Jump to content

Johnson GT 10 mangler gnist i plugg.


Bårdp

Recommended Posts

Hei kjøpte meg nettopp en gammel Johnson GT 10. Men det viser seg at det ikke er gnist i pluggene. Noen som har noen gode tips her. Lurer også på om noen ut fra merkeplata kan si noe om når denne motoren er produsert.

20230805_113509.jpg

Link to post
Share on other sites

Ikke mye respons her. Er det noen som vet hvor en kan få kjøpt en svinghjulsavdrager som kan brukes på denne motoren.

Link to post
Share on other sites

ravns garage. 


Ang gnist, sjekk at dødmannsknapp/snor gjør som den skal og ikke er kortsluttet/irret i bryteren/kontakten. 

 

Link to post
Share on other sites

Stoppknappen ser ut til å fungere som den skal. Den kobler tenningsanlegget til gods når den trykkes inn og er tett når den ikke er aktivert. Fikk lagd meg en avtrekker av en plate og noen skruer og fikk av svinghjulet. Det eneste en kan få målt der er tennspolen og den er 840 ohm men aner jo ikke hva den skal være. 

20230806_173626.jpg

Link to post
Share on other sites

Power pac under svinghjulet var en dårlig ide , de fleste ble bygget om til vanlig poverpac utvendig , magnetene forstyrrer elektronikken . 
bytt powerpac 

Link to post
Share on other sites

Nå kan det jo se ut som begge coilene er dårlige. Den ene har 400 ohm på primærsiden mens den andre har kun 200 ohm på sekundærsiden. Får prøve og bytte de først så får jeg se om det blir noe bedring.

Link to post
Share on other sites

Da har jeg bestilt ombyggingssett med ny CDI enhet og sensor. Så da havner CDI enheten utenfor svinghjulet og kun tennspolen og sensoren blir da under det. Får håpe det vil virke som det skall. 

Ble ikke helt klok på årsmodellen men satser på at motoren er fra 1992. Noen som kan bekrefte det?

Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Da er tenningsanlegget ombygd med ny CDI modul og sensor. Så nå går motoren som bare det. Eneste var jo at festebranketten til den nye CDI modulen ikke passer noen steder så der må jeg nokk lage til noe. I tillegg var det svært dårlig kjølestråle men motoren blir ikke for varm så mulig det bare er utløpet til kontrollstrålen som er noe tett. Men skal nå ta ned undervannshuset og kontrollere/skifte impelleren.

20230915_153308.jpg

Link to post
Share on other sites

@Bårdp Flott at du følger opp tråden din på den måten du gjør :thumbsup:

 

Nå er din tråd ett komplett oppslagsverk for de som har Johnsen GT og mangler gnist på pluggen. Super deling fra de som skaffer kodenøkkel til din motor også :clap:  Fortsatt mange motorer som ikke er bygget om som @Bernt anbefaler, så dette blir en nyttig tråd for mange. 

 

Gode bilder og merkeskilt gjør gjerne susen... :thumbsup:

Link to post
Share on other sites

Når disse motorene begynner å bli varme er det gummi grommeste på kjøle røret opp i mot motor blokk som krøller seg , helt vanlig feil . 
da må motor av og eksospotte av for å bytte grometen !

Link to post
Share on other sites

Har sjekket impelleren og den så helt ny ut. Spylte med vannslangen inn gjennom slangen/hullet til kontrollstrålen mens undervannshuset var av og der var det tydelig vi en del dritt. Plutselig løsnet det og nå fungerer kjølingen helt fint. Nå gjenstår det kun og få tak i en ny stoppknapp da den gamle er knekt. Så skal motoren være klar til bruk.

Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Liten statusrapport her. Motoren er nå testet og kjørt noen turer på min MTM 310 RIB. Fungerer fantastisk bra. Starter lett og går fint med lite støy. Sterk som bare det ingen problem og få båten opp i fult plan selv med fire vokse om bord. Blir kjempemotor til den båten.

NB! Nå har jeg en 8 Hk Susuki 2t motor jeg ikke lengre trenger til salgs om noen skulle trenge en slik.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...