lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Det så godt ut @sap_2000 og matkurs kan være vel anvendte kroner👍Var med på tredagers kurs hos Kulinarisk Akademi for noen år siden og det var lærerikt og moro og ikke minst god mat. Når det gjelder majones pleier jeg å lage den selv, da blir det ingen e stoffer og litt mere smak. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 lurvetass skrev for 14 timer siden: Du henter jo så mye delikatesser fra havet @Komodo så du har det vel ikke så værst sjøl👍😀 Joda, vi koser oss med mye god mat når vi er på tur vi også, jeg er også så heldig at jeg har ei som er god på å trylle fram de lekreste retter i båten Ellers blir det jo mye hummer og krabbe i løpet av høsten, vi liker det. lurvetass skrev 40 minutter siden: Når det gjelder majones pleier jeg å lage den selv, da blir det ingen e stoffer og litt mere smak. Jeg lager også majones selv innimellom, men jeg må ærlig talt si at jeg ikke klarer å få til en som er like god som Mills Majones i lengden. Har du en oppskrift å dele? Lurer også på hvilke e-stoffer du er redd for i majonesen til Mills. Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Ikke så redd for e stoffer egentlig, men liker tanken på at mat ikke har noen ekstra tilsetningsstoff. Majonesen lager jeg med To eggeplommer Litt hvit pepper Mellom en halv og en ss hvitvinsedikk En god ss dijonsennep Ca en halv ts salt Og rapsolje Viktig at eggeplommene og oljen er temperert. Pisker for hånd i stålbolle med stålvisp Smaker til med sennep og eddik så tar ikke i alt med en gang. Venter med saltet til har pisket i ca halvparten av olja. Ikke noe mål på oljepengene, men pisker i til majonesen blir god og tykk. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 lurvetass skrev 3 minutter siden: Ikke så redd for e stoffer egentlig, men liker tanken på at mat ikke har noen ekstra tilsetningsstoff. Skjønner. Tror egentlig det der med e-stoffer er relativt opphausset. Mange av de e-stoffene vi får i oss er helt naturlige stoffer som har fått et e-nummer. Eksempel på det kan være sitronsyre som brukes til smaks- og konserverinstilsetning. Det samme gjelder eddik. Tviler faktisk sterkt på at vi får i oss noen skadelige tilsetninger ved å spise Mills Majones. lurvetass skrev 3 minutter siden: Majonesen lager jeg med To eggeplommer Litt hvit pepper Mellom en halv og en ss hvitvinsedikk En god ss dijonsennep Ca en halv ts salt Og rapsolje Takk Den oppskriften er relativt lik de jeg har testet ut, men jeg har ikke brukt hvitvinseddik og hvit pepper. Skal teste ut denne! En ting jeg har brent meg på er å ha i for mye salt. har da fulgt oppskrifter slavisk, men har funnet ut at smaken blir litt rar hvis man har i så mye salt som de sier oppskriftene. Tror også sennep kan gi en litt annen smak enn det jeg egentlig foretrekker, så jeg skal prøve å ha i litt mindre neste gang, evt. sløyfe det helt. Synes forøvrig det blir en ekstra piff med sitron, så jeg som regel byttet ut eddik med sitronsaft. Vet ikke om det alltid er lurt. Ser også at når man googler majonesoppskrifter så går de samme oppskriftene igjen på mange nettsider. Skjønner ikke helt greia med det der. Hadde jeg hatt en matblogg eller egen hjemmeside og lagt ut oppskrifter så ville jeg jo ikke lagt ut prikk like oppskrifter som mange andre. Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
tom Cognac Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 lurvetass skrev 43 minutter siden: Majonesen lager jeg med Komodo skrev 31 minutter siden: En ting jeg har brent meg på er å ha i Jeg liker også å lage majoen selv - fordi da vet jeg eksakt hva den inneholder, - e-stoff eller ikke Ikke det at jeg ikke stoler på Mills eller andre majoprodusenter, men synes liksom min er best uansett - i smak og konsistens Da jeg lagde min første majo for mange år siden fulgte jeg en oppskrift slavisk (som jeg alltid gjør når jeg skal lage noe for første gang) og den jeg lager nå er ganske lik den til lurvetass. Men jeg slomser nok noe (tar mengde på gefülen) og smaker meg til underveis - til jeg har fått MIN smak. Som jeg synes er mye bedre enn Mills majoen, men det er jo bare en smakssak og vanesak. (Det blir som med hjemmelaget is mye bedre enn Diplom og Hennig Olsen ) Sitér dette innlegget jeg tørker ut på land....! Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Et tips er å sette bollen i en litt større kjele mens du pisker så vandrer den ikke rundt på benken mens du pisker og heller i oljen. Og som både @Komodo og @tom Cognac sier. Vi kan justere smak og konsistens slik vi liker. Dere skulle sett meg første gang jeg prøvde. Etter fire forsøk med åtte eggeplommer som ikke var temperert og ikke ville starte emulgeringen med olja. Heldigvis har byssepiken sans for humor. Hun lo godt, mens hun hjalp meg å vaske kjøkkenskap og benker for søl etter iherdig pisking. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
tom Cognac Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 lurvetass skrev 21 minutter siden: Et tips er å sette bollen i en litt større kjele mens du pisker så vandrer den ikke rundt på benken - greit nok bare å sette en oppvridd klut under bollen - da vandrer den heller ikke (- men jeg skal innrømme at jeg for tiden bruker min stavmikser til å røre med, det går så mye raskere Hell alle ingrediensene i en høy/tynn plastsylinder (følger med når man kjøper stavmikser), plasser stavmikseren helt i bunnen av sylinderen, start stavmikseren på lav hastighet og løft den når du ser at emulgeringen har begynt s-a-k-t-e oppover. Hvis majoen skiller seg heller du litt iskaldt vann oppi sylinderen og kjører mikseren litt til!) Så er det bare å finne fram rekene og nyte dem med loff, hjemmelaget majo og et godt glass hvitvin på akterdekket Sitér dette innlegget jeg tørker ut på land....! Link to post
Duppe Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Artig tråd. Den majonesoppskriften. Er det måle-ts / ss eller teskje og spiseskje? Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Duppe skrev 34 minutter siden: Artig tråd. Den majonesoppskriften. Er det måle-ts / ss eller teskje og spiseskje? Gå ut fra måleskje, men ikke ta i alt med en gang også smaker du til. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Dagens lunch ble pepperlaks og eggerøre med tilbehør. Brød og smør til også. Pent lagt opp. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Bjørn Løvjomås Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 lurvetass skrev for 22 timer siden: Kanskje du kunne sendt fillesjonkel på kokkeku Hmm.. aner jeg et aldri så lite stikk her Jeg er jo rene skjære superkokken på sjømat..🤪 At ikke flere får syn for denne lekre retten forstår jeg absolutt ikke. Håper sarte sjeler tilgir med dette bildet.. men blåskjell er bare nydelig, Både for øyne og gane😅😅😅 Sitér dette innlegget Endelig ble det Bobåt Link to post
tom Cognac Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Bjørn Løvjomås skrev 1 minutt siden: men blåskjell er bare nydelig applauderes snaddermat Sitér dette innlegget jeg tørker ut på land....! Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Ja, blåskjell er kjempegodt @Bjørn Løvjomås og har vel tenkt at det er vakkert jeg og. Vi bruker blåskjellkraft som basis for fiskesuppe. Dampes med hvitløk, timian, meierismør og hvitvin. Meierismør og timian begynte vi med etter at byssepiken satt på en takrestaurant i Roma og bare skulle ha litt smågodt på kvelden. De hadde blåskjell og forandringen var stor da hun påstod det var de beste blåskjellene hun hadde smakt. Og vi som pleide å plukke bøttevis på sommeren. Nå er det stort sett slutt på dem utenfor skjæløy der vi holder til og vi må kjøpe vi også. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Kveldens middag under tilberedning. Kapteinen har blitt grillgutt og plassert seg strategisk og klar til å fyre opp på ordre fra byssepiken. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Kveldens middag. Marinerte sommerkoteletter, lun potetsalat og mangosalat. Ikke mest avansert, men skikkelig godt. