Jump to content

Bergtatt på tokt - 2024


Pequod

Recommended Posts

Komodo skrev 41 minutter siden:

 

Ok, det tror jeg ikke at jeg fikk med meg. Solbris husker nok uansett dette, men det gjør vel @Familiesnekke også. Mener en av rammene ble limt med MS-Polymer (av en eller annen årsak).

Joda, hjalp til med den som skulle på plass på styrbord side, ikke den på bildet, for den stod på plass da jeg endelig var frisk nok til å komme på besøk og gjøre noe selv. 

 

Det er uansett mulig at jeg utsetter den jobben med å legge isolasjon og skrogtrekk på øverste del til jeg kan få litt hjelp til det, bør nok være to når disse rammene skal skrues av og på. Jeg vil være fornøyd med å få på plass den letteste delen av jobben på skrogsidene før jeg skal av gårde.

Link to post
Share on other sites

Du kan skru rammen til vinduet av. De detter ikke ut. Men ikke trykk på glasset!!!

Vent med å sette på isolasjonen til limet er nesten tørt. Det skal være klebrig. Men ikke tørt. Tålamod er stikkordet her. Nok lim er også viktig! Limet skal dekke godt. 
Ser ut til at du har fått skjært isolasjonen fint til slik at den blir tett i skjøtene. 👍👍👍

Mvh

Solbris II

Båtlivet gir meg de største gleder!  :smiley:
Trenger du noe? www.solbrismaritime.no

Link to post
Share on other sites

Hei; godt å se at det fremdeles er fremdrift i oppgraderingen:thumbsup:

Jeg er ikke 100% sikker, men jeg mener å huske at disse vinduene er spent fast med disse skruene gjennom innvendig list. For å få isolasjon og skai bak listene bør du nok ha en hjelpende hånd på utsiden for å sikre mot at vinduet slipper. Det kan hende at butylen holder vinduet, men det er en unødvendig sjanse å ta…

Link to post
Share on other sites

Jeg tror nok jeg venter med å dra isolasjon og skrogtrekk langs vinduene til jeg har noen til å hjelpe meg.

 

For meg er det viktigst å få dekket skrogsidene med isolasjon og nytt trekk, for deretter å kunne montere sofarygger og puter på plass, slik at kabinen kan brukes.

 

Så kan jeg ta resten til våren.

 

Ny runde i kveld og jeg så at øverste del satt godt fast, der var jeg også mest spandabel med limet. Etter å ha tatt mer lim på resten sitter det mye bedre på plass nå, så jeg har funnet den riktige mengden og framgangsmåten.

 

Tar den andre skrogsiden i morgen, føler meg litt mer optimistisk nå.

 

Heldigvis har jeg mer enn nok med skrogtrekk, så jeg har muligheter til flere forsøk der! :lol:
 

IMG_8897.jpeg.f4eb743582b6a970b3114c9f62f1d253.jpeg

Link to post
Share on other sites

Da jeg limte skrogkledning i båten min ble min erfaring følgende:

Legg på GODT med lim (jeg brukte både beispensel og rulle, tykkelsen ble kanskje fra 0,5 til 1 mm) på både skroget og isolasjonen. Så er det viktig å VENTE. Smøre seg med en stor porsjon tålmodighet. Min erfaring ble at når limflatene egentlig kjennes tørre (kan være ørlite klebrige, - jeg sier: kan være)ut er det på tide å legge dem på. Har du mulighet for å legge på noe press (sekker med plantejord f.eks :wink:), så gjør det. Lykke til med videre jobbing - dette blir kjempebra :thumbsup:

jeg tørker ut på land....!

Link to post
Share on other sites

tom Cognac skrev 1 time siden:

Da jeg limte skrogkledning i båten min ble min erfaring følgende:

Legg på GODT med lim (jeg brukte både beispensel og rulle, tykkelsen ble kanskje fra 0,5 til 1 mm) på både skroget og isolasjonen. Så er det viktig å VENTE. Smøre seg med en stor porsjon tålmodighet. Min erfaring ble at når limflatene egentlig kjennes tørre (kan være ørlite klebrige, - jeg sier: kan være)ut er det på tide å legge dem på. Har du mulighet for å legge på noe press (sekker med plantejord f.eks :wink:), så gjør det. Lykke til med videre jobbing - dette blir kjempebra :thumbsup:

Ja, det gikk straks bedre da jeg var litt mer spandabel med limet! :giggle: Husker jo hva du sa da vi møttes, men jeg venten antakelig litt for lenge første gangen. Og brukte litt for lite lim i tillegg.

Link to post
Share on other sites

Tom Rør skrev for 8 timer siden:

Dette blir bra:thumbsup:. Har du nok isolasjon? Det er mer det kom fra om det skulle mangle noe. 

Jeg har vært flink hittil, om jeg må si det selv, så ikke mye som har gått til spille. Men ikke umulig jeg trenger litt mer når ting skal rundt vinduer og luker, men det er noe jeg ikke kommer til å ta nå. 

 

Nå skal jeg bare se ferdig Vålerenga-kampen, så er det styrbord side som står for tur!

