Jump to content

Byssepikens kulinariske fristelser


lurvetass

Recommended Posts

Da ble det middag her og nå måtte kapteinen delta i matlaginga. Grillen måtte hentes opp av kjelleren ved siden av den grønne svensken. Gassboks monteres og webern ble fyrt opp. Imens laget byssepiken salat og hadde tilogmed fetaost med. Poteter ble kokt møre, delt terninger og pakket med urter og kryddersmør i foliepakker. Blir utrolig godt etter å ha godgjort seg en liten stund. Kotelettene og et par røslige chapignoner ble marinert og overlatt til kapteinen for grilling. Utfordringen et å få de godt grillet med stekeskorpe på utsiden og akkurat såvidt ferdige så de nesten er litt rosa inni. Ble klaff denne gangen og hele mannskapet var enige om at maten var god.

20250621_180733.jpg.acc931c7e38594375a184b45f4f104a4.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Da er vi på tur igjen. Middagen ble fortært til live musikk av Odd Nordstoga som forbereder natt/morgen konsert.

 

Vinden har vært oppe i hvertfall 18 m/s så her blir vi til det løyer. 

 

Byssepiken er I storform og serverte hjortemedaljonger med soppsaus, brokkoli og poteter. Perfekt stekt og nesten rå i midten.

20250628_190406.jpg.abe963d867b33751f819618307df8384.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Er imponert over hva som lages på et Wallas apparat. Hadde det i en tidligere båt, men skiftet til gass så snart jeg kunne. Syntes det gikk forferdelig tregt dette Wallasgreiene:fniser:

Nå har vi tre bluss og steikovn, og henter absolutt inspirasjon i denne tråden. Grillen blir brukt flittig til kjøtt, men steikovnen får kjørt seg på tilbehør.

Er helt topp å nyte god mat ombord, og kjekt å se slike tråder som dette. 

Frod'n

Fjellet nytes best fra fjorden

Medlem i SagaKlubben

Link to post

Artig at folk slenger seg litt med i tråden.

 

Nå er dagens lunch fortært så er på tide med en ny oppdatering. 

Kan nevne gårsdagens som jeg ikke la ut noe om siden den nesten var juks. Det var hjemmelaget kyllingsuppe vi hadde med ferdig.

 

Dagens lunch var lun leverpostei med bacon, sopp, stekte eppleskiver, salat og tomat. Brødet er hjemmebakt grovbrød med rug,  havre og gresskar og solsikkekjerner, ristet lett i panne.

20250629_142607.jpg.6668661cea1d11cc83a8333ac18c6eaf.jpg 

 

 

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Middag, og etter kraftkosten til lunch hadde byssepiken lettere mat til middag. 

En båtvariant av sashimi med laks og scampi, ris, soyasaus, wasabi, syltet ingefær og mango med finhakket chilli. 

Veldig godt.

Nå er det også sånn at byssepiken ikke liker brus. Men det gjelder ikke fransk brus som er naturlig gjæret. Så derfor ble det franske bobler til maten. 

20250629_184355.jpg.27db84cd98730adb13978f31330bfa7c.jpg

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post
lurvetass skrev 1 time siden:

Middag, og etter kraftkosten til lunch hadde byssepiken lettere mat til middag. 

En båtvariant av sashimi med laks og scampi, ris, soyasaus, wasabi, syltet ingefær og mango med finhakket chilli. 

 

Ser greit ut. Vi pleier også å gjøre det litt enkelt når vi er i båten 😅🤣

Link to post

Dagens lunch.

Byssepiken laget potetsalat med lune poteter og egen dressing med rømme og hjemmelaget majones. En varmrøkt makrell fra Skogen ble pakket i folie og lunet i panna. Så pent lagt på asjetter med litt grøntfor til. Smakfult og godt og litt enkelt som @Komodo sier 😀

20250630_125917.jpg.7808bafb36d17956e7fe8c1eb549d179.jpg

 

Kveldens middag ble inntatt på svaberget. Godt med en burger på grillen innimellom. 

20250630_191437.jpg.1f2c1f8533aa7d025a502980fc63d342.jpg

 

Burger ser fin ut helt til første bit er tatt. Etter det tyter dressing, agurk, løk, tomat ost og salat ut til alle kanter. Og jo mer godt som lagt på jo verre blir det.

 

Grillen er en liten weber gassgrill. Den funker greit og blir varm som den skal, men ingen har tenkt på hvordan få den ren inni etterpå. 

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Ser like bra ut som alltid dette @lurvetass. Kjenner igjen det der med griller. Kan det være slik at de bare bør stå på en stund etter at maten er ferdig og brenne opp fett og rester, og så kan de børstes noenlunde "greie" etterpå? Jeg kjenner ikke til noen bedre oppskrift, så jeg pleier å gjøre det med Magma grillen i båten.

 

Har gjort det samme med den her hjemme, som er en litt større modell Weber, og den er over 20 år gammel, type Genesis Silver. Fikk akkurat tak i nye grillrister til den og et nytt trekk. Hun på Weber var litt imponert over at den hadde holdt så lenge. Det er jeg også egentlig, men den har alltid stått under tak ute på vinteren.

Skipsplast 605 | Bavaria 300 Sport | Uttern D66 | Bavaria 28 SportBavaria 39 HT Sport + Grand RIB 380 | Grand RIB 650 Golden Line 200HK  | Bavaria 42 Vision

Link to post

Vi lar også grillen brenne litt på full varme for å brenne rista så rein som mulig. Så kan det som er forkullet børstes av. Men det drypper fett nedi grillen fra mat og det må fjernes manuelt. Ellers begynner det å dryppe under og i verste fall kan det ta fyr når rista skal brennes rein. Det skjedde oss en gang og var ikke hyggelig. 

 

Hilsen

Lurvetass

 

Link to post

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...