Anny Startet 20.Mai.2006 Del på Facebook Startet 20.Mai.2006 Vurdere å sette inn en stekeovn i båten , noen som vet hvilket merke ol. som passer . Og vil jeg måtte bytte bordplate ?Noen som vet hvor jeg får tak i dette ? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
roaldbj Svart 20.Mai.2006 Del på Facebook Svart 20.Mai.2006 Vet ikke om merket passer, men ENO har gode steikeovner på gass. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
ter-av Svart 20.Mai.2006 Del på Facebook Svart 20.Mai.2006 Hei Anny Har sett at du har hatt noen spørsmål om Viksund. Når det gjelder stekeovn er det vel ENO som leveres med nye båter. Men jeg vil gjøre deg oppmerksom på Viksunds eget forum på deres hjemmesider her: http://www.viksund.no/forum/index.php Her er det greit å legge inn spørsmål, og få svar direkte fra båtbyggeriet. mvh ter-av Sitér dette innlegget Viksund St.Cruz 340. VHF: LJ6798 og MMSI: 257 979 470. Kikk gjerne innom bloggen vår MorMajor.com . Link to post Share on other sites More sharing options...
FredrikW Svart 20.Mai.2006 Del på Facebook Svart 20.Mai.2006 Jeg satt inn en ENO gass stekeovn i min Viksund Goldfish 31. Den passa absolutt ikke, så det krevde litt snekkerarbeid. Men at ovnen er god, DET kan jeg skrive under på! Ikke så avskrekkende i pris heller. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
870 Svart 20.Mai.2006 Del på Facebook Svart 20.Mai.2006 Hadde stekeovn i en tidligere båt, den ble brukt 1 gang til å steke et halvferdig brød, har snakket med andre som har stekeovn ombord og der ble ovnene like lite brukt som min. Lurer derfor på hva dere som har stekeovn ombord bruker den til? Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
havørn Svart 20.Mai.2006 Del på Facebook Svart 20.Mai.2006 Vi bruker stekeovnen ombord til det samme som hjemme. Vi har en ENO gasskomfyr, og den fungerer utmerket. Et tips : juster riktig åpning på luftinntaket/blandingen på hesteskobrenneren i stekovnen. Juster det til ca. 4mm åpning, (for propan) for best effekt på brenneren Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
FredrikW Svart 20.Mai.2006 Del på Facebook Svart 20.Mai.2006 Hadde stekeovn i en tidligere båt, den ble brukt 1 gang til å steke et halvferdig brød, har snakket med andre som har stekeovn ombord og der ble ovnene like lite brukt som min. Lurer derfor på hva dere som har stekeovn ombord bruker den til? Selv om jeg ikke er stolt av å si det, så må jeg jo bare innrømme at det har blitt stekt endel Grandiser i den ovnen. De blir VELDIG bra, faktisk. Ferdig marinert kylling fra Prionor er også en gjenganger hos oss, til sene middager på varme sommerkvelder. Å bake potet i ovnen er heller ikke å forakte. Bakt potet og marinert pip-pip med tilhørende drikke Halvstekte rundstykker/brød/baguette er også topp til frokost! God lukt av nystekt bakevare i hele båten, og alle får matlyst!! Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Sigurd Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 ...............Lurer derfor på hva dere som har stekeovn ombord bruker den til?Det heter seg vel egentlig at intet spørsmål er for dumt, men....Brukes til akkurat det samme som steikeovn i hus brukes til. Utover matlaging er den ubruklig og bare opptar plass. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Sjøtummel Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 Lurer derfor på hva dere som har stekeovn ombord bruker den til?Rundstykker, baguetter og croissanter i bøtter og spann. Det er også en grei løsning å steke bacon i ovnen til de kraftigere frokostene. Kaker krever litt mer pass i en gassovn, men det er ikke noe stort problem derson noen skal feires. Når det ikke er vær til å bruke utegrillen kan ovnen brukes til både kjøtt og fisk, men jeg foretrekker å lage mat som oser i friluft. Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
giver Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 Hei Et lite tips: Monter ovnen på skinner så får du rengjort på baksiden og. Jeg kjøpte ovnen på en vanlig jernvare som er beregnet til hyttebruk. Det er bare en brøkdel av prisen på en ENO. mvh giver Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Verrie Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 Lurer derfor på hva dere som har stekeovn ombord bruker den til? Nesten det samme som hjemme. Kona varmer brød, steker kyllinger, boller, taco-skjell, lasagne, etc etc...... Å kutte ut stekeovnen, ville for oss være virkelig nedtur............... Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzuki Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 Nesten det samme som hjemme. Kona varmer brød, steker kyllinger, boller, taco-skjell, lasagne, etc etc...... Hmm - lurer på om jeg skal bli med DERE på ferie jeg ? Er det ledige lugarer ombord eller ? Suzuki Sitér dette innlegget No boat needed.. Link to post Share on other sites More sharing options...
alidal Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 (redigert) Vurdere å sette inn en stekeovn i båten , noen som vet hvilket merke ol. som passer . Og vil jeg måtte bytte bordplate ?Noen som vet hvor jeg får tak i dette ?Har du vurdert om det går an å sette inn en innbyggingskomfyr? Denne f.eks? (Klikk på linken "Innbyggingskomfyr" til venstre) Redigert 21.Mai.2006 av alidal (see edit history) Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Mulligan Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 Jeg handlet meg en sånn Eno med elektrisk tenning. Er svært glad i den. Og hva stekeovnen brukes til? Oi, masse. Råstekte poteter, pizza, lasagne, enchiladas, rundstykker, ovnsbakt fisk.......... Det praktiseres streng adgangskontroll i byssa mi. Mor får til nød være med på oppvasken. Og skal man ha no' kjapt og varmt på en kald dag fra toppen av Eno'en: ---------- RØD FISKESUPPE TILBEREDNINGSTID: 10 MIN KOGE/STEGE TID: 20 MIN ANTAL PERSONER: 4 PERSONER RÅVARER: 500 GR TORSKEFILET 150 GR REJER SUPPEN: 3/4 L VAND 2 STORE GULERØDDER 1 PORER 1 STORT LØG 1-2 FED HVIDLØG 1 SPSK. OLIVENOLIE ½ TSK TØRRET TIMIAN 1 DS FLÅEDE TOMATER 1 FISKEBOUILLONTERNING 1/4 TSK CAYENNEPEBER OPSKRIFT: Start med at sætte 3/4 l vand til suppen over at koge. Skær gulerødder og porer i tynde skiver. Hak løget groft, og pres hvidløget gennem en hvidløgspresser. Svits grøntsagerne i en tykbundet gryde med hvidløg og timian ca. 2 min. Tilsæt de hakkede, flåede tomater, det kogende vand og fiskebouillon terningen. Lad det koge 5 min. Skær fisken i 3 cm brede strimler, medes suppen koger. Tilsæt fisken, bring suppen til kogepunktet og tilsæt rejerne. Tag straks gryden af varmen og smag til med salt og lidt cayennepeber. TIPS: Serveres med groft brød Sitér dette innlegget Link to post Share on other sites More sharing options...
Suzuki Svart 21.Mai.2006 Del på Facebook Svart 21.Mai.2006 hmm -høres bra ut Mulligan. Virkelig bra. Største fordelen med å feriere langs kyste, tom. landkrabber som meg har tilgang till råvarer til deilige fiskemiddager støtt og stadig. Suzuki Sitér dette innlegget No boat needed.. Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Delta i diskusjonen
Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.