Jump to content

Nedgang i assistanser.


Jo_Eirik

Recommended Posts

Synes det er på sin plass å legge frem assistansetallene 1.halvår for kystradiotjenesten, disse viser en nedgang i antall assisteringer på ca. 20% i forhold til samme periode ifjor. Antall assisteringer for fritidsbåter var tom. juni 366 mot 476 samme periode i fjor. Også Hovedredningssentralen har nedgang i sjørelaterte assisteringer, selv om en fra enkelte artikler i media kan få inntrykk av det motsatte hvor redningssentralen oppgir sine totale tall der de har økning. Selvsagt blir ikke alt fanget opp av våre statistikker, men tendensen er ihvertfall ikke slik en kan få inntrykk av.

 

Bilde

Bilde

 

 

Det drives mye godt forebyggende arbeid fra mange offentlige og frivillige innstanser, noe jeg tror er en medvirkende årsak til at muligens ser en utflating at hendelser på sjøen. Dette må selvsagt ikke bli noen sovepute, men jeg synes også det er viktig at en ikke overfokuserer og gir inntrykk at det er overhengende fare med å ferdes på sjøen. Sett i forhold til antall båter på sjøen er ikke dette dramatiske tall, og de fleste hendelser får også et lykkelig utfall, selv om det selvsagt fortoner seg dramatisk når en står midt oppi det.

 

Å tenke gjennom hva en skal gjøre og hvem en skal varsle dersom en uventet situasjon skulle oppstå mener jeg fortsatt er særdeles viktig. Opplever ofte at båter med problemer har brukt opp mesteparten av batteriene på sin mobiltelefon før de tilslutt kommer frem til en kystradiostasjon. For de som "bare" har mobil, vil jeg på det sterkeste anbefale at en legger inn telefonnummeret til den kystradio som dekker det området en ferdes i. Vi sitter med en total oversikt over ressurser i de forskjellige områdene i tillegg til muligheter for å alarmere fartøyer i det aktueller området via VHF.

 

Flere statistikker og tall finner en på http://www.maritimradio.no

 

Mvh

Jo Eirik

Jo Eirik Vee

www.sjoassistanse.com

Link to post
Share on other sites

Mange takk for flott statistikk Jo Eirik. Det er bra at antallet assistanser har gått ned. Skal bli spennende å se tallene for juli/august samt hvordan det går utover høsten. Du har kanskje noen morsomme historier fra Tjøme å fortelle også?

 

Fortsatt god sommer

 

Lasse

:headbang:

Link to post
Share on other sites

Hei!

 

Dette er hyggelige tall.

 

Vi i Redningsselskapet har for andre sesong på rad vår servicetelefon for båtfolk i gang. Flere og flere benytter den, og det er hyggelig å  kunne fortelle at mange av henvendelsene ender i at folk løser problemene selv, hvis de får litt enkel faglig veiledning. I mange tilfeller knytter vi vedkommende med trøbbel opp mot folk på land som er behjelpelig med å løse problemene over telefon. Men i de langt fleste tilfellene settes folk i kontakt med de lokale redningsskøytene, der mannskapene ombord med sin erfaring og kunnskap ordner det meste.

 

Vårt primære formål med telefonen er at medlemmer, men også andre båtfolk, skal få best og raskest mulig hjelp, før de belaster beredskapsapparatet.

 

Når det gjelder nød eller behov for akutt assistanse, blir folk alltid henvist til de greie tre - sifrede numrene til maritim radio. Tiedemann på Tjøme har gitt oss muligheten til kun å opplyse Tjømes 120 nummer, så formidler de samtaler videre til de andre stasjonene.

Vi spør også ofte om båtene har VHF ombord. "Turbåtfolket" svarer ofte bekreftende, mens "dagturfolket" knapt nok vet hva det er.

 

Når det gjeder statistikker, er selskapet litt for trege. Rapporteringsrutinene henger nøye sammen med forsikring o.s.v. og er omfattende. Det vi kan si er at vi hadde en jevnt over 20 prosents økning av antall oppdrag i 2002 i forhold til 2001, og at det minst er det samme "trøkket" hittil i år.

 

Ved månedsskiftet nådde vi forøvrig en ny rekord med 45.000 medlemmer.

 

Keep up the god work!

Ingvar Johnsen, Redningsselskapet.

Link to post
Share on other sites

Hyggelig å se at Redningsselskapet også er kommet med på baatplassen.no.  :smiley:

Rolf

som trives best med Sommer, Sol og Sørland

"Seier venter den, som har alt i orden - held kalder man det. Nederlag er en absolutt følge for den, som har forsømt at ta de nødvendige forholdsregler i tide - uheld kaldes det" 

Roald Amundsen

Link to post
Share on other sites

Ser ut til at tendensen holder seg også i Juli og august, selv om vi har hatt et utrolig vær og det har vært stor aktivitet på Sjøen.

Du har kanskje noen morsomme historier fra Tjøme å fortelle også?

Hadde en fortvilet frue på tråden får ikke så lenge siden via mobiltelefon, liten båt med 4 personer ombord som hadde fått motorstopp i frisk bris. Vedkommende var blitt henvist videre fra div. innstanser til vårt kortnummer 120. Problemet var at fruen trolig aldri hadde hørt om kystradio og når vi svarte anropet med Tjøme radio, kom det bare noen saftige gloser før vedkommende slengte på røret, hun trodde nok at hun var kommet til en eller annen nærradiostasjon og det var vel det siste hun hadde behov for i den situasjonen de var i.

Det gikk imidlertid bra denne gangen også.

Jo Eirik Vee

www.sjoassistanse.com

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...