Jump to content

Lekkasje vindu Viksund 800


Zach

Recommended Posts

På min Viksund 800 Futura (1987) registrerte jeg for ca 14 dg siden lekkasje i det store bb vindu. Startet å fuge med CT1 lim og fug (som ble anbefalt i en annen tråd), men er slett ikke sikker på helt tett(!). Noen med CT1 erfaringer?
Så oppdaget jeg lekkasje i frontvindu(er). Dette må selvfølgelig ordnes. Vannet renner bakover i kanal på innsiden t.o.m. det store vinduet, og lurte meg til å fuge på nytt. Før jeg fortsetter (kanskje ikke før til våren), er spørsmålet om det er punkter på bildet nedenfor som i utgangspunktet er tette, dvs. ikke nødvendig å fuge. Jeg vet ikke hvordan rammen er bygd opp. Ev. prioritert rekkefølge å fuge, så teste osv.

Tetningspunkter.jpg.a990470812dedd3eb47893ba2ca9b40a.jpg

 

Vannet stopper ikke i hjørnet i bakkant av vindu, men videre i ‘kanal’ (mrk. X på bildet nedenfor), og i kanne på dekk. Litt rart kanskje med en åpning i bakkant av vindu. Har tenkt litt på mulig problem med at båten – som er 3,2m bred, kan ta skade av for liten bredde mellom stroppene ved lift. En del av forklaringen(?). Kanskje be om bredere avstand (åk?) neste lift. Vi har ikke slipp.

Hjrne.jpg.86e797ad6ff65fb47339f851cb760fd1.jpg

Link to post
Share on other sites

På min sea ray 88 mod så prøvde jeg flere fug løsninger men vannet fant seg bare en ny vei inn da. 

Vinduet måtte ut og inni profil så var det flere dreneringer som er tette av smuss. Få di rengjort så er antagelig problemene vekke for en god periode. Jeg vet selvfølgelig ikke om det er laget sånn på din båt men det er god sannsynlighet for det. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

For Norwegians: Hvis du leser dette så er engelsk forumspråk aktivt, du kan endre dette til norsk med "System Language" knappen nederst på alle sider

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...