Jump to content

Drivstoff forbruk gangtid og deler Daff 615?


Guest

Recommended Posts

Hei noen som har noen ide kva drivstoff forbruk er på 2x Daff 615 6.3 liter 130hk? motor er fra ca 1979-1980 og har gått ca 3600 timer. Er dette mye? med tanke på motorer. Sku og hat nye turboer eller overhalt men finner ikke mye info om turboer. Noen som har vore borti denne typen maskiner og vet om turboer kan byttes med noe nyare?

 

Ønsker å vite mere om noe har har kjennskap til denne typer maskiner

Link to post
Share on other sites

Drivstofforbruket bestemmes av hvor mye du gir på, men maksimalt vil du kunne klare å bruke i overkant av 50 liter i timen om du kjører på maks. Dette er forholdsvis ganske tungbygde maskiner, så timetallet er ikke noe avskrekkende. Desse motorene burde gå 20-30 tusen timer før overhaling er nødvendig, men alt kommer ann på vedlikehold. Ting som startere, dynamoer, vannpumper, injectorer, turboer og diverse er ting som kan ryke lenge før maskinen er utslitt.

Link to post
Share on other sites

Ok 50 liter timen er det basert på en eller 2 maskiner? har 2 stk. vet at minst en turbo er dårleg. men finner ikke noe dirkete erstatning på denne som er lik. Er det mulige å bruke nyare turbo fra ev andre type maskiner? Maskinene er generelt i bra stand er vel kun turbo enheter og ene varme veksleren som gjenstår å fikse opp. Fillter, olje,  frostvæske osv er blitt byttet av forje eigar kvart år. som og har eid båten siden den var ny.

Link to post
Share on other sites

mariniserte buss- eller lastebilmotorer dette her?  6 liter og 130hk m/ turbo er jo et temmelig beskjedent effektuttak.

 

Skal ikke påberope meg kompetanse på turbo, men vil jo tro at en turbo beregnet på en motor med samme volum / turtall / effektuttak må være mulig å tilpasse.    Både Ford og Cummins har levert 5,9 litere med turbo og hhv 155 og 152 hk v/ rundt 2600 rpm

beste er nok å henvende seg til noen som kan dette
https://turbo.no/produkter-og-tjenester/overhaling-av-turbo/ 

Lurøy / Svalbard. Båter: Gromling 15/60 Yamaha / Wesling 490 m/80 Yamaha / Yamarin 5940 m/ F115 Yamaha / Achilles LS4 (RIP) Aquaquick MS265 West Commando 270 m/ 4hk Yamaha

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...