Link to post
Share on other sites

Da er jeg i gang med ukens siste nattvakt. Når jeg er ferdig skal jeg ikke på jobb før natt til 23. september!

 

I kveld rakk jeg å lime isolasjonen på styrbord side også, så jeg er gansle fornøyd!

 

Det blir jo bare litt av gangen når jeg bare har noen timer til disposisjon på sen ettermiddag/tidlig kveld, men fra nå av har jeg jo helt fri, så da håper jeg på noen effektive dager!


IMG_8899.jpeg.2edbc65ea5f9d3c581ed275bdf7029f0.jpeg

 

Link to post
Share on other sites

Chilli Solbris skrev 1 time siden:

Vær nøye med å trykke ut all luft! Jo jevnere du får underlaget jo bedre vil skrogtrekket se ut!

Har trykket og presset og klemt alt jeg er kar for! :giggle: Perfekt er det nok ikke, men jeg tror jeg har klart det ganske så bra. Den største utfordringen kommer når jeg skal begynne å bale med skrogtrekket...

Link to post
Share on other sites

Ble ikke noe skrogtrekkliming på meg i dag, etter noen timer om bord var det så varmt at jeg ikke orket å gå i gang! Så jeg prøver igjen i morgen!

Har klippet til litt grovt fra rullen slik at det bare er å gå i gang, men jeg ser med en gang at dette er litt mer uhåndterlig enn den mer stive isolasjonen, så det blir jo spennede å se hvoredan det går...

 

Men jeg har i alle fall fått montert lukelåsene igjen. Jeg får imidlertid ikke stengt luka helt, og det tar jeg som et tegn på at jeg har montert låsene riktig! For det er på grunn av den litt for store gummilista at jeg ikke får luka helt ned. Det var nemlig slik tidligere også. Forskjellen er jo at den uansett er mye tettere nå etter at kantene er støpt på nytt. Under styrtregnen på søndag kom det svært lite vann inn, og da var jo luka nesten helt åpen! Jeg får høre om ungene mine kan komme ned og stå på luka på utsiden slik at jeg fpr den lagt nok ned til å skru den fast! Dessverre er det vist ikke noen 8-pakk med Pepsi-Max på salg hos noen nå, for et par av dem kunne vel gjort susen! :lol:

 

Og ikke minst skal jeg purre på den svenske Tresfjord-kollegaen som kunne skaffe den riktige lista!

 

Målsettingen min er uansett fortsatt å komme i gang med båtferien før helga.

Link to post
Share on other sites

Da har jeg bestemt meg for å utsette prosjekt skrogtrekk, slik at jeg kan komme i gang med båtferien!

 

Uten å gå i detaljer akkurat nå, så har jeg slitt litt med å få skrogtrekket på plass, og jeg ser at jeg må gjøre det annerledes for å få det til. Slik jeg hadde tenkt å gjøre det må jeg har fire hender ekstra...

 

I tillegg kommer det fortsatt litt vann inn gjennom vindusluka, og jeg er litt usikker på om det skyldes at gummilista som er på ikke passer helt, eller om det kommer fra underste ramme. Det er lite det er snakk om, men lysten på å gjøre ferdig kabinen når den fortsatt ikke er helt tett, er ikke veldig stor. Og den riktige gummilista fra Sverige får jeg ikke før senere i måneden.

 

Det er helt tett på sidene, også på sidene av luka, men det kommer altså litt inn i forkant nesten på midten av luka nederst.

 

Jeg har allerede mistet fire dager av ferien, og jeg kommer nok uansett ikke av gårde før tidligst mandag, da har jeg mistet en hel uke, så nå vil jeg ut på båttur!

 

I morgen pøser det ned ifølge Yr, og da gidder jeg ikke farte fram og tilbake med ting og tang, så jeg tenker at jeg tar rydding og grundig støvsuging i båten på lørdag, og tar i land alt som ikke skal være om bord, samt tar en grundig vask søndag, samt henter noen av putene til kabinen pluss bordet. På ettermiddagen skal jeg se fotballkamp med døtrene, det blir jo siste gangen jeg ser dem på fem uker! 

 

På denne måten kan jeg likevel bruke kabinen litt, som sikkert er litt lunere på kvelden nå som det er kommet litt isolasjon, så får jeg heller gjøre den ferdig i løpet av høsten/våren. Jeg har altså ikke gitt opp, men jeg vil heller bruke ferien mens jeg har den, og få skrogtrekket på plass på en ordentlig måte med å bruke god tid, enn å haste for å bli ferdig og få et dårlig resultat!

 

Nå vil jeg nemlig ut på tur!!!

Link to post
Share on other sites

Jeg håper jeg kommer meg av gårde på båtferien i morgen, men som vanlig er det alltid noe uforutsett som skjer. Denne gangen er det den samme tåa som jeg fikk en betennelse i mens jeg lå på land på Gressvik, som har begynt å murre igjen. helt klart en ny betennelse på gang...

 

Jeg har bestilt ny antibiotikakur som jeg får i morgen, og drar ikke før jeg har fått hentet den. Men det er mulig legen vil ta en titt før hun slipper meg av gårde.

