Jump to content

GPS for laptop til kr.720,- pluss moms?


Lars H.

Recommended Posts

Hei.

 

Dette er en ren GPS uten display. Om du kobler den til en laptop med kart og kartprogram vil du se båtens posisjon i kartet. Eller du kan bruke den til all annen posisjonsangivelse. Hvilken kvalitet den har, aner jeg ikke. Den takler ikke Egnos etter det jeg kan se. Fant bare en henvisning til den på BM sitt forum og da den var rimelig tenkte jeg skulle gi infoen videre. Ellers har Garmin en utmerket tilsvarene som heter 17N.

 

Lars H.

Link to post

Men 720 + 24% blir 893, 100kr. mindre enn hos Clas.

 

Lars H. :drink::smash:

Pluss porto og oppkrav (+ moms på det også regner jeg med) , da er det troligere billigere å kjøpe på Clas Ohlson, dersom du bor i nærheten av en CO butikk og ikke en Elfa butikk. (Ellers så har Elfa normalt en fantastisk rask leveringstid, det aller meste kommer i løpet av en dag eller to, ihvertfall til bedriftskunder. Jeg handler en del fra dem via jobben.)

Link to post

til Lars H o Andreas!

 

Jag gick till clasohlsson.no men all text er på svensk så jag tror dom lenker

den norske siden mot den svenske!

eller om dom anvender samma 'belopp' oavsett du betalar i NOK el SEK det vet jag ikke!

säkrast e o ringe till butikken o höre vad dom tar!

Link to post

I fjor kom man direkt til den svenske internett-butikken om man brukte www.clasohlson.se, i år blir man konsekvent styrt til den norske butikken når man bruker denne linken fra Norge. Man har ikke lagt ut link til den norske butikken på den svenske siden.

 

Vil man til den svenske butikken fra Norge må man bruke http://www.clasohlson.se/countrychange.asp...Pass=CEAA682262

 

Man kan spørre seg om hvorfor! ..... hm.... i fjor var de nominelle prisene det samme i begge land! :smash:

Link to post

bra! (eller rättare sagt, ikke bra med samme nominelle priser!  :smash: )

 

 

 

(bare som info; idag finnes det två CO-butikker i Göteborg om ni har vegerne förbi,

den gamle i Östra Nordstan,   och en ny på Hisingen vid OBS-varuhuset!)

Link to post

Hei.

Under kjøpsinformasjon hos clasohlson.no står det:

PRISER

Oppgitte priser gjelder normalt i hele katalogens gyldighetstid. For produkter som inngår i ulike kampanjer gjelder prisene under aktuell kampanjeperiode. På ett begrenset antall produkter innenfor datatilbehør endres prisene oftere p.g.a. våra leverandørers prisendringer. Prisene er i norske kroner og inkluderer gjeldende moms f.t. 24 %. Vi reserverer oss for prisendringer p.g.a. omstendigheter som vi ikke kan kontrollere f.eks. endret moms eller unormalt store forandringer i valutasituasjonen eller innkjøpspriser. Der miljøgebyr er pålagt inngår disse i prisene.

Lars H.

Link to post

Største minus med GPS´en fra Elfa er at den ikke ser ut til å være klargjort for EGNOS ellers en bra pris på produktet, men tror nok jeg ville spandert noen kroner ekstra og fått en som var klargjort for EGNOS

 

Tech

Link to post

Er det noen her på forumet som kan gi noen gode argumenter for å ha EGNOS når en skal bruke GPS i båt?

Kan selv ikke se en eneste situasjon der en nøyaktighet på 10-15 meter ikke er godt nok. Navigasjon  på det nivået som EGNOS klarer i båt etter GPS og/eller plotter ville etter min mening være uansvarlig. Er det tåke eller dårlig sikt er en god radar eneste fornuftige altarnativet.

Tror dette er en av tingene som er "kjekt å ha" uten reell nytteverdi. Tar jeg feil?

Link to post

Er det noen her på forumet som kan gi noen gode argumenter for å ha EGNOS når en skal bruke GPS i båt? Kan selv ikke se en eneste situasjon der en nøyaktighet på 10-15 meter ikke er godt nok

Hei.

 

Vel, har ikke testet Egnos, men har benyttet differensiell GPS fra kystfyrene i mange år, og det tilsvarer nesten Egnos. Den gang nøyaktigheten lå opp mot 100m var diff GPS en klar fordel. Nå merker jeg vanligvis ingen forskjell med og uten korreksjonen innkoblet. Men 10 - 15 meter nøyaktighet har en ikke hele tiden. I noen prosent av tiden kan feilen bli mye større. Dersom jeg kjører autopilot styrt fra kartplotter og GPS, kan da kursen bli en del vinglete. Med korreksjonen innkoblet blir kursen like stabil hele tiden.

 

Lars H.

Link to post

Hei.

 

Dersom jeg kjører autopilot styrt fra kartplotter og GPS, kan da kursen bli en del vinglete. Med korreksjonen innkoblet blir kursen like stabil hele tiden.

 

Lars H.

Ser at båten beveger seg litt fra side til side når jeg bruker autopiloten tilkoblet kartplotteren, trodde dette var noe som kom av autopiloten selv. Er på veg i båten nå så jeg skal prøve om den er mere stabil når den går i auto (kurs hold) kontra track.

Hadde planer  om å løse dette med en gyro ettersom jeg nå bare har en dempet fluxvalve. Dersom EGNOS eller DGPS kan løse dette er det sansynligvis en mye rimeligere løsning enn å kjøpe en gyro til autopiloten.

Link to post

Ifølge en test jeg leste av de små GPS'ene fra Geminav, var de ikke særlig gode. Ikke var de vanntette heller. Det kunne vært interessant å få noen til å teste og sammenligne slike GPS'er for PC.

 

:smiley:

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...