lurvetass Svart 20.Juli.2024 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 20.Juli.2024 God helg fra hjemmehavna. Byssepiken lager fantastisk mat i byssa igjen. Så derfor blir det et lite matprat innlegg her igjen selv om vi egentlig ikke har ferie nå. Kyllingpupper fylt med ost og krydder, surret med bacon. Stekt med kantarell vi plukket på turen forrige uke surret sammen med litt fløte og ris og en salat til. Ren og skjær matlykke ? Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Popeye70 Svart 23.Juli.2024 Link til dette innlegget Svart 23.Juli.2024 Dette er hva min byssepike vartet opp med til lunsj i dag: To knekkebrød med gulost, uten smør. Skjønner dere hvorfor kidnapping ikke virker så fjernt for meg… ?? Når sant skal sies så var dette en bevisst kjapp og enkel matbit, bare for å døyve den verste sulten før vi skulle ut og spise hele familien. Så jeg hadde godkjent det på forhånd. Kona er ikke SÅ ille med maten! Sitér dette innlegget SY Almara - 2005-modell Dufour 385 GL Link to post
lurvetass Svart 24.Juli.2024 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 24.Juli.2024 Litt stusslig som lunch @Popeye70, men som oppvarming til fin mat ute var det jo helt greit. Men kanskje du skulle sende byssepiken din på kurs? Eller som jeg gå sjøl? Jeg var på 3 dagers kurs her: https://kulinariskakademi.no/kursoversikt/?_gl=1*5h67tf*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwqf20BhBwEiwAt7dtdd2q6gpcRLe2UmIMjXQcjRvafKYa3ceSTJXyh5mMTogFEc7PjIFO2BoC1fUQAvD_BwE Var både lærerikt og gøy. Også serverte vi oss sjøl og spiste det gode vi hadde laget, kan anbefales. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 24.Juli.2024 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 24.Juli.2024 Litt krise i byssa. Wallasen sliter og topplata har sprukket. Fått tak i en brukt med ny platetopp, men det ryker under den. Var feilmontert brenner og puttet inn en ekstra kobberring for å få den tett, men det har ikke fungert. Så nå har jeg brukt temp føler fra vår gamle og satt sammen riktig. Men likevel kommer det bittelitt røyk under. Får jeg ikke fiksa den blir det dårlig med aktivitet i byssa. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 9.Oktober.2024 Link til dette innlegget Svart 9.Oktober.2024 lurvetass skrev On 10.7.2024 at 22.42: Da må du 2 tempererte eggeplommer. Sennep, jeg bruker en toppet teskje Dijon Hvit pepper, et kryddermål sånn ca Ca 3/4 spiseskje eddik, gjerne hvitvinsedikk Og temperert olje, jeg bruker raps. Og litt over en halv teskje salt. Løfter denne oppskriften på majones nå som det er tid for hummer og sjømat. Har akkurat laget en stor porsjon med tre eggeplommer, og jeg tror faktisk det er den beste majonesen jeg har laget! Fulgte oppskriften nesten helt slavisk, men kanskje en aning mindre salt, samt en god t-skje med dijounsennep til tre eggeplommer, ikke to. Har tidligere vært veldig fokusert på å bruke sitron istedenfor eddik, da jeg synes eddik ofte gir en litt "fabrikkproduskjonssmak" på ting og tang. Men i dag brukte jeg hvitvinseddik, og synes det ga en veldig rund og fin smak på majonesen. Brukte kanskje en halv spiseskjed på denne mengden. Brukte ca drøyt 4 dl olje. Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 9.Oktober.2024 Emnestarter Link til dette innlegget Svart 9.Oktober.2024 Herlig @Komodo. Er jo viktig med småjusteringer for å tilpasse. Og mer sennep enn eddik er samme jeg liker. Når det gjelder sitron kontra eddik er jeg enig at sitron kan bli veldig kraftig. Men til våren når aspargesen kommer er sitron i hollandaise saus utrolig godt. Kommer forresten til å sende deg en pm om å få se på batteribygget ditt om ikke så lenge. