Jump to content

Hull i eksosbelg/Vannlekasje


Espen Heier

Recommended Posts

Hei, båten vår med en eldre Volvo inboard motor (tidlig 80-tallet) har tatt inn betydelig saltvann i motorrommet i sommer og jeg har trodd det har vært utette gjennomføringer. Nå som båten er tatt opp på land, har jeg fylt vann inn i motorrommet, og funnet ut at det er hull i eksosbelgen. Det renner godt ut av hullet... Har noen en formening om hvor i motoren sjøvannet kommer fra belgen og ut i motorommet?

Screenshot_20211013-135519.png

Screenshot_20211013-135552.png

Edited by Espen Heier
Link to post

Jeg kjenner ikke Penta systemet men på mercruser så er det alltid vann inni der når båten er på vannet. Du har antageligvis et eksoso rør som er skrudd fast bak motor som fører ersosen til drevet og alt som under vann linjen i dette røret er det vann inni. Antagelig så er det en kobling eller sammenføyning inni motor rommet bak drevet som lekker. Du må muligens ut med motor for å kunne gjøre noe med dette. Det er sikkert noen andre med erfaring med ditt system som kan svare mer tydelig 

  • like 1
Link to post

Gå inn på www.volvopenta.com og finn ditt drev. Da vil du kunne se på deleskjemaet hvordan slanger/rør går fra drev og til motor (eller mer riktig den andre veien).

 

Uten å vite type motor og drev så blir det bare generelt, men så langt jeg kjenner til så stemmer det som @Helge77 sier om at det vil stå vann opp til vannlinje i drev og inn i motorrom.

  • like 1
Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...