Jump to content

VP MD2B 1978


Taureau

Recommended Posts

Her er et problem som kanskje noen mer motorkyndige mennesker kan gi noen råd om: Etter en fin tur på sjøen la jeg til brygga som vanlig. Motoren fikk noen minutter på med tomgang. Det er mekanisk "struping" av motoren og akkurat i det motoren slo seg av brøt det elektriske panelet sammen. Det var ingen lys i panelet og ingen kontakt fra nøkkel. Men alt det andre elektriske i båten virket som før, pumper, , stereo, lys etc... Alle sikringene var intakte... Batteriet var fulladet... Så forsøkte jeg å sette batteriet rett over på starteren, utenom nettet mot panelet, og det ble lys i panelet og respons når nøkkelen ble vridd mot "start". Men det kom kun noen ynkelige "klikk" fra starteren som ikke virket å ha nok kraft selvom batteriet var fulladet. Laderen virker altså... Pluss-kabelen fra batteri mot starter ble også varm men ikke minus-kabelen... Er det brudd på ledning, er det overledning, er det startmotoren som er gåen????? Kommer dette til å koste skjorta? Har ellers forsøkt å starte den manuelt men det ser dårlig ut... Tror allikevel ikke det er noe mekanisk... Setter pris på noen kloke ord... Skal forresten på verksted med den til torsdag :(

God sommer til alle uansett:)

Link to post
Share on other sites

Høres rett og slett ut som dårlig kontakt ett sted. Gå over alle kontakter/kabelsko, puss rent, spray litt og monter sammen igjen. Så våkner den nok til live igjen, skal du se :yesnod: .

 

Hvis du har et multimeter, så kan du jo forsåvidt også måle deg frem til hvor strømmen forsvinner. Men når til og med strømmen til instrumentpanelet forsvinner så er det nok en kobling et sted som er rimelig dårlig, og da burde det være lett å oppdage!

"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." - Mahatma Gandhi
Link to post
Share on other sites

Delta i diskusjonen

Du kan skrive innlegget nå, det vil bli postet etter at du har registrert deg. Logg inn hvis du allerede er registrert.

Guest
Svar på dette emnet

×   Du har postet formatert tekst..   Fjern formattering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Innholdet du linket til er satt inn i innlegget..   Klikk her for å vise kun linken.

×   Det du skrev har blitt lagret.   Slett lagret

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...