Forrige kur virket jo, og jeg ble bra igjen.

 

Jeg lurer litt på om det kan være det at jeg har holdt på i båten i en del uvante posisjoner for meg, både mens jeg lå på Gressvik og de siste to ukene, som fører til dette? Det kan jo hende at foten har vridd seg litt i skoen og tåa har fått trykk på seg? Jeg skal bytte sko og gå over til sandalene jeg har i båten - i alle fall når det ikke regner - slik at de tre tærne mine ikke får noe som helst trykk på seg som kan føre til sår og deretter betennelse. Skal ringe ortopediingeniøren i morgen og få bestilt time slik at jeg eventuelt kan få noen andre sko sånn etter hvert. Jeg må jo ha spesialtilpassede sko til venstrefoten - den med de tre ekte tærne jeg har igjen.

 

Jaja, bortsett fra det er jeg relativt i rute. Forkabin, cockpit og akterkabin er ryddet, støvsuget og vasket og støvsuget på nytt. Alt av unødvendige ting er tatt på land, søppel er kastet, og nå i kveld skal jeg frakte ned bordet til forkabinen, dusjprotesen samt en bag med klær og slikt ned til båten, så er det bare mat og medisiner og bærbar PC og ladere som gjenstår å ta med i morgen, hvis det blir avgang.

 

I dag har jeg vært på fotballkamp med døtrene og fått slappet av litt. Nå skal jeg som sagt ned i båten igjen straks. Skal knipse et bilde av slik forkabinen ser ut når putene og bordet er på plass.

 

 

Link to post
Share on other sites

tom Cognac skrev On 3.8.2024 at 0.37:

Da jeg limte skrogkledning i båten min ble min erfaring følgende:

Legg på GODT med lim (jeg brukte både beispensel og rulle, tykkelsen ble kanskje fra 0,5 til 1 mm) på både skroget og isolasjonen. Så er det viktig å VENTE. Smøre seg med en stor porsjon tålmodighet. Min erfaring ble at når limflatene egentlig kjennes tørre (kan være ørlite klebrige, - jeg sier: kan være)ut er det på tide å legge dem på. Har du mulighet for å legge på noe press (sekker med plantejord f.eks :wink:), så gjør det. Lykke til med videre jobbing - dette blir kjempebra :thumbsup:

Når du bruker våtromslim så er det vel ikke å anbefale at det skal tørke først, det gjelder vel kontaktlim.

Link to post
Share on other sites

Nå ser det slik ut i forkabinen. Har ikke skrudd fast sofaryggene, men de fungerer faktisk som ryggstøtte selv når de ligger slik de gjør nå, slik at det blir behagelig å sitte der med PC eller en bok om kvelden. Har jo ikke gardiner på plass ennå, det får komme neste år, men tenkte jeg kunne tape fast noe foran hvis jeg blir lei av at folk glor inn når de går forbi... :giggle:

 

Når jeg får på skrogtrekket tror jeg det kan bli ganske så koselig der, og en favorittplass å være om bord. Jeg har en del ideer til interiørdetaljer når jeg er helt ferdig!

 

(Og ja, jeg er klar over at det er en skrue på den ene siden som ikke er skrudd helt inn, jeg må bare lade drillen først, den må nemlig ut og skrues inn på nytt!)

 

IMG_8943.jpg.6073a6c4e86465633673317b85d3fa9d.jpg

Link to post
Share on other sites

Tore B skrev for 4 timer siden:

Når du bruker våtromslim så er det vel ikke å anbefale at det skal tørke først, det gjelder vel kontaktlim.

Kontaktlim sitter jo fast med en gang, men med våtromslim må du vente litt før det sitter, det skal fremdeles være litt fuktig - ikke helt tørt - men ikke for mye, da sitter det ikke. Jeg måtte prøve og feile litt et par ganger før det satt fast.

Link to post
Share on other sites

Pequod skrev for 4 timer siden:

Kontaktlim sitter jo fast med en gang, men med våtromslim må du vente litt før det sitter, det skal fremdeles være litt fuktig - ikke helt tørt - men ikke for mye, da sitter det ikke. Jeg måtte prøve å feile litt et par ganger før det satt fast.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :yesnod:

jeg tørker ut på land....!

Link to post
Share on other sites

Da skal denne tråden endelig handle om båtturer igjen!

 

IMG_8952.jpeg.cdc38222c5e0c6df42ccdfecac5954c4.jpeg

 

Stakk innom Oppegård båtforening og tanket opp litt før jeg tøffer ut av fjorden. 15 ,76 per liter lar seg høre!


IMG_8956.jpeg.af1508853d4244def5101997514bc8f9.jpeg

 

Litt usikker på hvor jeg havner i dag, men det blir nok i en uthavn av noe slag. Både Håøya og Ramvikholmen er aktuelle steder.

 

Perfekt vær å starte i - blir mer varierende utover uka, men jeg bryr meg ikle, jeg er på tur igjen! 

 

IMG_8958.jpeg.f17ebba4d3436ef499ef6598c2721da5.jpeg

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...