Jump to content

Byssepikens kulinariske fristelser


lurvetass

Recommended Posts

Hvor er dere nå og hvordan er det med vær og vind? Begynner fire ukers ferie imorgen ettermiddag, men først en uke på en forblåst gresk øy før båtferien begynner :smiley: (Edit: Wow - det så snadder ut)

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post
Share on other sites

Nå ligger vi i gjestehavna ved Hankø fjordhotell @dennrick.

Vi må hjemom til helgen og med kulingvarsel var det greit å være her. Krysset over fra en uthavn utenfor Sandefjord i går formiformiddag. Er jo ikke langt unna hjemhavna, men så er vi jo på tur. Ganske forblåst her også og perioder tidligere i dag da vi måtte rope til hverandre da vi skulle si noe for regnet trommet så høyt på kalesjeduken.

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Mye vind ute i Oslofjorden om dagen så etter etter en tur i Hankøsundet tøffet vi tilbake til hjemhavna på Skjæløy. Her har vi nesa på båten mot vinden og med litt sol, til og fra er det behagelig ombord. Mange båter her med sånn høy stang midt på og masse tau og wire ned rundt på båten så her plystrer det lystig mens løse tau klapper takten. Var innom Engelsviken og bunkret en skvett diesel og da benyttet byssepiken sjansen og forsvant inn i fiskebutikken. Så dagens lunch som ble så sein at det nesten ble middag ble, ferske reker og laksepate. Ferske bakervarer av både fint og grov type. Eneste hjemmelagde var majonesen som kapteinen laget før vi dro på tur. Mye mer smak enn den vanlige på tube og holder fint i et glass i kjøla et par uker.

20240705_153757.jpg.dc94f984a9434e872087146fa5e25404.jpg

 

Men godt var det og mette ble vi 😀

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Ble jo ganske mette så måtte vente en stund med dessert. 

Siden vi er i hjemtraktene og hadde en ripsbusk hvor bærene var blitt modne ble det rips og vaniljesaus av den ferdige typen. Men godt var det.

20240705_183126.jpg.250496cb50508745c5a2e94efe7aeab1.jpg

20240705_183111.jpg.63977446b263f76a83a81ed77d3400a8.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

I kveld tok byssepiken jaggu fri. Traff noen koselige båtvenner i havna og gikk på kroa. Pizza kan hun jo ikke lage på wallasen så da var det greit med kjøpemat.

20240706_193658.jpg.3563d8392a2e764c563e7c871a256934.jpg

 

Greit med en liten forandring, men kapteinen liker bedre når byssepiken lager godsaker ombord.

 

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

aah, hvilken herlig tråd og avveksling fra tette dieselfiltere og motorproblemer. 

Fortsett med flotte bilder, like før man får vann i munnen her. 

Dere må ha god plass ombord til å lagre herlighetene, utrolig hva som trylles frem fra skipets indre lagringsrom. 

 

Link to post
Share on other sites

Ja, @Janoho byssa i vår lille marex er nesten på nivå med en liten leilighet når det gjelder skap og skuffer. Og kjøleboksen er stor og holder maten kald. I tillegg har byssepiken funnet flere rom rundt som fylles opp før vi drar på tur.

Har ikke skrevet noe om frokost, men der er det fast rutine. Det er bløtkokt egg, og som regel røkelaks med hjemmelaget majones til kapteinen. I till er det sild, ost, syltetøy og kaviar. Og kaviaren dekkes med tomater og agurk og ikke ost som noen båtfraktende kompiser godlynt krangler om. 20240707_110632.jpg.026bdf7e2e3f9e87d2cba74b18ca09e6.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Olevine skrev 7 minutter siden:

Greit, da har du forstått dette. Men hvordan eller om du velger å bruke rettigheten eller ikke, det endrer likevel ingenting på ansvarsforholdet etter loven. Så når du stadig skriver at det er forskjellige regler for om salget er med eller uten megler, så er det ikke nødvendigvis korrekt. 

 

 

Er denne i riktig tråd @Olevine?

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

lurvetass skrev for 3 timer siden:

Og kaviaren dekkes med tomater og agurk og ikke ost som noen båtfraktende kompiser godlynt krangler om. 

😅😅😅😅 

Tror vi må starte et nytt båtfrakteteam, tar byssepiken ansvar på fremtidige frakteturer  så kan jeg gå med på det meste når det gjelder Kaviar🤣🤣🤣

Endelig ble det Bobåt

Link to post
Share on other sites

Da har vi vært i bursdagsselskap og kost oss med barnebarn og er tilbake ombord i båten.

