Jump to content

Import av båtstyr fra for eks. USA


KlaBeLa

Recommended Posts

Jeg vurderer å bestille diverse båtutstyr (elektronikk) fra for eks. USA.

Noen som har erfaringer med dette ?

Hva med forsendelsestid, frakt, fortolling osv. ?

Noen som har noen interessante linker ?

Link to post

Ikke kjøp på postordre fra Sverige! Jeg dummet meg skikkelig ut her i vår. Etter å ha lett i norske båtbutikker uten hell, bestilte jeg 4 stk av denne:

Bilde

SEK 50/stk i pakker på 2. De leverte bare i oppkrav, så jeg sjekket prisen for dette før jeg bestilte - SEK 104. Ganske dyrt, syntes jeg, men jeg skulle nå ha disse fenderfestene da. Kjekt å ha når du er alene og kjapt må få feste noen fendere, tenkte jeg.

 

Da den lille pakken omsider kom (det tok 2,5mnd tross forsøk på sporing både hos leverandør og et ubehjelpelig postkontor) skulle jeg hente den. Postfunksjonæren hadde nok ikke levert ut en oppkravssending fra Sverige før. Så da han ikke skulle ha noen penger, følte jeg at jeg måtte antyde at det kanskje var en oppkravssending som skulle betales. Det skkulle jeg aldri gjort. Etter mye om og men fant de ut jeg jeg skulle betale NOK 180 i gebyr for å betale SEK 304. Slå den!

 

I forfjamselsen løste jeg allikevel ut pakken.

 

Enden på historien? Federfestene passet ikke på rekka :cheers:

Link to post

Her har du noen fine linker for import av spesielt elektronikk fr auSA. Jeg hadde tenkt å kjøpe en kartplotter fra USA, men kom aldri så langt, da jeg fikk tak i brukt hjemme i stedet. Her er noen linker som jeg benyttet, og du kan sende mail og få konkrete priser også på frakt. Det er ikke toll på produktene. Sender med en kopa av et prisbilde jeg fikk på noe som paset meg også, samt en bekreftelse fra tollvesenet.

 

Lykke til.

 

http://www.marineelectronicshoppe.com/

http://www.gpsnow.com/

http://www.thegpsstore.net

http://www.onlinemarine.com

http://www.jandhproducts.com

http://www.vitelectronics.com

www.coastalmarineonline.com

http://www.gpsmarketplace.com


Thank you for visiting the PYACHT.COM web site and for your interest in a Raymarine 425.

 

We'd be happy to send you one. I can't calculate shipping without your complete address including the postal code, however I'd guess shipping would be about $75.00 - $100.00.

 

We charge no taxes nor tolls, nor duties, nor VAT.  All of those are between you and your country.

 

Regards,

Brad Rohrer, K1CTK, Electronics Division

Replies to "brad@pyacht.net"

Performance Yacht Systems            Ph   (410) 268-9696

222 Severn Avenue                                 (877) 379-2248

Annapolis, MD  21403                     FAX  (410) 268-9625


14818 NAVMAN TRACKER 5500X EXTERNAL CHART PLOTTER-2951R

$ 609.00

 

I DO NOT HAVE CMAP FOR YOUR AREA

$ -

 

SHIPPING FOR ONE UNIT UPS Worldwide Expedited TO NORWAY 1414

$ 129.00Det er ingen toll på nevnte vare, men ved innførselen vil det bli beregnet 24 % moms av kjøpesummen i utlandet tillagt porto-/fraktkostnadene (CIF-verdien).

 

Vennlig hilsen

Infosenteret

Oslo og Akershus tolldistrikt

Tlf: 22 86 08 50

Fax: 22 34 68 30

oslo@toll.no

Link to post

Har bestillt mye rart fra USA. Er det litt dyrere ting så bruk UPS, FedEx eller lignende (anbefaler UPS). Da har du det levert på døre på under en time. Fraktkostand typisk $50 eller deromkring. Du får regning fra UPS på toll og avgifter (mva). Fortolling er inkludert i fraktprisen. For tiden kan du sånn omtrentlig gange prisen i dollar med 10-10,5 for å få pris i norske kroner ferdig levert hjemme, inkl. frakt.

Link to post

Kan anbefale boatfix.com. De har det meste og er blandt de beste på pris. De sender til Norge med US Postal Service. Mitt ekkolodd kostet omlag 35 $ i frakt. Det inkluderte henting hos avsender og flyfrakt til Norge. 3-6 virkedager leveringstid. USPS har avtale med Posten Norge. Det eneste som kommer i tillegg er postens fortollingsgebyr på kr. 149. Regn med at Posten Norge bruker omlag en uke på å sende pakka di gjennom sin fortollingslabyrint. (så sant de ikke roter det til)

 

Du kan se fraktkostnadene ved å gå inn på USPS sin hjemmeside. Sett inn vekt, frakttype og destinasjon og du får prisen ut i US $. Enkelt, greit og du vet hva ting koster deg ferdig levert.

 

Generelt er prisene på elektronikk som er laget i US omlag det halve av norske priser. Med frakt og avgifter sparer man gjerne drøye 30%. Kjøp et produkt som har worldwide garanti!

 

Lotus

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...