lurvetass Svart 4.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 4.Juli Kveldens middag. Wok med kylling, masse grønnsaker, chilli, hvitløk og ingefær med nudler ved siden av. Spicy og godt. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
dennrick Svart 4.Juli Del på Facebook Svart 4.Juli Hvor er dere nå og hvordan er det med vær og vind? Begynner fire ukers ferie imorgen ettermiddag, men først en uke på en forblåst gresk øy før båtferien begynner (Edit: Wow - det så snadder ut) Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post
lurvetass Svart 4.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 4.Juli Nå ligger vi i gjestehavna ved Hankø fjordhotell @dennrick. Vi må hjemom til helgen og med kulingvarsel var det greit å være her. Krysset over fra en uthavn utenfor Sandefjord i går formiformiddag. Er jo ikke langt unna hjemhavna, men så er vi jo på tur. Ganske forblåst her også og perioder tidligere i dag da vi måtte rope til hverandre da vi skulle si noe for regnet trommet så høyt på kalesjeduken. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 5.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 5.Juli Mye vind ute i Oslofjorden om dagen så etter etter en tur i Hankøsundet tøffet vi tilbake til hjemhavna på Skjæløy. Her har vi nesa på båten mot vinden og med litt sol, til og fra er det behagelig ombord. Mange båter her med sånn høy stang midt på og masse tau og wire ned rundt på båten så her plystrer det lystig mens løse tau klapper takten. Var innom Engelsviken og bunkret en skvett diesel og da benyttet byssepiken sjansen og forsvant inn i fiskebutikken. Så dagens lunch som ble så sein at det nesten ble middag ble, ferske reker og laksepate. Ferske bakervarer av både fint og grov type. Eneste hjemmelagde var majonesen som kapteinen laget før vi dro på tur. Mye mer smak enn den vanlige på tube og holder fint i et glass i kjøla et par uker. Men godt var det og mette ble vi 😀 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 5.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 5.Juli Ble jo ganske mette så måtte vente en stund med dessert. Siden vi er i hjemtraktene og hadde en ripsbusk hvor bærene var blitt modne ble det rips og vaniljesaus av den ferdige typen. Men godt var det. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Dixie 2100 Svart 5.Juli Del på Facebook Svart 5.Juli For en herlig tråd Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart 6.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 6.Juli Ble en tur i marka i dag. Kapteinen forsøkte å gå i litt tempo, såkalt gåtrening, for å motvirke @Bjørn Løvjomås sin tanke om å ende som kulefender, men byssepiken. Hun jaktet skogens gull. Så da bli dagens menyer spennende. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 6.Juli Del på Facebook Svart 6.Juli Dere må jo gi ut kokebok! Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 6.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 6.Juli Det får jeg formidle til byssepiken @Komodo. Lunch ble egentlig ganske enkel med egg, bacon og sopp. Nå er kapteinen sprekk mett og roer ned etter oppvasken med litt kaffe. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 6.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 6.Juli I kveld tok byssepiken jaggu fri. Traff noen koselige båtvenner i havna og gikk på kroa. Pizza kan hun jo ikke lage på wallasen så da var det greit med kjøpemat. Greit med en liten forandring, men kapteinen liker bedre når byssepiken lager godsaker ombord. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Janoho Svart 7.Juli Del på Facebook Svart 7.Juli aah, hvilken herlig tråd og avveksling fra tette dieselfiltere og motorproblemer. Fortsett med flotte bilder, like før man får vann i munnen her. Dere må ha god plass ombord til å lagre herlighetene, utrolig hva som trylles frem fra skipets indre lagringsrom. Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart 7.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli Ja, @Janoho byssa i vår lille marex er nesten på nivå med en liten leilighet når det gjelder skap og skuffer. Og kjøleboksen er stor og holder maten kald. I tillegg har byssepiken funnet flere rom rundt som fylles opp før vi drar på tur. Har ikke skrevet noe om frokost, men der er det fast rutine. Det er bløtkokt egg, og som regel røkelaks med hjemmelaget majones til kapteinen. I till er det sild, ost, syltetøy og kaviar. Og kaviaren dekkes med tomater og agurk og ikke ost som noen båtfraktende kompiser godlynt krangler om. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Olevine Svart 7.Juli Del på Facebook Svart 7.Juli Det er nesten så jeg ikke tror på at dette du har avbildet i denne tråden stammer fra byssa i båten din, men heller fra et restaurantkjøkken. Bare legg merke til at jeg skrev "nesten" foran ikke tror på Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart 7.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli Olevine skrev 7 minutter siden: Greit, da har du forstått dette. Men hvordan eller om du velger å bruke rettigheten eller ikke, det endrer likevel ingenting på ansvarsforholdet etter loven. Så når du stadig skriver at det er forskjellige regler for om salget er med eller uten megler, så er det ikke nødvendigvis korrekt. Er denne i riktig tråd @Olevine? Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Olevine Svart 7.Juli Del på Facebook Svart 7.Juli Nei, takk for beskjed Sitér dette innlegget Link to post
