Komodo Svart 28.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 28.Juni.2023 larole skrev 1 time siden: Håper ikke man slenger dem levende på grillen. Det kan fint stikkes en syl gjennom dem, så dør de på flekken. Man skal vise respekt for levende vesener, uansett hvor lite omløp de har i topplokket. Men tilbake til østers, mer om det i denne artikkelen i Dykking. Litt om forskjellen på flatøsters og stillehavsøsters, og litt om akkumulering av gift i gamle østers (som jo var tema lenger opp her): https://dykking.no/nyheter/rss/2789-ser-du-forskjell-pa-ostersen Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
NilsPils Svart 28.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 28.Juni.2023 Grand Banks jr skrev for 8 timer siden: Så du bare slenger dem levende på grillen, og spises hele? Når er disse ferdig grillet? Når de er helt sprø? Jeg må spørre kona. Mulig jeg sa feil og at de hadde vært en tur i woken. Jeg har lært meg å spise først og spørre siden . . Men merkelig nok var det ikke noe problem med skallet. Det var veldig små krabber. Sitér dette innlegget Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten SaowaneeJeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................ Link to post
Grand Banks jr Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 larole skrev for 12 timer siden: Håper ikke man slenger dem levende på grillen. Det kan fint stikkes en syl gjennom dem, så dør de på flekken. Det er jo en grunn til at jeg spør. Da jeg vokste opp så var det to måter jeg ble lært å koke krabber på: Enten ha dem i kaldt vann og så gradvis øke varmen ved å ha gryta over et bål, eller å legge krabbene oppi kokende vann. I begge tilfeller ble jeg fortalt at krabbene ikke merket noe. Avliving av krabber har jeg som voksen hørt om, men der er det noen som sier at de dør og andre sier at man bare lammer dem, men at de fremdeles føler. Jeg vet ikke hva som stemmer... Andre grunnen til spørsmålet mitt var om det skal gjøres noe med krabbene før de grilles og spises. For å spore litt tilbake: I år tar vi nok med fridykkerutstyret på tur (til konas begeistring over overfull båt ), og da er jo stillehavsøsters et godt mål. Sitér dette innlegget Fiskebåten: Shetland 498 - min 16" "speed sjark" - 60 HK Evinrude VRO (deaktivert VRO) Turbåten: Neptim 8000, VP TMD40A TAMD41B Link to post
tom Cognac Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 Verd å lese: https://forskning.no/biologi-dyrevelferd-nofima/hvordan-avlive-krabber-sa-skansomt-som-mulig/1859444 Sitér dette innlegget jeg tørker ut på land....! Link to post
Torsen67 Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 NilsPils skrev On 25.6.2023 at 12.47: Å lete etter stillehavsøsters på Hvaler blir nesten som å lete etter trær i skogen, selv om jeg har inrykk av at invasjonen har stoppet opp mange steder. Jeg spiser dem, rå med tilbehør eller dampet. Men jeg foretrekker blåskjell. Jeg synes det smaker litt fisk av dampete stillehavsøsters. Kona setter teine i strandkanten, agnet med blåskjell. Fanger stort med strandkrabber, strandreker og småfisk. Alt blir spist. Små strandkrabber grilles og spises med klør og skall. Strandreker spises rå elle kokt, med skall. Småfisken er gjerne bergnebb. Den synes jeg smaker direkte vondt og står over. Ellers går det mye i diverse ville urter, strandsnegler og blåskjell. Et tips for å få ut snglene av huset er å knipse av spissen på sneglehuset med en tang. Det er gratis mat over alt i naturen, ikke minst langs sjøen . . . Høres helt supert ut. Har du link til ei slik teine, og hvor lenge må den stå? Sitér dette innlegget Link to post
Grand Banks jr Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 @tom Cognac, den sa meg absolutt ikke noen verdens ting utenom at forskere forsker på det. Sitér dette innlegget Fiskebåten: Shetland 498 - min 16" "speed sjark" - 60 HK Evinrude VRO (deaktivert VRO) Turbåten: Neptim 8000, VP TMD40A TAMD41B Link to post
NilsPils Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 Torsen67 skrev 39 minutter siden: Høres helt supert ut. Har du link til ei slik teine, og hvor lenge må den stå? Hun bruker en sammenleggbar teine hun tok med fra Thailand. Veldig primitiv sak som er blitt historie allerede. Men vanlige krepseteiner, gjerne sånne simple for ferskvannskreps duger sikkert også. Eller biltemas krabbeteine for småkrabber. Hun lar teina stå i en times tid, noen ganger mer. Setter den på grunt vann i tareskogen. Sitér dette innlegget Hilsen Nils Rømcke som har tresnekka Tora og motorbåten SaowaneeJeg er litt gal, og trives ganske godt med det ................ Link to post
