lurvetass Svart Fredag 17:36 Emnestarter Link til dette innlegget Svart Fredag 17:36 Middagstid og byssepiken har hatt en ny økt i byssa. Planen var å bruke kyllingpupper, men selv med flere dager igjen på dato og kald kjøleboks, gikk de rett i søpla. Den lukta fikk nakkehårene til å krølle seg, fysj og fysj. Da ble det indrefilet i stededet. Stekt som biffer, men skjært opp og lagt sammen med wok. Masse chilli, ingefær, hvitløk, bambusskudd, vannkastanjer, minimais og litt annet snadder. Spicy og godt med ris. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Bonus Svart Fredag 17:41 Link til dette innlegget Svart Fredag 17:41 Blir jo sulten bare av å se på disse bildene. Lekkert! Lar det seg gjøre å leie denne byssepiken? Si et år eller to? Sitér dette innlegget Link to post
Flid Svart Fredag 19:59 Link til dette innlegget Svart Fredag 19:59 Feilpost. Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart Fredag 20:14 Emnestarter Link til dette innlegget Svart Fredag 20:14 Tar det som et kompliment @Bonus 😀 Men da hadde det blitt dårlig kosthold ombord i messa her. Har blitt mobbet etter en hentetur der vi gutta delte en boks spaghetti rimini forsterket med en pakke pølser. Greit nok å gafle i seg underveis, men langt unna byssepikens standard. Så jeg beholder henne selv. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Chilli Solbris Svart Fredag 20:25 Link til dette innlegget Svart Fredag 20:25 lurvetass skrev 10 minutter siden: Tar det som et kompliment @Bonus 😀 Men da hadde det blitt dårlig kosthold ombord i messa her. Har blitt mobbet etter en hentetur der vi gutta delte en boks spaghetti rimini forsterket med en pakke pølser. Greit nok å gafle i seg underveis, men langt unna byssepikens standard. Så jeg beholder henne selv. Godt valg @lurvetass! Og et riktig ett!😁😁 Sitér dette innlegget Mvh Chilli Solbris Båtlivet gir meg de største gleder! Og de største sorger!😂 Trenger du noe? www.solbrismaritime.no Link to post
Bonus Svart Fredag 20:25 Link til dette innlegget Svart Fredag 20:25 lurvetass skrev 9 minutter siden: Tar det som et kompliment @Bonus Det var absolutt et kompliment ja. Spennende lesing og utrolig apetittvekkende bilder. Fortsett med det 👍👍 Sitér dette innlegget Link to post
Lucky Strike Svart Fredag 20:38 Link til dette innlegget Svart Fredag 20:38 En bitteliten avstikker på denne tråden blant matglade....vi seiler en del i Sverige og Danmark. Nå er kanskje ikke oppdrettslaks noe Byssepiken bruker, men hjemme i Norge synes vi at den som regel smaker bra med litt riktig tilbehør. I Sverige og Danmark derimot, får vi oppdrettslaks som smaker noe mellom ingenting og kjedelig, generisk fisk. Hver gang vi prøver. Noen andre som har opplevd det samme? Det står "Odlat i Norge", men jeg har mine tvil. Uforståelig at oppdrettsindustrien i så fall lar slike produkter fullstendig ødelegge renommeet til norsk laks. Sitér dette innlegget Link to post
Lars H. Svart Fredag 21:22 Link til dette innlegget Svart Fredag 21:22 Vi har sluttet med laks i Sverige av samme grunn. Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post
abbor Svart Fredag 22:26 Link til dette innlegget Svart Fredag 22:26 Basert på beskrivelsen av smaken kan en mistenke at det er østersjølaks. Jeg tok med en fisk hjem første gangen jeg fisket det, all fisk ble gjenutsatt på senere turer. Fisken var smakløs, det samme gjelder laksen fra Vänern. Det skyldes hva fisken spiser og det at den vokser svært fort. Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart igår klokken 05:44 Emnestarter Link til dette innlegget Svart igår klokken 05:44 Her er kapteinen glad i laks så byssepiken disker opp med det innimellom. Men vi handler den her hjemme så ingen erfaring fra se eller dk. Tror laksen vi får kjøpt her hjemme også stort sett er oppdrett. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 23 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 23 timer siden Byssepiken snakket om fiskesuppe under frokosten. Og byssepikens fiskesuppe, er bedre enn det restauranter i hjemmeområdet, som får mye skryt lager. Hun bruker blåskjell kraft, og siden blåskjellvarselet her i Færder var grønt var det bare å ta seg en tur på brygga for en sjekk. Og der var det mye skjell. Så vidt jeg kunne se var det fire generasjoner. Noen få store skjell, mange på 3-cm, mange på ca 1 og en god del ny yngel. Dårlig bilde, men litt skrubbing og nok skjell til suppe for 2. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Chilli Solbris Svart 22 timer siden Link til dette innlegget Svart 22 timer siden Det der blir nok en kulinarisk suppe på dere i dag!!! Jeg derimot har hatt en liten brunch! Det er egg under der også!😁😁 Noe må kolesterolmedisinene ha å jobbe med! Sitér dette innlegget Mvh Chilli Solbris Båtlivet gir meg de største gleder! Og de største sorger!😂 Trenger du noe? www.solbrismaritime.no Link to post