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 29.Mai Emnestarter Link til dette innlegget Svart 29.Mai Endelig sesongstart. Byssepiken er I gang, men starter litt forsiktig med lunch 👍 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 30.Mai Emnestarter Link til dette innlegget Svart 30.Mai Da tar det seg litt opp her. Lunchen i dag var håndplukkede hvite asparges fra Hvasser, hollandaise saus og laks. Servert med bobler laget av en eller annen fransk fyr, som heter noe med Louis. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Hekri Svart 30.Mai Link til dette innlegget Svart 30.Mai Formtoppen i byssa treffer den 13. juni @lurvetass? (Hvis det er mulig å overgå seg selv?) Sitér dette innlegget Var på Radich i -74 - og driver fortsatt med båt.... men har gjort mye annet også... Har solgt båten - leter etter ny.... ca 40'. Ikke drev! Link to post
lurvetass Svart 30.Mai Emnestarter Link til dette innlegget Svart 30.Mai Formtoppen nærmer seg, men blir nok i første omgang i morgen. Vi feirer 40 år sammen som rette ektefolk nå i helgen. Kveldens middag ble lammeindrefilet, små mandelpoteter, aspargesbønner og kantarellstuing. Så lever jeg i spenning for hva godt som serveres i morgen. Skrev om wallas kokeapparat som slet i fjor og den er i form igjen etter kyndig service fra Terje på Gressvik. Når det gjelder servering den 13 er byssepiken opptatt så vi må klare oss sjøl. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
dennrick Svart 30.Mai Link til dette innlegget Svart 30.Mai Herlig. Ikke helt det samme her. Idag lærte jeg Marianne å koke vann (overdriver litt) Sitér dette innlegget Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 Sport | Bavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK | Bavaria 42 Vision Link to post
lurvetass Svart 30.Mai Emnestarter Link til dette innlegget Svart 30.Mai Alle må begynne et sted @dennrick. Koker vann vi og, til te og sånn 😀 Men da har hun lært kokeapparatet og da kan dere ha pølser i vannet neste gang så blir det snart en middag av det 👍 Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 31.Mai Emnestarter Link til dette innlegget Svart 31.Mai Da ble det lunch etter litt mikmakk med wallasen på morgenen. Strømkontakten hadde løsnet og apparatet var helt dødt. Men etter demontering av skuffer og deksler fant jeg syndern og fikk satt kontakten på plass igjen. Byssepiken hadde planen for lunchen klar og det var mye godt. Den grønne greia i glasset er hjemmelaget pesto og det er knallgodt. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
lurvetass Svart 31.Mai Emnestarter Link til dette innlegget Svart 31.Mai Kvekdsmiddag og byssepiken var i storform. Stekt laks, asparges og tagliatelle i fløtesaus. Litt utfordrene med kun en liten wallas med to kokesoner, men timing og planlegging er løsningen. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 1.Juni Link til dette innlegget Svart 1.Juni dennrick skrev On 30.5.2025 at 21.41: Herlig. Ikke helt det samme her. Idag lærte jeg Marianne å koke vann (overdriver litt) Ha ha, strøken kommentar måtte glise godt for meg selv her nå. Godt at det finnes Toro, Fjordland og potetmos på pose @labbetuss, de måltidene du blir servert ombord er kanskje ikke så bra for hjertet bestandig, men antagelig god medisin for sjelen Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 2.Juni Emnestarter Link til dette innlegget Svart 2.Juni Huff, hjertetrøbbel kan jeg noe om etter diverse turer hos rørleggerne på A-hus. De staker opp og jeg tetter. Men et balansert kosthold er viktig sammen med naturlige råvarer og minst mulig ultraprossesert mat. Kan jo ikke bare spise gress og frø heller :) Vel hjemme ble det besøk av hele familien til middag og da laget jeg en skikkelig porsjon bearnaisesaus med fire eggeplommer, en halv liter vin og nesten 500g smør. Selvfølgelig med estragon fra hagen. Ble smaksrik og konsistens som eggedosis. