Jump to content

Olje sprutet ut av DPH drev, luft?


R.O

Recommended Posts

Åpnet topp skruen for å sjekke oljen på drevet, fast rutine hver høst. Da sprutet det en betydelig mengde olje ut, har aldr opplevd dette før. Motoren hadde nylig gått 20min, men da kun på tomgang. Ca. 2timer siden motoren hadde gått i gir. 

 

Oljen var blank og finn, så ingen lekkasjer. Skifter vanligvis olje selv, og er da påpasselig med å få ut luft, noe som tar litt tid.  Nå var oljen skiftet av mekaniker. Kan det ha vært luft som gjorde at det var trykk i drevet..? Sist jeg fikk olje byttet på verksted sjekket jeg nivået før sjøsetting, fikk da på en god 1/2 liter før det var fullt. Så det jeg insinuerer her er vel at jeg mistenker slurv..

Link to post
Share on other sites

Jeg bruker å fylle DPH drevet fullt, la det stå litt, rotere propeller osv. etterfylle litt mer mens jeg gjør andre ting. Bruker vel fort en time på fylleprosessen før jeg er helt fornøyd og overbevist om at drevet faktisk er fullt.

 

Min erfaring med DPH tilsier at drevet ikke er fullt ved å bare tilte det i korrekt posisjon og fylle til det er fullt i en smell og så sette på troppa.

 

Du får på vesentlig mer olje ved å utvise tålmodighet under fylleprosessen på dette drevet.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...