Jump to content

Alarm på vann i motorrom


jako

Recommended Posts

For noen dager siden skjedde det som jeg ikke trodde skulle skje. Endelokket på veksleren mellom sjøvann og ferskvannssiden på den ene av mine to Volvo AQAD 40 motorer sviktet, med den følge at sjøvannet ble punpet inn i motorrommet.  Med  marsjfart på ca 20knop, og lite volum i motorrommet gikk det ikke lenge før motorrommet var fylt opp og babor motor stoppet da den tok inn vann i innsugningen.

 

Satser nå på at dette er en forsikringssak.

 

Er der noen som har hatt tilsvarende opplevelse, og hvordan stilte forsikringsselskapet seg til det?

 

Før båten tas i bruk igjen SKAL der innstalleres alarm på høy vannstand i motorrommet.  Hvor mange av dere har det innstallert.  Koster lite, og kan spare meget i penger og ergrelse.

 

Ser  at det diskuteres  automatisk lensepumpe i et annet emne, Jeg mener at alarm MÅ innstalleres i tillegg.

 

Venter i spenning på svar fra forsikringsselskapet

 

Ha en god somme alle sammen, med alarm på vannstand i motorrommet.

 

Hilsen

jako (for tiden uten båt på sjøen)

Link to post

Skal bli spennende å høre hva forsikringsselskapet sier. La oss får høre utfallet av dette.

 

Motorskadeforsikring er vel egentlig en tilleggsforsikring som enkelte selskaper tilbyr de som har motorer under 10 år. Spørsmålet blir vel om skaden din blir å oppfatte som en motorskade eller om det blir sett på som generell vanninntrenging som f.eks. gjennom en defekt bunnventil. Uten å være på den sikre siden så tror jeg det skal bli vanskelig å få noe ut av forsikringsselskapet. Hvis det hadde vært en grunnstøting som forårsaket at motorommet ble oversvømt så hadde du nok også fått dekning for skade på motoren. Her var det imidlertid en del på selve motoren som sviktet og som førte til ytterligere skade på motoren.

 

Du kan jo alltids håpe på det beste.

Link to post

Om du ser etter i kattalogiseringen eller søker finner du ett emne der dette blir diskutert med mobiltellefoner og diverse

 

:nonod:

 

Takk for tipset.  Men her skal innstalleres en helt enkel nivåbryter med et lys på innstrumentpanelet og en akustisk alarm.  enkelt og funksjonelt.

 

 

Komme tilbake  med rapport så snart  jeg hører noe fra forsikringsselsapet.  Båt og motor er fra 1985 så motorforsikring er ikke aktuelt.

 

 

Jako

Link to post

Takk for tipset.  Men her skal innstalleres en helt enkel nivåbryter med et lys på innstrumentpanelet og en akustisk alarm.  enkelt og funksjonelt.

Hei.

 

Søkte litt hos Elfa og Clas Ohlson og fant to rimelige brytere med samme prinsipp. En ring som kan flyte med magnet inne. Denne påvirker et reed relé inni staven. (samme prinsipp som Wema bruker i målerne for diesel/vann/septik)

 

Du finner url'en til Elfa her

 

Bilde   Bilde

 

Url'en til Elfa er her

 

Bilde   Bilde

 

Lars H.

Link to post

Hei

 

Du spør hvem som har alarm på vann i motorrom.  Vel, jeg har.  Jeg har installert en Haukka 3000 alarm- og styringssentral.  Gir bl.a innbruddsalarm, temperaturalarm, vannalarm, brannalarm og bortfall av landstrøm-alarm. Styrer også to stk. utganger i min båt som er knyttet til varme og lading.  Alarmering og styring til/fra mobiltelefonen som tekstmelding.  Har anbefalt denne her tidligere, og gjør det gjerne igjen. Fungerer utmerket.

 

se http://www.haukka.no

 

mvh

M/Y Ellen Marie

 

PS  Med denne løsningen får du alarm også når du ikke er i båten.  Det kan skje ting da også, vet du :lol:

Link to post

Regner med å ha en PC/GSM basert løsning klar før vinteren, basert på forslaget som kom opp tidligere om å ringe opp en telefon i båten.

 

Dette vil være tilnærmet gratis å installere og helt gratis i bruk. (Såsant man allikevel har PC'en på kontinuerlig...)

 

Dette vil hovedsaklig være egnet for de med båt på vannet om vinteren, dvs varsling for vannstand og landstrøm.

Link to post

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...