Jump to content

BP Quizz 2006


REM

Recommended Posts

Sant nok, værmeldingene hadde vært varierte. Forrige helg meldte de drittvær, vind og regn hele 1.maihelga. Midt i uka så det lysere ut, spesiellt søndag, da skulle det bli bra med sol og 14+. Så på fredag var allt svart igjen, bortsett fra søndag da som skulle bli bra.

 

Nå lar ikke vi oss skremme av dårlige værmeldinger. Vi går ut uansett, og ikke så rent skjelden opplever vi at været på sjøen og ute blandt øyene er et helt annet enn inne over land. Vi så på nettet at flere kjente hadde tengt seg til Bolærne, så vi satte kursen sydover vi også. Overnatting på Sætre, og så videre S-over på lørdag formiddag. Bølgene skulle tilta utover dagen, så vi la i vei relativt tidlig til oss å være. Astor hadde gått på forhånd og meldte på VHF rolig sjø også utenfor Tofte. Vi la oss i våre 1500RPM og 7 kn.på en motor og nøt livet nedover Drøbaksundet og via Tofteholmene til Horten. Turen tok omlag 2,5t, før vi kunne entre gjestehavna og legge oss ved siden av Astor og Sjøstjerna som forøvrig hadde tjuvstartet på torsdag ettermiddag.

 

Ikke før hadde vi fortøyd, så kom regnet.....og vinden. Sur kald N-vind og regn frister ikke akkurat til å forflytte seg ut i havgapet til Bolærne. Vi ble enige om å ”se han an” og drøye til Tine II og Stressless ankom ut på ettermiddagen. Det regnet og blåste og regnet hele ettermiddagen og natta, og vi trøstet oss med, der vi satt i hver vår båt, at imorgen, søndag skulle det ihvertfall bli sol og varmere. Akkurat det hadde jo alle meterologene vært enige om hele uka.

Vi forberedte sosialt bryggeparty på søndag ved å kjøpe inn 5kg reker og diverse tilbehør, og tok oss en pizza på Peppes på kvelden. Det dunka og gnissa og plaska og slo hele natta, og søndagen opprant med uforminsket regn og vind, mer østlig nå kanskje slik at bølgene slo direkte inn i gjestehavna der vi lå. Varmere, tja? En grad kanskje. Fra 5 til 6? Drittværet holdt seg utover ettermidagen og for å si det slikt, rekene begynnte å bli godt tinte.

 

I vårt rikholdige skipsbibliotek har vi etterhvert opparbeidet et omfattende utvalg av Damms spørrebøker. Disse er alltid populære rundt bålet om kvelden sammen med venner etter at grillingen er unnagjort og desserten skal inntas. Da været som sakt ikke innbød til uteaktiviteter denne gang, annonserte vi derfor over Kanal 77 at Båtplassens store 1.-Mai quizz stod for døren og at alle i Horten gjestehavn og andre som kunne høre oss på 1W sendeeffekt var hjertelig velkomne til å delta. Konkurransen startet på et anngitt klokkeslett og ville foregå på Lima 1, altså på lystbåtkanalen L1 med redusert 1W sendereffekt. Premien var 5 kg reker som var i ferd med å passere holdbarhetsdatoen.

 

I de innledende oppvarmingsrundene ble det ikke ført nøyaktige resultater, men Astor viste her en imponerende form og utviste et slikt kunnskapsspekter at de fleste nok ante hvor rekene tilslutt ville havne. TineII la imidlertid inn protest da han mente at Astor, med skipperen sjøl, fru Astor og to pappegøyer utnyttet regelværket på en utilbørlig måte med sine 4 deltagere. Protesten ble selvfølgelig myndig avvist av Overdommer Escada (fru rem) som et nedrigt forsøk fra Tines side på å tillegne seg billige ekstrapoeng. Ellers utviste TineII imponerende kunskaper i genreen Pop og rock, Stressless var sterk på Geografi, og Sjøstjerna sov. En ekstern påmeldt deltager ”Camilla” glimtet tidvis til med dybdekunnskaper i genreen ”Bordets gleder” mens BP medlem ”GeirFrode” fra Moss hadde glemt å slå på VHFén og var intetanende om at tidenes Båtplassenquizz foregikk rundt øra hans.

 

Mindre imponerende var imidlertid deltagernes kunnskaper om emnet Maritime ord og uttrykk. Alle gikk i fella på klasikkeren: ”hvor lang er en sjømil” Her ble det kranglet og diskutert i det lange og vide om sjømila var 18oo-”ognoen” meter, 1633m eller noe deromkring. Da det meste var foreslått mellom 1500 og 2000 m kom Astor etterhvert fram til, med god assistanse fra utspørrer rem, at sjømila kanskje kunne være 4 nautiske mil, altså rundt 7400 m. Overdommer mente her å kunne se en klar sammenheng mellom deltagernes kunnskapsnivå (eller mangel på sådanne) og de samme deltageres aktiviteter tidligere på dagen knyttet til uttesting av TineII´s forøvrig utmerkede batterivann. (Hvorom Tine II hadde vært mer enn rundhåndet.)

