Jump to content

Ny gjestehavn i Stavanger i 2008


Careka

Recommended Posts

Havnen skal få servicebygg med dusj, toalett og vaskemaskin. Det blir plass til 43 båter som skal beskyttes av to flytebrygger i betong. I vinterhalvåret blir det kanskje mulighet for fast plass i Børevigå.

 

Vågen i Stavanger har to svakheter som småbåthavn. Den er ikke godt nok beskyttet mot vind og bølger fra nordvest. Dessuten passer den best for folk som har vorspiel i båten, ikke for familier som vil sove ut etter en slitsom båttur til Stavanger.

 

 

Børevigå vil løse begge disse problemene. Piren hvor båtsmann Haaland har hatt sitt bygg stopper nordvesten. Men denne kaien er svakt fundamentert og må forsterkes. Avstanden fra byens uterestauranter vil bli passelig.

 

Gjenstår

Planen for Børevigå er laget av Multiconsult. Den skal nå behandles av kommunen. Spørsmålet er hvor lang tid behandlingen vil ta. Bladet Båtforeningen har i tre år skrevet om de dårlige havneforholdene for småbåter i Vågen og om at det er et skrikende behov for nye båtplasser i hele byen. Både byråkrater og politikere har lovet at noe skal skje. Men intet har skjedd.

 

 

Om bare politikerne sier ja fort nok, kan arbeidet komme i gang allerede i sommer. Ryfylkekaien vil dermed få liv og røre igjen.

 

Til sommeren

 

Havnesjefen har fått satt av åtte millioner kroner i budsjettet til ny gjestehavn. Om bare politikerne sier ja fort nok, kan arbeidet komme i gang allerede i sommer. Ryfylkekaien vil dermed få liv og røre igjen.

 

Like ved ligger det spennende bygget Oljemuseet, som neppe vil tape på å få en gjestehavn like ved.

 

Et annet moment er at Oljemuseet har sin egen flotte gjestehavn hvor det omtrent er forbudt å gå i land fra en småbåt. Vi har ikke fortstått hvorfor ikke denne hesteskoformede, flotte havnen kan bli utnyttet bedre.

 

 

Det var jaggu på tide. noen tok tak i det.

Det eneste du vil angre på at du har gjort, er alt det du ikke gjorde. "Do it to day."

Medlem av: Ankerdrammens Venner. OCC,ESF,CMID, NFS & SYC.

http://lagoon380careka.blogspot.com/

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...