Jump to content

Mercruiser 4,3 mpi stopper


Hivohoy

Recommended Posts

Har et problem med en mercruiser 4,3 mpi som stopper når man sette båten fremover og deretter i fri og litt bakover om det er forståelig . Da stopper båten.Noen sier det skal være slik som er sikkerhet(cutoff) og noen sier det er feil med båten. Hva er riktig her?

Link to post
Share on other sites

Litt usikker på om jeg har forstått deg korrekt i hvordan du beveger gass/gir håndtaket. Men generelt så skal det fungere på følgende måte:

 

-Når du trykker inn knappen på håndtaket med tommelen kan du velge å dra spaken fremover for å sette den i forover gir, eller dra spaken bakover for å sette den i bakover gir. Om du kan dra håndtaket/spaken en av veiene uten å trykke inn denne knappen, har låsen på spaken låst seg i åpen posisjon. Da kan det hende at du som du sier drar den litt bakover, og den kutter ut.

 

- Det er nemlig en cutoff bryter som sitter på gir overføringen på motoren ( der hvor gir wire fra håndtak og undervannshus/drev møtes), som har som funksjon å stoppe motoren et kort øyeblikk, i det man setter drevet i gir. Dette for å spare giret for påkjenning fra motoren. Det kan være mulig dersom wire og bryter ikke er korrekt satt sammen, at bryter kutter motor før eller for sent. Det kan også være at når du drar den "litt bakover" får denne bryteren i permanent åpen posisjon, og motoren stopper.

 

Det er vanskelig å si noe sikkert uten å ha sett det, men du kan jo sjekke dette.

 

Andre ting som kan påvirke tomgang turtall kan være IAC ventilen, som regulerer motoren på lavere turtall. Er denne gåen vil den gi en lydalarm, med noen pip og opphod for så nye pip. Men ikke alltid, kan være at den ikke bare fungerer opptimalt, men bør byttes likevel. Dette må i såfall sjekkes også.

 

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...