 

Tiden gikk, regnet høljet og alle seilbåtindekser pekte stivt i retning Sverige. Før finaleomgangene kunne innledes grep Overdommer inn og proklamerte at rekene umiddelbart skulle posjoneres og utdeles til hver båt. Dette fordi konkurransen ble lenger enn opprinnelig annonsert, og at interessen fra måkene og odøren fra Escadas yttre gemakker etterhvert begynnte å bli påtrengende.

 

Finaleomgangene fikk en noe annen vending enn hva de innledende rundene kunne bære bud om. Alle fire hos Astor, som i innledningen til tider var svært sterke og aktive var nå påtakelig stille og mutte. Hadde kanskje de overmodne rekene satt sitt merke? TineII derimot kom meget sterkt og avgjorde til slutt quizzen til egen fordel med en uslåelig serie i emnet Pop og Rock. Tine II hadde tydeligvis mobilisert hele mannskapet med Økosjefen og dattera Katrine til en uslåelig spurt og vant til slutt med klare siffre.

Tredjepremien gikk til Camilla som til tider viste imponerende kunnskaper. Sjøstjerna sov (i campingstolen) og Stressless hevdet å ha problemer med VHFén og forble uplassert.

 

Da vi i høy grad er utrustet med empati tar vi selvfølgelig hensyn til folks integritet. Vi ønsker således ikke at deltagerne blir hengt ut på internett hverken stående eller sittende i campingstol. Vi har derfor, etter sterk henstilling fra deltagerne, valgt å sladde disse bildene.

Videre har vi valgt å ikke vise bilder overhodet fra de aller sterkeste senene. Spesielt var vi alle enige om at selve vinnerbildet der TineII sjøl sitter like blid i sin nyervervede campingstol med Økosjefen på fanget, nynnende til Kostervalsen, mens Sjøstjerna står i bakgrunnen og spiller trekkspill ble for sterkt.

 

BildeScoreboarden viser de faktiske tallene.

 

BildeBak sladden vises i bilde nr.2 de lykkelige vinnerne fra Tine II i det de overrekkes førstepremien i Båtplassens tradisjonelle 1. Mai Quizz 2006, nemlig en flott campingstol i tynnvegget aluminium og genuin ABS plast

 

BildeTrøstepremien, en Windy 37 Grand Mistral, med 2xVolvo D6 og IPS propeller, er her overrakt en noe slukøret skipper Astor som til slutt måtte se seg slått på mållinja. Fru Astor sees på fordekket, også hun ser en smulle bettutta ut kanskje? Ikke fortvil Astor, til neste år skal du se at lykken snur?

 

BildeEscada og Stressless på soareen etterpå.

 

Bilde Astor, fru Astor, Camilla og fru Camilla og Fru Stressless

Redigert av rem (see edit history)

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Eg tog'an! :lol:

 

:nono: Men, du har glemt å sladde bildet av "Scoreboarden", rem............ :wink:

Medlem i Søndre Kråkerøy Båtforening og "Vraktangen Dram- og Lutefisklag"

Påstand: Isskrape er også båtutstyr! :o)

HADDE tresjark og Sabb 10hk G-modell fra 1990 MED HERLIG LYD! - Har nå konvertert til PLAST! Tromøy 23 m Sabb 2H fra 1975

Walter's HJEMMESIDE ><((((º>

Link to post
Share on other sites

Hei rem.

 

Vi gleder oss til spørrekonkuranser på Laksebogen. Vi ligger i hardtrening for å møte dere proffer.

Tar vel muligens en tur ut til helgen, hvis været blir sånn nogenlunde. Vi sees snart. Hilsen til Gina fra Knerten.

 

 

Jerek. :fishing::rolleyes::flag:

Link to post
Share on other sites

Jeg hadde et ærend ute på den brygga på Søndag.

I regnet.

Jeg observerte denne kortesjen liggende inni kroken på nordsiden med Astor liggende for seg selv alongside nord for de andre.

Jeg tror det var en vis beslutning ikke å manne meg opp til å hilse på.

Jeg tror jeg kunne blitt alvorlig sladdet.

Store Norske Kullseilingskompani.

Link to post
Share on other sites

:lol: Nei langt ifra Krapyl. Tvert om, det hadde vært svært hyggelig om du hadde tatt turen innom, såsant du ikke brakte med deg campingstol og trekkspill da. Da hadde selvfølgelig saken blitt en helt annen.

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

" Rasende seilbåteier, forsøkte i helga å drukne Trekkspill-spillende fotojournalist i egne hekkbølger i Horten gjestehavn."

 

" Vi har aldri sett maken, sier forskremte vitner, som av frykt for represalier, ønsker å være anonyme".

 

:rolleyes:

 

Suzuki

No boat needed..

Link to post
Share on other sites

:lol: Ho ho, hi hi, synes jeg ser ham.

Fjord 26AC,  FjordDolphin 900, Princess 35, Fairline 43 Fly, HIghField 320, Ukjent 15´ med 9,9.

ad. planlegging:

"Selv den mest nitidige planlæggning, kan ei erstatte det reneste griseheld". StormP

"Alle kan ha en plan, inntil de får en knyttneve midt i trynet" Mike Tyson

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...