Jump to content

Noen som har forklaring på hva det er foe en sak på bilde? Er en forbindelse mellom diesel tankene.


matros72

Recommended Posts

Hakkannen skrev for 18 timer siden:

Det som ser ut som ei pumpe er nok en form for filter, gjerne et finfilter? Det nærmeste, med klart plastlokk, er samme type grovfilter mange har før vannpumpene, har lignende selv, bare en litt annen variant. 

Ja det ser jo ut som en pumpe for å flytte diesel mellom tankene,men d finnes ikke noe el tilkobling på den,ikke så mye som en plass d kunne vært det. Så da er jo spørsmålet om hvordn dette fungerer? Hevert prinsipp?

Link to post
Share on other sites

Jo.. det er en tannhjulspumpe. Strømtilkoblingen er vel som regel i eller nært endelokket på motoren på desse pumpene, altså nederst/underst på pumpen. Hva den har blitt brukt til, er umulig for oss å si uten å vite hvor slangene går fra og til.

Link to post
Share on other sites

Mye gjettelek her men ser jo ut som en pumpe som kan fødes fra uttak nederst på tanken (gjetning, men et sted kommer vel slangen under braketter fra) med retur til begge tankene? Så ‘polering’ er vel nærliggende å tenke, dog er vel det filteret ikke i stand til å fjerne så mye på egen hånd?

Link to post
Share on other sites

Tipper de to slangene er en forbindelse mellom tankene som man har satt inn et T-stykke på. På T-stykket er det montert en pumpe med filter. Tipper at du kan følge den enslige slangen og finne en løs ende for å pumpe diesel fra kanner ol til tankene på båten.

El-tilkoblingen vil være ned mot skroget under.

Ville fjernet den hvis du ikke skal bruke den. Plastfilteret er beregnet på vann og har stått i bend fra slangen med en irret tilkobling (utvider seg inni plasten) og er betydelig feilkilde hvis det sprekker.

 

På toppen av pumpen (den enden du ser) skal det stå en pil som viser hvilken vei den pumper med riktig tilkobling av strømmen, men hvis man bytter om på kablene pumper den motsatt vei...

Mons

Link to post
Share on other sites

Det er 3 slanger fra pumpen. De 2 som står på d bakre T-stykket går til hvær sin tank oppe på tankene,mens den slangen som går fra plastlokket går til T-forbindelse mellom nedre del av tankene. Diesel til og retur fra motor går bare fra bb tank. Så må være nærliggende å tro at dette er montert for å jevne ut tankene. Den el tilkoblingen som har vert må være røsket bort isåfall..

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...