HansO Startet 2.Januar.2006 Del på Facebook Startet 2.Januar.2006 Som den pertentlige person jeg regner meg for å være, tok jeg tidlig i høst full runde med vinterklargjøring av båten. Full drivstofftank, tom vanntank, flushet septik innsatt med frostveske og alt det andre inkludert tømming av kjøleskap. Deretter gikk der noe tid i forbindelse med reiser og diverse andre (mer pressernde) oppgaver...... Når tiden kom ble det landsetting og rengjøring. Min elskede kone oppdaget da kjøttdeigen i "frysen" Jeg kjente lukta helt ut. Har forsøkt med klor og andre stoffer som ikke er miljømerket svanen, men det ser ikke ut til å fordrive stanken. Har noen der ute gode råd til.....? Sitér dette innlegget Link to post
LALUNA II Svart 2.Januar.2006 Del på Facebook Svart 2.Januar.2006 vask med ren klor gjør susen ...men pass godt på at du får dynket pakningene godt og får ut skiten der ....lang lufting så forsvinner lukta men du må nok regne med et par omganger har selv prøvd dette etter bedervet fisk og det stanket rimlig godt det og Sitér dette innlegget Ha en flott dag på sjøen med gode vennerLaluna II på Marinetraffic via I-AIS Link to post
Lotus Svart 2.Januar.2006 Del på Facebook Svart 2.Januar.2006 Etter klorin-runden din tar du en ny runde. Denne gangen med sterkt salmiakkvann. Det hjelper. Når du er ferdig, plasserer du en skål med sterkt salmiakkvann inne i kjøleskapet. La det stå. Ikke bland salmiakk og klorin. Lotus Sitér dette innlegget Link to post
Bitteliten Svart 2.Januar.2006 Del på Facebook Svart 2.Januar.2006 Kanskje også en skål med eddikk kan hjelpe. Det fjerner mye vond lukt. Alternativt - ta en telefon til et skadesaneringsfirma - de har nok noen godsaker. Skatek Sitér dette innlegget Link to post
pero Svart 3.Januar.2006 Del på Facebook Svart 3.Januar.2006 Har også hørt at Kefir(!) skal hjelpe. Bakteriene i kulturmelk skal visstnok fortære lukt og andre uhumskheter. Så dette på NRK her i høst, et kjøleskap ble vasket med kulturmelk. Trodde ikke mine egne øyne, men de påstod at det hjalp. Vask skapet, la det stå en time eller så og vask med rent vann. Ingenting bør vel være uprøvd? Pero. Sitér dette innlegget Link to post
Laholm Svart 4.Januar.2006 Del på Facebook Svart 4.Januar.2006 I en tidligere tilværelse bodde jeg i en ørken i Afrika. Dro til Norge på sommerferie (jul i Norge, sommer i ørkenen) Nordmann lånte huset, dro av gårde uten å gi nøkkelen til hushjelpen. ("Man kan ikke stole på de innfødte") Da jeg kom hjem to uker senere satt hushjelpen på trappen ute og gråt, lukten av kjøtt i langt fremskreden forråtnelse var klar helt ned i hageporten. Sikringen hadde gått, hun kunne ikke komme inn. Da vi kom inn så vi at det nærmest kokte i fryseren, lokket var blitt presset opp av gjæreingsprosessen. Jeg avskrev fryseren, for hushjelpen var det en æressak å fikse dette. Hun vasket fryseren et uendelig antall ganger med klorvann. På det tidspunktet den bare luktet klor, gikk hun over til mange runder med grønnsåpe. Til slutt var fryseren som ny, og jeg brukte den i flere år siden. Da jeg ti år senere kom tilbake til huset, var samme fryser fremdeles i funksjon. Hushjelpen fikk mye ros, og de pengene hin nordmann måtte betale meg for å erstatte fryseren med innhold. Moral: Klor til lukten av råttenskap forsvinner, deretter grønnsåpe til lukten av klor forsvinner, og så er fryseren god som ny. Skulle ta vesentilg færre runder ettersom det her "bare" dreier seg om et begrenset kvantum råttenskap. Lykke til! Sitér dette innlegget Laholm Link to post
HansO Svart 6.Januar.2006 Emnestarter Del på Facebook Svart 6.Januar.2006 Takk for innspillene. Åpenbart må jeg bare fortsette med å klore... ... og følge opp med de andre rådene. Det viktigste er at svineriet er borte til sesongen begynner. Fortsatt godt år ! Sitér dette innlegget Link to post
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.