Jump to content

Oljelekkasje powertrim Honda BF115 hk


roesok

Recommended Posts

Har en utmerket 2012 mod Honda BF 115 hk. Hadde full service på den i vår, med bl.a. etterfylling og lufting av powertrim. De siste dagene har jeg sett det har kommet litt olje på sjøen når båten er på plassen sin i småbåthavna. Skal jo ikke mye til før slikt vises på sjøen, det er dog en lekkasje. Prøvde i dag å senke motor og heve den igjen. Fungerte utmerket det, og ingen ulyder fra powertrim. Merket samtidig at det kom ennå flere oljeflekker på sjøen etter den manøveren. 

Hva kan dette være? Håper å kunne bruke den uten problemer til den tas opp for sesongen, og så sjekke da. Men er dette noe som utvikler seg må det kanskje ordnes tidligere. Og jeg som trodde Honda var feilfri... :smiley:

IMG-2802.jpg

Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet.

Link to post
Share on other sites

Var ikke mye svar å få her. Heller ikke sikkert dette kommer fra powertrim, men mest sannsynlig. Kan også være fra hydraulisk styring, eller en bensinlekkasje. Dog mindre sannsynlig. En motorkyndig sa at en må huske å sette på den tiltsperren når motor er løftet opp av vannet. Og så senke powertrim igjen. Vil gi mye mindre påkjenning på powertrim. Men hvor mange gjør det? Mye plunder og heft å komme helt bak der for å sette av og på den sperren. Finner nok ikke ut av dette før båten tas opp til høsten; men den er jo her plutselig...

Skjermbilde (80).png

Ingen kan oppdage nye verdenshav om han ikke har mot til å tape kysten av synet.

Link to post
Share on other sites

Har aldri brukt tilt-sperren på min Honda. Motoren holdes fremdeles helt opp-tiltet etter seks sesonger. (Skulle vel kanskje bare mangle :wink:). Den oljefilmen du ser kan vel bare være noen "rester" av motorolje/filterbytte, etc., hvis dette er skiftet tidligere i vår/sommer. Vil jo alltid bli noe søl etter filterskift som renner ned i stammen, og kan lage en liten ring på vannflaten. Kan vel også være noe grease som kan legge seg på vannet. Skal jo utrolig lite til før det synes på vannflaten. Har også lurt fælt på dette, noen ganger, om der kan være noen lekkasje eller hur?

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...