Jump to content

Amec Ais Kl B Slutter å sende og motta etter 3-5min.


CR 33

Recommended Posts

Har innstalert Ais og som tittel sier slutter å fungere.Har trekt 5m (10m med minus) 2.5mm kabel til Amec’n.Kan det bli strømtap på veien?skal jeg gå opp til 4mm? Den trekker vei ikke mye strøm?Er forøvrig koblet med nmea2000.

Er det noen som vet?

Link to post
Share on other sites

Sendeeffekten er vel 5 Watt, så det er jo ikke allverden. Så det er neppe der det ligger, om du ikke har kabelbrudd / kortslutning. Blir hele boksen svart, eller er det bare funksjonen som stopper? Jeg har en AIS med splitter, der VHF antenna i mastetoppen dekker både VHFradio og AIS. Hvordan er ditt opplegg? Har du siste programvare, ser du noen feilmeldinger ( du kan vel kople til med PC)?

Link to post
Share on other sites

Hei, har Amec sjøl. Den slutter kansje viss GPS signal mangler, sender er 2W så det er nok mm2. Er fornøyd eg, kjøpte 2018. Er med noe software som eg la inn på pc, der ser du signal osv.

Link to post
Share on other sites

Har egen gps og aisantenne har og koblet til pc og alt iorden når den sender og mottar .Den har fungert men nå ikke.Det grønne powerled lyser men led for mottak slutter å blafre,slukner helt eller lyser konstant grønt.Noen ganger blinker rød led.Har også vært i båtutstyrsbutikk i Moss og kjørt i benk, der fungerte den ble det sagt Derfor lurer jeg på mitt opplegg.vet ikke hvor robuste disse er.

Link to post
Share on other sites

CR 33 skrev for 10 timer siden:

Har innstalert Ais

Jeg tolket dette til at det var installert nylig, og at du ikke fikk den til å virke. Men den har virket i tre år? Og den er testet av butikk i Moss (seatronic?) etter at problemet oppsto og de mener den fungerer bra. Og det er lys i den, dvs den får strøm. Da er det vel mistanke mot gps signal inn, antenne ut eller programvare.

Link to post
Share on other sites

Hart en kjenning med tilsvarende problem med en Simrad VHF med innebygd AIS. Ikke siker på om den slutter og sende etter en liten stund eller den kun sender veldig dårlig hele tiden. Vanskelig og måle effekt og SWR på disse AIS senderne med vanlig måleutstyr da de jo kun sender i noen ms. Men når vi koblet AIS antennen til VHF utgangen viste den 2 i SWR og testeren indikerte kortslutning. Når jeg ohmer får jeg 0,5 ohm i selve antennen en liten pisk fra Glomax mulig det er en spole mot jord i antennen og at det skal være slik men det har vi ikke klart og finne ut. Men uansett når vi koblet AIS utgangen til VHF antennen som er ok virket ikke AISen noe bedre en før.

Link to post
Share on other sites

Uttrykte meg litt dårlig,den har fungert.Men det er merkelig at så fort den får strøm så fungerer den en stund?Hadde den røket så vil jeg tro at den ikke sendte eller mottok noe?Klart det kan være antenner men det har jeg ingen kunnskap om å teste.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can write a topic or comment now, it will be posted after you have registered. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...