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 7.Juli.2023 Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Bjørn Løvjomås skrev for 3 timer siden: At ikke flere får syn for denne lekre retten forstår jeg absolutt ikke. Håper sarte sjeler tilgir med dette bildet.. men blåskjell er bare nydelig, Grisegutt Spørs om ikke moderator sensurerer bort det ene bildet der 🙈 Men ellers helt enig, blåskjell er meget undervurdert! lurvetass skrev for 2 timer siden: Vi bruker blåskjellkraft som basis for fiskesuppe. Dampes med hvitløk, timian, meierismør og hvitvin. Meierismør og timian begynte vi med etter at byssepiken satt på en takrestaurant i Roma og bare skulle ha litt smågodt på kvelden. De hadde blåskjell og forandringen var stor da hun påstod det var de beste blåskjellene hun hadde smakt. Jeg bruker også blåskjell og kraft som basis for suppe. Blåskjellkraft, meierismør, fløte, hvitløk og hvitvin blir en sinnsyk smaksbombe! Tipset med timian skal testes ut Regner med at den skal være frisk? lurvetass skrev for 2 timer siden: Og vi som pleide å plukke bøttevis på sommeren. Nå er det stort sett slutt på dem utenfor skjæløy der vi holder til og vi må kjøpe vi også. Send meg en IM hvis du vil ha et tips 😉 Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 7.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 7.Juli.2023 Ja, skal være frisk timian @Komodo Og jatakk til tips 😀 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
sap_2000 Svart 8.Juli.2023 Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 10 hours ago, Bjørn Løvjomås said: At ikke flere får syn for denne lekre retten forstår jeg absolutt ikke. Håper sarte sjeler tilgir med dette bildet.. men blåskjell er bare nydelig , Jeg hadde glatt spist den der, onkel Bjørn , men hadde frivillig gått planken blandt hvithai om du hadde foreslått å servere hjemmelaget majones Sitér dette innlegget Mvh. SAP Link to post
lurvetass Svart 8.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 Dagens lunch. Utrolig kreativ byssepike og stor kjøleboks i båten med mulighet for å ta vare på litt matrester. Nå har vi vært ute over en uke uten nye forsyninger, men stadig noe nytt og godt. Det ble tortillapizza laget i stekepanne på wallasen. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
leopard Svart 8.Juli.2023 Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 Ser utrolig godt ut alt du legger ut, takk for fine tips 😀 Men hva blir vekta før og etter ferien på Kapteinen 😀 Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart 8.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 Har en uke igjen på tur @leopard så det vet vi ikke enda 🤣 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Gullfisk Svart 8.Juli.2023 Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 sap_2000 skrev for 15 timer siden: Jeg hadde glatt spist den der, onkel Bjørn , men hadde frivillig gått planken blandt hvithai om du hadde foreslått å servere hjemmelaget majones Sitér dette innlegget Link to post
lurvetass Svart 8.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 Kveldens middag. Kapteinen ble nok en gang sendt på land med grillen som grillgutt. Byssepiken ordnet som vanlig resten. Sjekk potetene, de er kokt i biter og pakket i folie med meierismør og krydderurter. Blir utrolig godt. Pakka åpnes på tallerken og potetene tømmes ut som jeg har gjort her eller spises fra pakka. Hjemme hadde jeg nok vært ute i urtebeddet og hentet en god neve estragon og laget bernaisesaus, men det får vi ikke til i båten. Og for dere med skapt blikk for detaljer ser dere korken og skjønner at det ble servert bobler til, cremant de bourgogne. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 8.Juli.2023 Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 Tidlig i tråden nevnte jeg at du har lagt lita høyt og forpliktet deg til å følge opp. Det må jeg si at dere har gjort til gangs! Vi er endelig på båttur nå, årets første faktisk. Enkelt opplegg her i dag. Rekesmørbrød på hjemmebakt chibatta med egg og hjemmedyrket salat. Smakte fortreffelig sammen med ei bøtte med øl 😅🍻🍻🍻 Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 8.Juli.2023 Emnestarter Del på Facebook Svart 8.Juli.2023 Komodo skrev 1 time siden: Tidlig i tråden nevnte jeg at du har lagt lita høyt og forpliktet deg til å følge opp. Det må jeg si at dere har gjort til gangs! Vi er endelig på båttur nå, årets første faktisk. Enkelt opplegg her i dag. Rekesmørbrød på hjemmebakt chibatta med egg og hjemmedyrket salat. Smakte fortreffelig sammen med ei bøtte med øl 😅🍻🍻🍻 Det så skikkelig digg ut @Komodo 👍😀 Uten mat og drikke blir helten lat👍🤣 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.