Jump to content

Justering av bordsøyle, veldig tung å få opp


-morten-

Recommended Posts

Hei har kjøpt ny båt og prøvde å legge ned bordet i helga. to trinns bordsøyle som sikkert er standard i mange båter. så ikke noe produsent i fartten.  Det var ekstremt tungt å få opp igjen, og vi klarte det ikke selv om vi var to stykker. måtte gå under og presse det opp med ryggen!  Er det noe man kan smøre med eller er det feilkonstruksjon slik at det blir vakuum? kansje bore et lite hull i søylen?  blir en ok soveplass der om man forlenger litt med en overmadrass.

I0000BgUD_.5oghg.jpg

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, Chilli Solbris said:

Legg inn bilder av søylen. Lettere å se enn på det bilder du har lagt inn. 

ligner veldig på denne

1044142_xl.jpg

Link to post
Share on other sites

Ville prøvd med noe silikonspray eller lignende for å dempe friksjon. Burde ikke være eiret da søyla står inne i en relativt ny båt. Har selv et par stolsøyler i aluminium som står i en kalesjebåt, disse står rimelig fast men de har også vært mere utsatt for vær og vind. Det fascinerende med båtlivet er jo at det som brukes slites og det som ikke brukes går i stykker:)

Link to post
Share on other sites

Biltema har en 'tørr' siliconespray som muligens vil fungere. Smøring som legger igjen en fuktig film vil ofte over tid vil tiltrekke skitt og gi øket friksjon.

Link to post
Share on other sites

ja vil egentlig ikke ha smurning på det der!   Har glasstak på bilen og på skinnene der fikk jeg beskjed om kun å smøre med grafitt, ikke noe oljesmurning pga. at det tiltrekker seg skitt. skal se om jeg får tak i noe siliconspray

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, Hulda said:

Og for all del, ikke bruk grafitt! Da vil søylen korrodere.

nei det går nok dårlig på aluminium ja! 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...