Blir jo litt småsulten sånn på kvelden og kapteinen foreslo en brødskive eller noe enkelt som en omelett eller noe. Vi var innom et lokalt bakeri og kjøpte ferskt surdeigsbrød på veien. Det pleier vi jo ikke kjøpe for byssepiken har gjerne med hjemmebakt brød. Rugbrød til seg og et grovt havrebrød  til kapteinen. 

Men nei, skikkelig kveldsmat skulle det bli. Laksewok med grønnsaker og asparges. 

20240707_211831.jpg.5f3046022dbadfcba52a917e4213e4e5.jpg

 

Ellers må jeg nok innrømme at jeg er skeptisk til å låne bort byssepiken på hentetur @Bjørn Løvjomås. Er jo litt ego der og vil helst ha henne ombord i egen skute. I tillegg hadde det blitt et problem med logistikken. Med så mye fokus på mat hadde jo ikke båtene blitt levert. Men ellers var det jo raust av deg å lette på kaviarkravet.

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Endelig roligere vær og vi er på tur igjen. Fikk en god seikake fra Br Skogen i hånda underveis så var jo spent på om lunch var noe mer fiskemat.

Men nei, byssepiken overrasker med ferdiggrillede kyllingvinger og kjøpepotetsalat. Knallgodt og er god variasjon i kosten ombord her.

20240708_151843.jpg.2c1ba912998731c7f8b5620e38f53c21.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Middagen ble helt nydelig.

Perfekt medium stekt indrefilet med stekt løk, kantarellsaus og brokkoli. 

Kjekt at vi plukket litt sopp her om dagen for kantarellsaus passet helt perfekt til kjøttet.

20240708_202410.jpg.8ba49beae1ac6748bdbc61efff8eeba5.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Ny dag og byssepiken er i storform. Burde jo tatt bilde av lunchen, men eggerøre og spekemat og sånn har vært med tidligere. Også så det så godt og jeg var så sulten så glemte det.

Men middagen glemmer jeg ikke.

Fylte kyllingbryst med blåmuggost og krydderurter. Surret inn i bacon og stekt akkurat passe så de var saftige og gode. Servert med stekesky og champignoner. En god salat med tomater, fetaost oliven litt rå løk og olje og ris vedsiden av.

20240709_202353.jpg.321424287f533720ec159a94680798b6.jpg

 

Og siden vi hadde litt rips igjen fra forrige dagen måtte vi jo ha dessert også.

 

20240709_205453.jpg.9cba2142bb4c6e2ca8bbaa27e0b94dbd.jpg

 

Tror nesten jeg må en liten kopp kaffe tilslutt jeg.

 

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Lunch på en regntung gråværsdag kan løfte humøret mange hakk. 

Og lun leverpostei med stekte epleskiver, bacon, sopp og kapers er en slik Lunch. Hva den byssepiken får til i båten er utrolig bra.

20240710_150028.jpg.dfdd385429f21475d672cdaca1398a8d.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Må si at kreativiteten deres når det gjelder sammensetning av retter er helt utrolig! Imponerende hvordan kvinnen i ditt liv klarer å variere råvarene til de ulike rettene!

 

Men er det egentlig riktig som vi får inntrykk av at kapteinen kun sitter med beina på bordet og lager knoper og stikk, mens matrosen disker opp med alle disse rettene? Jeg har nemlig en mistanke om at kapteinen også er litt involvert her :wink:

Link to post
Share on other sites

Nei, her er det byssepiken som planlegger, handler og lager mat @Komodo.

Greit at kapteinen har bakt et brød og lager majones, men ellers endrer han rolle etter mat og ender i oppvaska, som en førstereisgutt. Hjemme på vanlig kjøkken er kapteinen mer aktiv og lager litt av hvert i matveien. Ofte tror han at han er kreativ, men råvarene et jo som regel kjøpt inn av hun som tenker lenger og planlegger. Du skriver "kvinnen I ditt liv" og det stemmer bra. Hun er nøye med å presisere at det er til døden. Ikke mange som har hyre i rederi på sånne betingelser, men det ble nå avgitt noen løfter da vi var unge og naive. Og de gjelder vist livet ut. Muligens enda lenger, men det vet vi jo ikke så mye om enda. 

At jeg kan noen få knuter og kan spleise etter å ha vært speider i ungdommen er nok ikke så imponerende, for det er veldig mange fler knuter jeg ikke kan. 

 

Dagens kveldsmiddag ble litt lettere etter særdeles kraftig lunch.

Sashimi med rå laks, wasabi, soyasaus, syltet ingefær, ris og mango og chilli. 

20240710_195545.jpg.9eb49c5be1b7c38f53c46604d63b1200.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...