Jump to content

Må jeg bytte riser/manifoiler Mercruiser V6 nå?


ErikN

Recommended Posts

Hei alle sammen, har kjøpt meg en ny båt med en 2006 Mercruiser 4.3 MPI V6 som er ferskvannskjølt fra fabrikk.

 

Har fått snakket med forrige eier som inspiserte risere/manifoiler for 3-4 år siden og da var de bra.

Han sa også at båten første leveår fra 2006-2018 hvor han kjøpte den gikk den i ferskvann. Neste eier hadde den 5år i saltvann, men vinterkonserverte motor med glykol hvert år.

 

Nå melder jo spørsmålet seg før vinterlagring for meg.. skal jeg inspisere igjen?  Må jo bytte pakninger hvis jeg tar de av for å sjekke..

prøvd å finne ut hvor lenge de varer, men de aller fleste er saltvannkjølte motorer og da er det jo alt fra 3-5år men med ferskvannkjøling er det vel ikke saltvannn i manifoilene, kun riserne.. kan jeg fremdeles få vann inn i motoren hvis de lekker?

 

jeg har egentlig lyst til å vente  med å bytte til neste år, altså når neste sesong er over, men tør jeg? Båten sendes til verksted neste uke for vinterkonsering og sjekk av litt annet før den skal vinterlagres inne.

Link to post
Share on other sites

Dette blir jo litt opp til personlige preferanser og hvor godt man sover uten å vite om/at/dersom/skulle/burde osv. Om det var meg ville jeg tatt kostnaden med nye pakninger og tatt en sjekk, eventuelt fått verksted til å sjekke det for meg.

Link to post
Share on other sites

Hvis riserene lekker vil du få vann inn på stempeltoppene. I verste fall er motoren vrak. Riserene har 8 år design life med sjøvann, gitt vedlikeholdsprosedyre fulgt. Manifolder med 'grønt vann' holder til evig tid. Og det er >>30 år.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...