Jump to content

Fm motor - starteren klikker bare


foggy

Recommended Posts

Heisann!

 

Har kjøpt en 23" tresnekke med en fm motor. Den har el start.

 

Når jeg vrir om nøkkelen kommer det bare et klikk, det klikket kommer fra den lille delen over starteren/dynamoen. Har sjekka strøm og jording, alt skal være i orden. Svinghjulet går rundt. Har prøvd å tatt av reimene for å se om starteren går rundt, men den er det kun el liten vandring frem og tilbake på. Skal starteren kunne bli dratt rundt med håndkraft når det ikke er strøm på den?

 

Noen andre tips hva dette kan være? hvor mye koster en ny starter?

 

Har også litt grå olje, tydligvis litt vann i olja. Er vel bare å pumpe ut olje og fylle på nytt?

 

Som dere ser har jeg lite peil på fm motorer. Så trenger alt hjelp jeg kan få.

Link to post
Share on other sites

Har du en dynastarter kan du dreie den for hånd uten reimer. Har du en vanlig startmotor som han inngrep på en tannkrans på svinghjulet så er den noe vanskeligere å få tørnet, det beste er da å løsne den fra festet og så dreie den. Når du nevner reimer så antar jeg det er en dynastarter du har. Kan den ikke dreies så kan den være fastrustet. Lagere kan jo være utsatt her, det sitter et lager i hver ende av dynastarteren og den må demonteres for å få byttet disse. Hvis den løsner og det bare sier klikk, så er innslagsreleet i faresonen. Ei enkel prøvelampe kan gjøre nytten som feilsøkingsverktøy.

 

XD3P

Link to post
Share on other sites

prøve å få skrudd den fra hverandre å se. mye koster en ny dynastarter a?

Maritim har en til 2230.-

 

Har aldri demontert noen dynastarter, men har da åpnet noen andre startere, de er bygget opp på en svært enkel måte.

 

Hvis du tar deg god tid, har en ren arbeidsbenk, og gjerne et digitalkamera ( dokumentere hvordan den er bygget opp )er det ingen heksekunst å fikse disse .

 

Demonter starteren, puss over kontakt flatene til børstene ( sjekk samtidig tilstanden på disse (lengden) og om de beveger seg fritt ( er fjærbelastet ), sjekk lagre (foringer) Rengjør og ha på litt fett eller olje ( tynt lag ) , se også etter andre skader ( ødelagt isolasjon på ledninge , varme skader ).

 

Vær litt oppmerksom på børstene ved montering, disse må holdes tilbake på en eller annen måte inntil du får ankeret på plass igjen ....

 

OBS monter FAST starteren før du prøver å koble til strøm ( behøver ikke å montere remene ), hvis du ikke gjør dette vil starteren spinne ivei bortover :eek: ...........

 

Lykke til

Arne Kjetil

Link to post
Share on other sites

Tapp ut det du kan, bytt filter og fyll på ny olje .

Du finner den billigste olja, for det er stadig igjen vann inne motoren ...

Start motoren kjør den varm, sjekk olja .

 

Gjenta til olja er helt ren for vann, tar sikkert et par oljeskift ( ikke sikkert du trenger å bytte filter hver gang ).

 

Du må også finne ut hvor vannet har kommet inn i motoren, har det stått vann høyt opp på motoren ??,kan det være sprekker i blokka ( ifra en kjølekanal ) eller er topp pakningen deffekt ??, eller ??? .

 

lykke til

Arne Kjetil

Link to post
Share on other sites

Laderegulatoren har ingenting med starteren å gjøre, hvis startern går når den får strøm direkte ligger feilen i ledningene eller start relet .

 

Start med å demonter ALLE koblingene ifra batteriet til starter ( den grove ledningen), puss rent kontaktflatene godt, monter sammen igjen og prøv ( ta både + og - ledningen ).

 

Hvis du har ei prøve lampe kan du sjekke om det er strøm til innslags relet, hvis det ER STRØM, måler du på utgangen av start relet mens du prøver å starte, ER DET strøm derogså må du sjekke jordingslednigen til starteren , hvis det IKKE ER strøm der må du sjekke start relet ( eventuelt bytte det)

 

Arne Kjetil

Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...