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 2.Juni Link til dette innlegget Svart 2.Juni Ja, der har du en skikkelig sparkelmasse for årene Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 9.Juni Emnestarter Link til dette innlegget Svart 9.Juni Da er vi på tur igjen og går for ny runde helsekost. Denne gangen har byssepiken fått tak i en velhengt t-ben steak fra kjøttpusheren på Manstad. Nesten 5 cm tjukk, men etter en runde på grillen ble den perfekt. God grillskorpe på utsiden og rå i midten. Salat, kryddersmør og små mandelpoteter var godt tilbehør. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Hekri Svart 9.Juni Link til dette innlegget Svart 9.Juni Vi kjenner den gode duften av perfekt krydret og grillet prima kjøtt, helt hit til Tunøya nord. Men vi stusser over at byssepikens kulinariske kunstverk blir presentert på plast, og ikke forvarmet fajanse? Porselen hadde vel gitt rettene en riktigere referanse? Sitér dette innlegget Var på Radich i -74 - og driver fortsatt med båt.... men har gjort mye annet også... Har solgt båten - leter etter ny.... ca 40'. Ikke drev! Link to post
lurvetass Svart 9.Juni Emnestarter Link til dette innlegget Svart 9.Juni Ja, du sier noe @Hekri. Nå er det jo litt begrensede fasiliteter i en 29 fot sc. Så alt i alt må jeg si meg godt fornøyd. Ellers har vi jo tallerken varmer hjemme som benyttes flittig. Spesielt i vintersesongen når det er skrei, rogn og sandefjordsmør på menyen. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Hekri Svart 9.Juni Link til dette innlegget Svart 9.Juni Skjønner. Bare for å ta matpraten helt ut - jeg var innom vår felles venn @Chilli Solbris i dag, og fikk servert en særdeles god pizza på solid pappunderlag, fra Solveigs pizza, med hvitløksdressing i plastbeger. Svart drikke ble servert i glass uten stett. Likevel, en dag med gode smaker, og prosjekt-tekniske oppturer og nedturer. Men pizzaen var meget god! Sitér dette innlegget Var på Radich i -74 - og driver fortsatt med båt.... men har gjort mye annet også... Har solgt båten - leter etter ny.... ca 40'. Ikke drev! Link to post
Chilli Solbris Svart 9.Juni Link til dette innlegget Svart 9.Juni Blir jo ihjelsulten av å lese denne tråden her!!!😂😂😂 Sitér dette innlegget Mvh Chilli Solbris Båtlivet gir meg de største gleder! Og de største sorger!😂 Trenger du noe? www.solbrismaritime.no Link to post
lurvetass Svart 21.Juni Emnestarter Link til dette innlegget Svart 21.Juni På tur igjen på Østre Bolærne. Fantastisk vær og badet to ganger allerede. Nå har det vært lunch og byssepiken fornekter seg ikke. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Komodo Svart 21.Juni Link til dette innlegget Svart 21.Juni lurvetass skrev 2 minutter siden: På tur igjen på Østre Bolærne. Fantastisk vær og badet to ganger allerede. Hvor mange grader har dere i vannet? lurvetass skrev 2 minutter siden: Nå har det vært lunch og byssepiken fornekter seg ikke. Ser herlig ut som vanlig 😊🥂 Jeg ligger under dørken og skrur 😖 Sitér dette innlegget Draco 20 blir jolle Skroggjennomføringer og materialkvalitet DIY Badeplattform DIY Anker i syrefast Link to post
lurvetass Svart 21.Juni Emnestarter Link til dette innlegget Svart 21.Juni Komodo skrev 39 minutter siden: Hvor mange grader har dere i vannet? Ser herlig ut som vanlig 😊🥂 Jeg ligger under dørken og skrur 😖 Skrur, nå i finværet? Nå skulle dere jo vært ute på tur i sola. Sitér dette innlegget Hilsen Lurvetass Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.