Jump to content

Fender Marine - Liten forsikringsmegler med høyt konfliktnivå gikk på en smell i lagmannsretten.


Sailorsea

Recommended Posts

Fender Marine har stadig versert i diverse båtforaer der de har vært i konflikt med sine kunder i forsikringsoppgjør. Selskapet har en noe oppsiktsvekkende struktur der ledende personer har roller som både eiere med økonomiske interresser i selskapets drift, samt opptrer som saksbehandlere i skadesaker.

 

Denne gangen gikk de og sin utenlandske samarbeidspartner på en solid smell i lagmannsretten etter å ha holdt tilbake hele forsikringsoppgjøret til en kunde etter et totalhavari på en fritidsbåt i en storm 4 år tilbake i tid:

 

https://www.batmagasinet.no/sunseeker-toppsak/full-seier-etter-fire-ars-kamp-mot-forsikringsselskap/869498?utm_source=Båtliv_Group_2&utm_campaign=08fbd17471-BATMAGASINET_NYHETSBREV_2024_03_07&utm_medium=email&utm_term=0_5156d7d03f-08fbd17471-504747330

 

Utdrag fra saken:

 

image.png.dc1be4403e1c789e427ff1f6205319e5.png

 

image.png.699fe5cfb64406565c46c527d5130e3a.png

 

image.png.13fa09e8b36b2bbd15d9cbba0b343c7b.png

 

Verdt å merke seg er det kanskje at forsikringsmegler Fender Marine faktisk tjener på disse sakene økonomisk i form av oppgjør for å føre saken på vegne av sin utenlandske assurandør uavhengig av utfall.

 

Slike søppelselskaper er vel det minste man har bruk for når uhellet er ute.

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Jens_P skrev 52 minutter siden:

 

Denne dommen er fra tingretten.

 

Dommen i linken ble anket av forsikringstaker som vant fram fullt ut i lagmannsretten i februar -24 der Fender og sin assurandør ble dømt til å betale ut hele forsikringsummen på 1,5 millioner kroner samt alle saksomkostningene for forsikringstakeren samt sine egne.

 

Denne siste dommen er enda ikke lagt ut.

Link to post
Share on other sites

S/Y Emma skrev for 2 timer siden:

Litt forvirrende uten å ha tilgang til hele dommen... Hva hadde pengegaven fra faren med saken å gjøre?

Ingenting.

 

Men Fender mente midlene båten var kjøpt for mange år tidligere ikke kunne dokumenteres fullt ut, bl.a. denne pengegaven og det var en av grunnene de brukte til å avslå forsikringsoppgjøret. Hvitvaskingsloven.

Link to post
Share on other sites

Har elendig erfaring med Fender Marine. Var kunde der i 11 år med superkaskoforsikring som fungerte fint helt til jeg fikk en skade.

 

De brukte en pensjonist til takstmann som var meget forutinntatt og stilte svært ledende spørsmål. Han konkluderte med at skaden ikke kunne ha den årsaken den hadde, slik at de avviste alt forsikringsansvar til tross for at det var en skade i drivlinja som båten var forsikret mot.

 

Måtte kople inn to eksterne ekspertfirmaer som tilbakeviste Fenders konklusjon med bakgrunn i faktiske undersøkelser, det var ingen tvil om at skadeårsaken hadde vært slik jeg hadde oppgitt. Selv etter at de måtte bite i det sure eplet og utbetale skadetaksten gikk det 7-8 uker før det kom noe oppgjør og jeg måtte selv betale reparasjonsregningen fra verkstedet.

 

Det var normalt med denne typen kaskoforsikringer for båt at man måtte betale reparasjonen selv, for å så få refundert summen på denne typen skader skrev havarisjefen. Man måtte ikke sammenlikne oppgjørsmetoden med bil og båt.

 

Var snar å bytte selskap til en mer seriøs forsikringsleverandør etter at skadesaken var avsluttet. Forsikringsavtalene de selger er ikke verdt papiret de er skrevet på. 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...