Sequoia Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 Var på foredrag og østersmaking hos Lotta Klemming v/ Klemming Ostron i Edsvik, Grebbestad forrige uke. Rart hvordan svenskene ser på stillehavsøsters som en ressurs og ikke trussel. I følge Klemming som nå har klart det å få begrepet "Grebbestadostron" varemerket i EU på lik linje med "champagne", gjør stillehavsøster underverk for vannkvalitet gjennom evnen til å filtrere mer vann per time enn blåskjell og ordinære østers. Både edulis (ordinære) og gigas (stillehavs) smakte utmerket, men et aldri så lite overtak til stillehavs faktisk. Sitér dette innlegget Link to post
Komodo Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 Sequoia skrev 13 minutter siden: Både edulis (ordinære) og gigas (stillehavs) smakte utmerket, men et aldri så lite overtak til stillehavs faktisk. Hvordan ble de servert? Må si at det frister lite å sette tenna i de klysene som dukker opp når man knuser en østers Spiser stort sett det aller meste og er over snittet glad i mat fra havet, men østers må jeg si at ikke frister. Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
tom Cognac Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 Grand Banks jr skrev for 3 timer siden: utenom at forskere forsker på det. Holder ikke det da..............??? Sitér dette innlegget jeg tørker ut på land....! Link to post
Grand Banks jr Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 Nja Jeg tenkte kanskje det var et konkret tips til hvordan man avliver en krabbe uten å knuse dem med en stein Sitér dette innlegget Fiskebåten: Shetland 498 - min 16" "speed sjark" - 60 HK Evinrude VRO (deaktivert VRO) Turbåten: Neptim 8000, VP TMD40A TAMD41B Link to post
Sequoia Svart 29.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 29.Juni.2023 Komodo skrev for 2 timer siden: Hvordan ble de servert? De ordinære østersene ble servert naturell, men med forskjellige vinagretter (agurk, sjalottløs og et par til som jeg ikke husker hva var). Det smakte sjø og sjømat, uten at jeg videre klarer å definere det tydeligere. Det var ikke ekkelt eller slimete på noen som helst måte, og man skal tygge 3-4-5-6 ganger før man svelger. Stillehavøstersene ble grilletnoen minutter til de åpnet seg. Da trakk "klysa" ? seg sammen og ble som et fast kjøttstykke. I konsistens vil jeg sammenligne det med kamskjell faktisk. Dette ble servert i skallet sitt med litt brunet smør, blomsterknoppene fra gressløk, pepperrot, og dill. Det var veldig, veldig godt. Liker man kamskjell liker man definitivt stillehavøsters tilberedt på den måten. Sitér dette innlegget Link to post
Big Horn Svart 30.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 30.Juni.2023 Stillehavsøsters bruker jeg å slenge på grillen eller stekovn. Fjerner toppskjellet når de åpner seg og slenger en klatt hvitløkssmør på med en osteskive på toppen før de får seg 5 minutter med overvarme. Himmelsk! Sitér dette innlegget Link to post
Torsen67 Svart 30.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 30.Juni.2023 Ble litt forvirret jeg nå. Ser også at det er noe som heter strandreker. Det er kanskje de jeg prøvde å fange som liten i Bunnefjorden? https://no.wikipedia.org/wiki/Strandreke Eller er sandreker og strandreker det samme? I Danmark så kaller de strandreker for Fjordreker eller Roskildereker. Noen som vet hva teine heter på dansk? Sitér dette innlegget Link to post
seilfred Svart 30.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 30.Juni.2023 Mener det er tejne. Jomfruhummer-tejne f.eks… men ruse brukes også. Noen ganger går begrepene litt om hverandre Sitér dette innlegget Jeg vet ikke hvorfor min båt lekker, men en dag kommer jeg til bunns i problemet! Link to post
Torsen67 Svart 30.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 30.Juni.2023 seilfred skrev 19 minutter siden: Mener det er tejne. Jomfruhummer-tejne f.eks… men ruse brukes også. Noen ganger går begrepene litt om hverandre Takker Sitér dette innlegget Link to post
Torsen67 Svart 30.Juni.2023 Link til dette innlegget Svart 30.Juni.2023 Litt morsomt/rart at Norge kaller tre forskjellige reker for det samme, altså strandreker. Mens svenskene og danskene har tre forskjellige navn. Reke er reke Se fra side 13 i denne linken: file:///C:/Users/ToreFjermer%C3%A5s/Downloads/Fjordrejer-som-fiskeriressource-i-Limfjorden.pdf Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.