Jump to content

Simrad GO7 viser lav spenning


kosl

Recommended Posts

1,2-1,4 V var jo litt vel mye. Da ville jeg vurdert å sjekke/oppgradere ledningsnettet til plotter som foreslått. Du kan jo også prøve en midlertidig kabel 2.5mm2 direkte fra hovedbryter og rett til plotter. Så kjøre thruster å se om det hjelper. Vanligvis er vel thrustere på en eget separat batteri og skal sånn sett ikke påvirke, men kjenner ikke til elsystemet i båten din.

Link to post
Share on other sites

abbor skrev On 31.7.2022 at 1.13:

Plotteren viser sin egen forsyningsspenning, ikke batterispenningen. Spenningen som en måler på pinnene i kontakten er ikke den samme som plotteren ser, når plotteren er på så er det spenningstap på veien fra batteriet til plotteren. 


Som Abbor skriver. 
 

Har selv nmea2000 nettverk mellom motor og 7 Go. Kan da se to ulike spenninger, en fra dynamo/motor og spenningen på plotteren. Er et lite spenningstap, men ikke mye 0.2 volt kanskje. Ville sjekket ledningsnettet ditt. 

Link to post
Share on other sites

Mål mellom minus til plotter og batteri minus, og mellom pluss til plotter og batteri pluss, mens den står på. Ofte er det minuskabel fra batteri til felles jordingsskinne ved instrumenter som er alt for kjip. Har oppgradert denne på 3 båter jeg har hatt og løst problemet. Det er også en bedre løsning å kople elektronikk til et batteri som ikke samtidig forsyner tunge forbrukere som thruster, start osv, hvis mulig. 

Link to post
Share on other sites

Tipper den kabelen ikke er problemet, men sjekk spenningen der den er koplet til båtens system - det er gjerne på en felles pluss og eller minus-skinne et eller annet sted? Er som regel supply til fellesskinnene som kan bli for snau når det henges på flere forbrukere enn båten har originalt.

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...