lurvetass Svart 22 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 22 timer siden Chilli Solbris skrev 3 minutter siden: Det der blir nok en kulinarisk suppe på dere i dag!!! Jeg derimot har hatt en liten brunch! Det er egg under der også!😁😁 Noe må kolesterolmedisinene ha å jobbe med! Egg og bacon er knallgodt og helst med masse iskald melk 😀 Men du burde hatt noen tomatbønner ved siden av, da blir det enda bedre 👍 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Chilli Solbris Svart 22 timer siden Link til dette innlegget Svart 22 timer siden lurvetass skrev 7 minutter siden: Egg og bacon er knallgodt og helst med masse iskald melk 😀 Men du burde hatt noen tomatbønner ved siden av, da blir det enda bedre 👍 Helt enig i det med bønner. 😃 Det må bli neste gang! Hvilket merke anbefales? Sitér dette innlegget Mvh Chilli Solbris Båtlivet gir meg de største gleder! Og de største sorger!😂 Trenger du noe? www.solbrismaritime.no Link to post
Lars H. Svart 22 timer siden Link til dette innlegget Svart 22 timer siden Til frokost i båten har vi alltid speilegg og bacon, kald melk og kokekaffe. Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post
lurvetass Svart 22 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 22 timer siden Chilli Solbris skrev 21 minutter siden: Helt enig i det med bønner. 😃 Det må bli neste gang! Hvilket merke anbefales? Vi har ingen klar favoritt, men kjøper de på boks. Lars H. skrev 3 minutter siden: Til frokost i båten har vi alltid speilegg og bacon, kald melk og kokekaffe. Burde prøve med tomatbønner ved siden av, det er godt tilbehør 👍 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 20 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 20 timer siden Byssepiken liker å overraske så ble ikke suppe til lunch. Ble steinsopp risotto med reinsdyr medaljong og sukkererter. Ikke vanskelig å kose seg i messa ombord her. Fikk ny nabo også, en liten Storebro royal cruiser 400. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Lars H. Svart 19 timer siden Link til dette innlegget Svart 19 timer siden Kanskje det? Vi ligger for tiden i Skärhamn der det er trebåtfestival med fullt av forskjellige stands på kaien. Her har sannelig den Svenska Kyrkan egen stand som anbefaler bønner! Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post
Chilli Solbris Svart 18 timer siden Link til dette innlegget Svart 18 timer siden Fin nabo du har fått @lurvetass?😄😄 Dere må vel være mye ute og gå med all den gode maten!!!😊😊😊 Sitér dette innlegget Mvh Chilli Solbris Båtlivet gir meg de største gleder! Og de største sorger!😂 Trenger du noe? www.solbrismaritime.no Link to post
lurvetass Svart 18 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 18 timer siden Lars H. skrev 1 time siden: Kanskje det? Vi ligger for tiden i Skärhamn der det er trebåtfestival med fullt av forskjellige stands på kaien. Her har sannelig den Svenska Kyrkan egen stand som anbefaler bønner! Når kirken også anbefaler det burde dere gi det en sjanse, men ta de på boks 🤣 De er best til egg og bacon 🤣 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 18 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 18 timer siden Chilli Solbris skrev 27 minutter siden: Fin nabo du har fått @lurvetass?😄😄 Dere må vel være mye og gå med all den gode maten!!!😊😊😊 Ja, kan fort bli en kilo ekstra å dra på i ferien. Men satser på å gå det av igjen når hverdagene er tilbake. Nå kosær vi vårs på tur 😀👍 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Lars H. Svart 18 timer siden Link til dette innlegget Svart 18 timer siden Til dere matspesialister: Idag blir det ryggbiff med løk og kokte poteter til middag. Til dessert svenske jordbær med sukker og fløte. Men hva tilsvarer ryggbiff på norsk? Kjøttet er helt rent nesten uten fett, kan det tilsvare ytrefilet? Sitér dette innlegget Lars H. Helgesen, "Kapteinen" på Trudelutt (Saga27) med hjemmehavn i Son, Oslofjorden Nettsteder jeg drifter: trudelutt.com oljepionerene.no Skipshunden vår Som Paschuan i Soten sa på 1920-tallet: Ja, inte är jag mätt, men törstig är jag. Link to post
Komodo Svart 18 timer siden Link til dette innlegget Svart 18 timer siden Ja, ryggbiff er ytrefilet 👍 Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 17 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 17 timer siden Lars H. skrev 23 minutter siden: Til dere matspesialister: Idag blir det ryggbiff med løk og kokte poteter til middag. Til dessert svenske jordbær med sukker og fløte. Men hva tilsvarer ryggbiff på norsk? Kjøttet er helt rent nesten uten fett, kan det tilsvare ytrefilet? Bra meny @Lars H. 👍 Nå er byssepiken igang med kveldsmiddag her. Og jeg er spent på skjellene. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 16 timer siden Emnestarter Link til dette innlegget Svart 16 timer siden Det ble en høydare. Nå har vi kjøpt nett med blåskjell I lange tider og nesten glemt hvordan de skal være. Men det ble vi minnet på nå, mye mat, flott farge, solide skjellskall og god smak. Og suppa ble veldig god med, lange, ørret, grønnsaker, blåskjellkraft, reker blåskjell, smør og fløte og litt timian. Og nanbrød ved siden av. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.