Bjørn Løvjomås Svart 7.Juli Del på Facebook Svart 7.Juli lurvetass skrev for 3 timer siden: Og kaviaren dekkes med tomater og agurk og ikke ost som noen båtfraktende kompiser godlynt krangler om. 😅😅😅😅 Tror vi må starte et nytt båtfrakteteam, tar byssepiken ansvar på fremtidige frakteturer så kan jeg gå med på det meste når det gjelder Kaviar🤣🤣🤣 Sitér dette innlegget Endelig ble det Bobåt Link to post
lurvetass Svart 7.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli Da har vi vært i bursdagsselskap og kost oss med barnebarn og er tilbake ombord i båten. Blir jo litt småsulten sånn på kvelden og kapteinen foreslo en brødskive eller noe enkelt som en omelett eller noe. Vi var innom et lokalt bakeri og kjøpte ferskt surdeigsbrød på veien. Det pleier vi jo ikke kjøpe for byssepiken har gjerne med hjemmebakt brød. Rugbrød til seg og et grovt havrebrød til kapteinen. Men nei, skikkelig kveldsmat skulle det bli. Laksewok med grønnsaker og asparges. Ellers må jeg nok innrømme at jeg er skeptisk til å låne bort byssepiken på hentetur @Bjørn Løvjomås. Er jo litt ego der og vil helst ha henne ombord i egen skute. I tillegg hadde det blitt et problem med logistikken. Med så mye fokus på mat hadde jo ikke båtene blitt levert. Men ellers var det jo raust av deg å lette på kaviarkravet. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 8.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 8.Juli Endelig roligere vær og vi er på tur igjen. Fikk en god seikake fra Br Skogen i hånda underveis så var jo spent på om lunch var noe mer fiskemat. Men nei, byssepiken overrasker med ferdiggrillede kyllingvinger og kjøpepotetsalat. Knallgodt og er god variasjon i kosten ombord her. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 8.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 8.Juli Middagen ble helt nydelig. Perfekt medium stekt indrefilet med stekt løk, kantarellsaus og brokkoli. Kjekt at vi plukket litt sopp her om dagen for kantarellsaus passet helt perfekt til kjøttet. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 9.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 9.Juli Ny dag og byssepiken er i storform. Burde jo tatt bilde av lunchen, men eggerøre og spekemat og sånn har vært med tidligere. Også så det så godt og jeg var så sulten så glemte det. Men middagen glemmer jeg ikke. Fylte kyllingbryst med blåmuggost og krydderurter. Surret inn i bacon og stekt akkurat passe så de var saftige og gode. Servert med stekesky og champignoner. En god salat med tomater, fetaost oliven litt rå løk og olje og ris vedsiden av. Og siden vi hadde litt rips igjen fra forrige dagen måtte vi jo ha dessert også. Tror nesten jeg må en liten kopp kaffe tilslutt jeg. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 10.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 10.Juli Lunch på en regntung gråværsdag kan løfte humøret mange hakk. Og lun leverpostei med stekte epleskiver, bacon, sopp og kapers er en slik Lunch. Hva den byssepiken får til i båten er utrolig bra. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 10.Juli Del på Facebook Svart 10.Juli Må si at kreativiteten deres når det gjelder sammensetning av retter er helt utrolig! Imponerende hvordan kvinnen i ditt liv klarer å variere råvarene til de ulike rettene! Men er det egentlig riktig som vi får inntrykk av at kapteinen kun sitter med beina på bordet og lager knoper og stikk, mens matrosen disker opp med alle disse rettene? Jeg har nemlig en mistanke om at kapteinen også er litt involvert her Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 10.Juli Emnestarter Del på Facebook Svart 10.Juli Nei, her er det byssepiken som planlegger, handler og lager mat @Komodo. Greit at kapteinen har bakt et brød og lager majones, men ellers endrer han rolle etter mat og ender i oppvaska, som en førstereisgutt. Hjemme på vanlig kjøkken er kapteinen mer aktiv og lager litt av hvert i matveien. Ofte tror han at han er kreativ, men råvarene et jo som regel kjøpt inn av hun som tenker lenger og planlegger. Du skriver "kvinnen I ditt liv" og det stemmer bra. Hun er nøye med å presisere at det er til døden. Ikke mange som har hyre i rederi på sånne betingelser, men det ble nå avgitt noen løfter da vi var unge og naive. Og de gjelder vist livet ut. Muligens enda lenger, men det vet vi jo ikke så mye om enda. At jeg kan noen få knuter og kan spleise etter å ha vært speider i ungdommen er nok ikke så imponerende, for det er veldig mange fler knuter jeg ikke kan. Dagens kveldsmiddag ble litt lettere etter særdeles kraftig lunch. Sashimi med rå laks, wasabi, soyasaus, syltet ingefær, ris og mango og chilli. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Popeye70 Svart 10.Juli Del på Facebook Svart 10.Juli Jeg har seriøst ikke godt av å følge denne tråden! En ting er at jeg blir sulten og sjalu, men jeg har også begynt å planlegge kidnapping av uskyldig, meget kokkekyndig dame. Sitér dette innlegget SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.