meg", samt vidreformidle det til andre. Men foretrekker man å bruke kjøkkenhåndkle og silikonformer, så fungerer sikkert det også :-) Sitér dette innlegget https://solveig.oslo.no/ Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.